vineri, 21 octombrie 2022

5 măsuri urgente pentru a grăbi intrarea României în spațiul Schengen

După adoptarea pe repede înainte a noilor legi ale justiției, cu cedarea de suveranitate aferentă prin adoptarea mecanismelor care permit ca judecătorii să treacă peste deciziile CCR când găsesc vreo decizie mai interesantă a justiției comunitare de care să se agațe, a venit și recompensa din Olanda.

Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție care recomandă Guvernului să nu voteze încă pentru admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen pentru că mai sunt chestiuni de lucrat, lucruri de îndreptat pe partea de luptă împotriva corupției, etc.

Unii au spus că e doar un interes economic meschin aici-traficul prin portul Roterdam, care e responsabil cam de 10% din PIB-ul Olandei, nu merita concurat de cel din portul Constanța după intrarea României în Schengen. Alții, mai prăpăstioși, că România și Bulgaria ar fi puse pe un bilețel pentru viitoarele negocieri post-război Nato-Rusia (vezi retragerea Ford, Exxon de aici, zvonurile că BSOG ar cauta un cumpărător și că norvegienii care au făcut oferta pentru OMV nu sunt interesați și de Petrom).

Au apărut chiar cereri de represalii, precum ideea lui Rareș Bogdan de a refuză să mai transportăm cerealele din Ucraina prin România (calmat prompt a două zi de președintele Iohanis) sau sugestia lui Ion Cristoiu într-un moment de curaj de a refuză să aprobăm în Parlament extinderea Nato cu Finlanda și Suedia dacă suntem ținuți în continuare la porțile spațiului Schengen.

Dar astea sunt doar reacții la nervi, cred că am putea trece peste dezamăgirea olandeză suflecându-ne mânecile pentru a da noi dovezi de îndreptare în față criticilor noștri europeni. Iată câteva măsuri care, adoptate urgent, ar putea să ne aducă admiterea în Schengen mai repede.

1. România va înlocui imnul Deșteaptă-te Române cu Slavă Ucraina! iar funcționarii statului vor face cerere pentru a dobândi dublă cetățenie, româno-ucrainiană. Avantaje-vameșul corupt român ar deveni vameșul cinstit ucrainian. Înainte de război Ucraina era polul corupției din Europa iar acum e vindecată complet de acest flagel și lăudată de peste tot deci cine ar mai acuză administrația românească de corupție dacă ar defila cu steagul, imnul și cetățenia vecinilor?

În plus, cetățenia ucrainiană poate aduce o sursă importantă de venit pentru economie. În Germania, ucrainienii refugiați primesc ajutor social de 1.000 de euro iar cum nimeni nu verifică dacă aceștia rămân sau nu în țară după ce au depus cererea, s-a dezvoltat o afacere de succes-turismul de război cu autocare Flixbus. Oamenii plătesc 180 de euro dus-întors, ajung în Germania, încasează ajutoarele și pleacă acasă în Ucraina până la sfârșitul lunii să cheltuie diferența de 820 de euro. Poate fi un model de succes și pentru o parte dintre compatrioții noștri.

2. România, criticată foarte des pentru că nu respectă drepturile minorităților sexuale, va regândi modul în care este bifată casuța legată de identitiatea sexuală în cărțile de identitate. În loc de M/F ar trebui să avem toți autobifată litera B, de la bisexual. Avantaje-dacă vom deveni toți bisexuali, cine ar putea să ne mai acuze că nu suntem suficient de emancipați în chestiunea minorităților sexuale, că nu acceptăm conceptul gender fluid, etc?

3. Vom permite cultivarea de cânepă în gospodăriile țărănești și vânzarea ei în piețe. Avantaje-asta ar fi pe placul exigenților olandezi care pot trage câte un joint la colțul străzii, în pauză de masă de la job. Dacă și în România am putea trage câte un fum la măsuțele din piață, la o gustare asezonată cu un mic și o bere, nu am părea mai europeni, deci demni de spațiul Schengen? Mă rog, la o adică, și fetele din Mătăsari ar putea fi expuse în vitrine, ca în cartierul roșu din Amsterdam, pentru un plus de crediblitate.

4. Vom comanda urgent 80 de milioane doze de vaccinuri ambivalente pentru a ne apară de valul 7 Covid. De la fiecare producător un număr de doze egal cu cel al populației totale. Avantaje-am acționa după modelul brevetat de șefa Comisiei Europene care ar aprecia în acest fel sprijinul tacit primit din partea României.

5. Am lăsat la urmă partea mai dură, care va fi folosită ca ultima soluție. România are experiența birurilor impuse de Imperiul Otoman și uite că am supraviețuit iar agresorul nostru e bine mersi și el, membru Nato. Un număr de 1.000 de copii din România vor fi oferiți anual Uniunii Europene pentru a fi educați corespunzător, în lumina principiilor progresismului, pentru a deveni experți anti-corupție, funcționari la Bruxelles, șefi de ONG, etc. La care să se adauge și o cota importantă din rezervele noastre de gaze și petrol pentru a sprijini embargoul anti-Rusia. Avantaje-tributul nu a fost o chestie chiar așa de rea în relația cu Înalta Poartă, ne-a permis să ne păstram o oarecare politică internă dar și religia strămoșească, putem repeta figura dacă interesele noastre în Europa o cer iar intrarea în spațiul Schengen merită toate eforturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu