sâmbătă, 28 aprilie 2012

Singura Opozitie la USL este acum PP-DD

Nu am nici un dubiu ca Guvernul Ponta, care o fi el, va trece prin parlament. Migratia din PDL se va accentua, mai ales la nivel local. Administratia se muta spre robinetul cu banii, mereu a fost asa. UNPR face deja curte noii puteri, minoritatile si-au transmis declaratiile de amor inca de la votul Motiunii.

Prin dezintegrarea lenta a PDL Basescu devine izolat la Cotroceni. Chiar daca suspendarea e mai greu de transformat in demitere (jumatate din cei inscrisi in listele electorale ar trebui mobilizati), Presedintele nu va mai avea de acum pozitii de forta.

Din pacate, pentru noi toti, singura alternativa pe termen scurt-mediu la USL pare PP-DD. O debarcare agresiva a oamenilor compromisi din PDL se impune, altfel partidul lui Diaconescu poate juca un rol mai important decat PRM-ul si Vadim acum mai bine de 10 ani.

USL este deci in fruntea mesei. A capatat si cativa cartofi fiebinti cu ocazia asta, sa vedem cum jongleaza cu ei. Au de dat inapoi pensiile taiate, de crescut salariile bugetarilor , de luat o decizie privind proprietatile confiscate, si asta in conditiile unui echilibru bugetar instabil. In plus, sunt curios cum vor decurge privatizarile programate. In motiunea de cenzura se vorbea de vanzarea pe nimic a activelor valoroase. Se anuleaza IPO-urile Hidroelectrica, Tarom, Romgaz, etc? SPO-ul Transgaz? Sau se majoreaza doar preturile (de la discount la prima de pilda la TGN) astfel incat sa nu se mai vanda, precum pachetul Petrom in 2011?...Om vedea. Decizia nu e deloc usoara, in lipsa banilor din aceasta sursa temporara, pensiile/salariile pentru care se vor mobiliza bani vor cantari si mai greu in ..deficit.

Interesanta miscarea leului ieri. De la 4,4 lei/euro BNR a intervenit agresiv. Nu uitati insa ca in 2013-2014 Romania da inapoi 10 miliarde euro din imprumutul FMI. Cum mai ziceam pe aici: chiar nu va tenteaza deloc sa va mai diversificati economiile, punand langa lei si ceva valuta?

8 comentarii:

  1. alternativa viabila, onesta, nepopulista la USL este Noua Republica
    nu la locale... dar sigur la parlamentare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vala, de NR am auzit doar pe cateva bloguri. Mai popular e Nicusor Dan, un independent.

      Ștergere
    2. in mai se vor depune actele necesare pentru infiintarea partidului...

      referitor la Nicusor Dan ii doresc mult succes dar te rog nu mai redu Romania la Bucuresti

      Ștergere
    3. da... puietii lui basescu... cu marele grantist in stiinta nimicului, guristul de dreapta, loaza lui labaroiu, mihail neamtu.

      Ștergere
    4. AC

      scuza-ma ca nu pot sa ma ridic la acuratea si politetea discursului tau dar trimite te rog un sms la 7441 cu mesajul EPAY NOUAREP si urmeaza instructiunile

      Ștergere
    5. Cand vorbesc despre rahat, nu ma pot ridica la inaltimea... chiftelelor. Tu n-ai de ce sa te mai ridici, din moment ce te-ai pozitionat la nivelul... rahatului.
      Puietele, cu i sau cu l, Neamtu e din acelasi aluat cu MRU... o facatura gurista pentru prosti.

      Ștergere
  2. nu-nteleg o iota din ce spui... incearca sa vorbesti romaneste sau chiar engleza... ma rog o limba in care se poate comunica

    in alta ordine de idei... ai dat sms-u'(rile)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua Republica nu exista. E jucaria lui Neamtu, cotata la 0% in sondajele PDL. Practic procentul asta nu-i ajunge nici lui sa ia un mandat de deputat.

      Tot ce a fătat Băsescu va dispărea odată cu el.
      Ți-am mai spus, atât timp cât spiritele libertine din NR trimiteți SMS-uri unei structuri lăbărist-băsiste, fondate de invitatul labe1, Mihail Neamțu, vă asumați fie dispariția dinaintea apariției pe scena politică, fie așteptarea până când viitorul fost PDL se va mânji în alte culori și denumiri după ce mai uită lumea ce căcaturi a făcut. Practic, veți fi cadre de nădejde în grădina cu șmenari.

      Hai, pa!!!

      Ștergere