joi, 24 martie 2016

News from Securistan 2. Linsajul de presa e bun cand il fac ai nostri

Am o senzatie de deja-vu. Dupa Monica Macovei, e randul fostului sau purtator de cuvant, Danutz Tapalaga, sa spumege azi pe Hotnews impotriva CSM. Spumegatul ca spumegatul dar cand spumegi cu invective si faci procese de intentie eu zic ca seamana cu linsajul de presa, specie jurnalistica pe care Tapalaga si colegii sai deontologi o identificau prin alta parte a presei. Dar, ce sa faci, cand esti la putere, in siajul structurilor si in apropierea binomului, e usor sa-ti pastrezi calmul ca frecati de regula sunt adversarii tai. Din cand in cand mai apar insa accidente de parcurs, vezi Referendumul, vezi azi povestea cu CSM-ul si Danutz isi iese si el din pepeni si scoate scroafa din cotet. Ce fraze mi-au atras azi atentia in discursul lui Danutz prietenul ambasadelor (dupa ghilimele sunt comentariile mele):

1.“CSM a respins cererea de apararea a reputatiei judecatoarei Camelia Bogdan, calcata in picioare de Antena 3 si de site-ul Lumea Justiei prin lungi campanii de linsaj. Dezgustator spectacolul jalnic oferit de mai multi membri CSM in timpul audierii judecatoarei. Retineti aceste nume: Mircea Aron, Horatiu Dumbrava, Adrian Bordea, Norel Popescu, Marius Tudose, in total 13 lasi”. Aha, acum va stie poporul feisbucist lasilor, leprelor, gropari ai democratiei si statului de drept. Va avem cu nume si prenume...


2. “Toti acest barbati ridicoli n-au avut decenta s-o asculte pana la capat, sa-i respecte dreptul la aparare. Au intrerupt-o, au apostrofat-o, au luat-o peste picior, i-au pus intrebari vadit tendentioase, au jignit-o, au acuzat-o de vedetism, au sarit in sus ca arsi cand judecatoarea a cerut recuzarea a sase dintre membri CSM veniti sa-i judece cererea de apararea reputatiei. Si culmea culmilor, tocmai presedintele CSM, Mircea Aron, cel mai dezorientat magistrat ajuns sa conduca o institutie atat de importanta, sa gasit sa-i tipe in fata ca traieste intr-o lume paralela, in alta realitate”. Singura impotriva tuturor, aceasta Jeanne d’Arc a justitiei romane, a fost umilita, batjocorita, luata peste picior si nimeni, nici macar tinerii frumosi de pe Facebook nu fac nimic, domnu’ Klemm trebuie sa interveniti, Universul nu poate asista impasibil...

3. “M-am intrebat ce-a fost in capul celor 13 magistrati care au votat impotriva azi. Invidia profesionala in fata unui magistrat excelent pregatit? Invidia fata de curajul acestei femei? Complicitatile politice, legaturile subterane cu oamenii lui Voiculescu dornici de razbunare? La unii prostia? Ceva din toate astea a facut sa avem in CSM 13 tradatori ai profesiei de magistrat. Tot respectul fata de cei patru care au votat in apararea Cameliei Bogdan”. Tradare, numele tau e CSM. Si sunteti si prosti tradatorilor. Ba sunteti si vanduti lui Voiculescu. Prosti, tradatori si vanduti-asta nu e bineinteles linsaj de presa, e doar un eseu deontologic demn de platforme academice precum Contributors.

 4. “Din acest motiv, magistratii care au votat impotriva apararii reputatiei profesionale a judecatoarei Camelia Bogdan trebuie cunoscuti, si expusi.Poate, candva, o sa le fie si lor rusine de ce au facut. Astazi s-au comportat ca si cum ar fi complicii borfasilor. Iar magistratii onesti din tara asta au toate motivele sa se solidarizeze cu un coleg aflat intr-un moment dificil, asta daca tin cu adevarat la independenta si la prestigiul meseriei lor. Nici societatea civila nu poate ramane impasibila in acest caz de rinocerizare in masa a unor institutii cheie din justitie”. Dane, nu te obosi iar, i-ai mai expus si in chapeau. Iar asta cu societatea civila e buna. Care ar fi reactia normala? Sa le traga un sut in nas societatea civila? Sa le dea una cu portiera in trafic? Daca ii intreaba de una de alta DNA-ul e ok, face parte din societatea civila? Dar cu telefoanele ascultate o fi bine? Ca intra la terorism ce i-au facut micutei Bogan....

Ma rog, Danutz nu e singur. Si Monicutza Macovei are cruciada ei cu CSM-ul. ‘CSM este un fel de Mafie a Justiţiei şi ei acoperă tot ce de întîmplă rău în sistem” spunea MM recent. Iata, ca independenta Justitiei opereaza cand ne convine noua. Cand intra la zdup ai lor e bine, cand nu primim ce vrem noi avem de-a face cu Mafia, societatea civila trebuie sa ia masuri, ii expunem pe toti si ii terfelim cum ne place ca are si linsajul de presa valentele sale nobile.

Un comentariu:

  1. D-șra a acționat pe cec în alb, protecție no matter what.
    Protecția în format tapalabă... e o... rimă.

    Nu cred în versiunea unui CSM integru și obiectiv începând de săptămâna asta, tot parte a mafiei securiste... rămâne. Nu însă și tanti Cami care a comis-o opulent la procesul vieții, unde a fost trimisă cu ordinul 66, i-au mai găsit aliații Rusiei vacanța pe banii ministerului agriculturii... de s-a cam compromis pionul.

    I-au făcut promisiuni deșarte, va avea soarta procurorului eba... or something. Îi recomand print la articolul de pe hoțniuz, poate fi atârnat și pe pereții camerelor răcoroase.

    Sistemul mafiot securist e pe bază de slugi utile. Cele uzate ajung la gunoiul vieții.

    RăspundețiȘtergere