vineri, 30 aprilie 2010

Cel mai bun activ “de vandut”

Am un pont atipic azi, din doua motive. In primul rand, pentru ca recomanda ceva de vandut (deci care urmeaza sa sufere o corectie de pret din care se pot marca castiguri) iar in al doilea rand pentru ca va rasplateste rabdarea de a citi pana la capat cu doua bucati muzicale. oferite ca linkuri.

Stiu, lumea se inghesuie sa recomande diferite active financiare tocmai bune de cumparat. De regula, cand banca-mama are interese pe diferite piete, sau macar unii dintre marii sai clienti, departamentul de analiza primeste ordin sa iasa cu rapoarte stufoase, bine documentate intr-o singura directie, cea care este cea mai profitabila pentru institutia in cauza. Asa vedeti de pilda prin Ziarul Financiar tot soiul de rapoarte scapate cu nonsalanta de catre departamentele de analiza in care apar recomandari viguroase de "buy" iar scenariul oferit investitorilor este cel al cresterilor viitoare de 2 cifre, obligatoriu fara sa apara si varianta B, in care sa fie examinatele motivele care ar impiedica realizarea acestuia. Vreau insa sa va prezint "vanzarea" deceniului, daca tot sunteti sufocati de rapoartele cu "achizitia secolului".

E vorba de o modalitate comoda de a shorta bondurile americane, fara a va face probleme ca va trebui sa le cumparati in graba ca sa va inchideti pozitia daca pietele financiare sunt ravasite din nou de frica si investitorii simt nevoia sa se refugieze conjunctural pe ceva "sigur". Este vorba de un ETF (exchange tradable fund) care replica in oglinda fondul lansat de Barclays 20+Year US Treasury Index. Fondul nostru se numeste The Pro Shares Short 20+Year Treaury ETF (symbol TBF, listat la NYSE) si se ocupa cu vanzarea bondurilor americane cu maturitati lungi, asa cum fondul Barclays se ocupa de cumpararea acestora.. De ce sa faceti asta?

Numai daca sunteti adeptul viitoarei inflatii care ni se pregateste prin extinderea viguroasa a masei monetare din tiparnita Bancilor Centrale si numai daca sunteti convinsi ca in viitorul relativ apropiat investitorii nu vor mai fi convinsi cu usurinta sa cumpere bondurile guvernelor care apeleaza la aceste strategii, fapt ce va impune o crestere a randamentelor (deci o scadere a cotatiilor la bursa) pentru a-i imbuna (fenomen care incepe sa apara deja in ceea ce-i priveste pe chinezi). Sigur, mai trebuie un ingredient care nu tine de piete, ci de intermediari: gasiti un broker de incredere pentru acest pariu pe termen lung, o companie solida care sa faca intermedieri pe pietele externe si care sa nu aiba tinichele de coada gen Goldman Sachs.

Asa…daca v-ati plicitisit pana aici, e momentul sa va bucurati-urmeaza muzica! Accesati cele doua linkuri si spuneti-mi ce parere aveti. Pentru mine e ceva fascinant! Aveti atat optiunea de ascultare cat si pe cea de descarcare.

https://tomkenyon.box.net/shared/b0xc8la6j5
https://tomkenyon.box.net/shared/75iaxtpf6r

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu