vineri, 3 februarie 2017

Protestele din strada si dezmembrarea Romaniei

Am auzit des in ultimele zile teoria asta....Protestele tot mai virulente si polarizarea tot mai accentuata a societatii ar duce la ruperea unor parti din Romania. O fi posibil asa ceva? Pai, sa vedem mai intai cine s-a rupt in ultimii ani. Yugoslavia a fost decupata in general dupa criteriul etnic...Ucraina are cam aceeasi poveste, cu raioanele rusofone. Cehia si Slovacia sunt povestea fericita. S-au despartit insa zone etnic diferite nu regiuni cu aceeasi limba si istorie. In ce conditii s-ar desparti romanii de romani? Ma gandesc la urmatorul lucru: in Bucuresti continua demonstratiile incep insa si violentele intre tabere opuse, cu incendieri si tot tacamul iar in Parlament continua circul si drama din strada. Ei bine, atunci discursul unui Sabin Gheerman o sa fie ascultat de muuult mai multa lume de peste Carpati. In Transilvania exista antipatia fata de mitici, Ungaria tocmai a fost mangaiata pe crestet de Trump si Putin, decat haosul de la Bucuresti mai bine ordinea si stabilitatea de la Budapesta. Sigur, nu dintr-o data, mai intai regionalizare, apoi autonomie si doar dupa „la buna vedere”. Despre Moldova care s-ar uni cu Basarabia nu mai vorbesc, e hilar, nu tinzi spre niste sarantoci mai mari si cu o minoritate rusofona de toata frumusetea. Conflictul dus in panzele albe la Bucuresti poate ridica problema desprinderii Ardealului, destul de bogat si egoist cand vine vorba de interesele sale....Dar pentru asta avem nevoie de haos si sange pe strazi, nu de niste tefelisti care striga si pleaca repede la oraa 23 sa prinda ultimul metrou....Deci, ce spuneti? Plauzibil?

3 comentarii:

  1. Toate tarile astea care s-au rupt au fost tari lovite de saracie. Nu etnia a fost cauza, ci starea deplorabila a statului. Asa cum zici si tu Moldova/Romania nu este interesata de Basarabia.

    Lucrul asta se intampla si alte tari precum Belgia, Franta, Spania. Cand dispare prosperitatea fiecare incearca sa gaseasca o solutie, uneori pe cont propriu. Pana la urma e normal.

    Din aceste cauze este posibila sa apara asemenea teme si in Romania. Interesant ca oamenii ies in strada pentru o lege de importanta medie, dar nimeni nu protesteaza impotriva securitatii, care este in mare parte responsabila pentru dezastrul actual din romania.

    RăspundețiȘtergere
  2. O analiza sumara ne arata ca reformele profunde din Romania dupa 1989 si starea jalnica in care a ajuns Tara sunt legate de absolventi ai UBB Cluj Napoca (Ciorbea (Prim ministru), Ioan Mircea Pascu (aparare), Ioan Rus (interne), Boc (Prim ministru) etc). Pentru a da bine, dezastrul produs de reformele democratice este pus in carca Miticilor, absolventi si ei ai altor universitati din Romania. Astazi, Romania are Presedinte, Prim Ministru, sefi la SRI, procuratura si DNA etc, nascuti si crescuti in Transilvania Romaniei, toti absolventi ai UBB Cluj Napoca. Sub conducerea lor se promoveaza secesiunea Transilvaniei. Ei tac, sunt complici de un sfert de secol. Nu inteleg ce s-a introdus in educatia acestora. Oare, sunt intamplari? Sau are legatura cu istoria veche a UBB? Miticii cei mai nocivi sunt nascuti si crescuti pe pamantul Transilvaniei. Astazi, cand pericolul atomizarii Romaniei oamenii culti sunt in strada, socializand pe internet, taranii stau acasa. Incurcate sunt caile Domnului…
    Pana la 1866, Romania in Europa si Balcani:
    https://postimg.org/image/yrz8tqa2p/
    https://postimg.org/image/dmfqme27z/

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la 1866, Romania in Europa si Balcani:
    https://postimg.org/image/yrz8tqa2p/
    https://postimg.org/image/dmfqme27z/

    RăspundețiȘtergere