joi, 21 octombrie 2010

Imperial Capital, “marca inregistrata” pentru saracii cu duhul

Prin aprilie, scriam in Banii Nostri despre un ghiseft de ultim moment, creditul cu DAE de 6% in euro, solicitat prin… SMS iar procedura de aprobare derulata prin Posta (“Imperial Capital, o afacere cu credite “ieftine” care pute a Teapa”). Spuneam atunci: “cat de naiv sa fie oare cineva propunand imprumuturi cu DAE fixa, de 6% in euro, timp de 7 ani, in momentul in care Euribor se afla la minimul istoric si ar putea creste chiar peste acest nivel pana la scadenta, provocand pagube finantatorului? Si mai ales, dupa ce ca sunt naivi, oamenii mai sunt si buni crestini: nu percep penalitati pentru intarzierile la plata ratelor! Faceti cunostiinta cu Imperial Capital Ventures, parte a binecunoscutului grup austriac Imperial Capital de care Google n-a auzit insa in primele pagini (atat cat am avut rabdare si noi sa cautam! E drept, exista un Imperial Capital, numai ca respectivii sunt banca de investitii si sunt din America).”Si modalitatea de inmanare a banilor era interesanta: pe langa clasicul transfer bancar acestia puteau veni si prin Posta sau puteau fi inmanati personal!

Ma rog, nu mai insist, marea afacere a creditelor cu DAE de 6% a fost stopata (“Fair Play Credit” se numea produsul!), probabil ca cineva i-a tras de maneca pe cei in cauza. Exista insa un epilog. Vad la inceputul saptamanii ca articolul pe care il salvasem intre timp si pe blogul meu a facut brusc 1.000 de accesari. Ce sa fie, ce sa fie? Dau o cautare repede si ce vad?

“Megaescrocherie pe filieră româno-italo-austriacă/Mii de gălăţeni sunt ademeniţi cu premii fictive de 10.000 de euro, în schimbul unei taxe reale de 95 de euro” (Adevarul.ro)
E vorba de o relatare din Galati. “Sute de concitadini au găsit în cutiile poştale aşa numite „decizii oficiale de acordare a câştigului", garnisite cu ştampile şi semnături. Condiţia îmbogăţirii, o nimica toată: plata unei taxe de 95 de euro pentru „cheltuieli notarile şi prelucrarea dosarului". Hârtia respectivă poartă sigla cu titulatura „Maximilian La Croix", patronul acestui joc şi este semnată şi ştampilată. Pentru a mări încrederea potenţialelor victime, se menţionează că decizia de acordare a câştigului de 10.000 de euro este definitivă şi poate fi oricând revendicată în justiţie. „Extragerea se desfăşoară sub stricta supraveghere a notarului public, dr. Friederich Vielfalt, membru al Camerei Notariale din Austria. Dumneavoastră faceţi parte dintre fericiţii câştigători ai marii extrageri Maximilian La Croix de anul acesta. Valoarea câştigului dumneavoastră este de 10.000 de euro. Ne va face o deosebită plăcere să vă transferăm câştigul în contul bancar, sau să vi-l înmânăm personal la domiciliul dumneavoastră în intervalul 25 - 31 octombrie 2010", semnează pentru „autenticitate" vicepreşedintele societăţii Imperial Capital Ventures, Jean Mari Ferlinden”.

Dupa cum vedeti, lumea e mica. Imperial Capital Ventures, aceeasi firma care oferea credite cu DAE de 6% in euro prin primavara, revine in forta in toamna in Galati cu tombole unde toata lumea castiga cate 10.000 euro. Eu inteleg ca exista sarlatani in permanenta, dar marturisesc ca Imperial Capital e cel mai lipsit de imaginatie “brand”. Cum naiba sa incerci sa dai doua tepe de sub aceeasi basca? Ii durea mana sa schimbe sereleul fantoma sub care operau? Nu isi permiteau costurile infiintarii altuia? Ce ti-e si cu criza asta…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu