vineri, 29 iulie 2011

Criza financiara, faza fotbalistica: Cristiano Ronaldo si Kaka, pusi garantie pentru un imprumut de la BCE

Grupul bancar ce a finantat Real Madrid cu 76,5 milioane euro pentru achizitia celor doi jucatori de marca vrea sa imprumute bani de la Banca Centrala Europeana. Incercand sa ofere solutii la cererile BCE de a primi garantii, bancherii spanioli s-au gandit sa-i propuna pe Kaka si CR7 drept colateral. Oare Mugur Isarescu ar fi interesat de brazilienii de la Rapid sau macar de City Mall unde sa-si mute arhiva?

Povestea e relatata in Presseurop.eu de unde a fost preluata de Zero Hedge. In 2009 Real Madrid a imprumutat 76,5 milioane euro pentru a plati o parte din valoarea transferurilor lui Cristiano Ronaldo (100 milioane euro lui Manchester United) si Kaka (60 milioane euro lui AC Milan). Acum, banca creditoare are probleme si cauta la randul sau finantare. In lipsa de ceva mai bun, bancherii spanioli s-au gandit la o solutie extrema: extremele lui Real Madrid. In ce scenariu cele doua garantii ar fi... executate? Bankia Group ar trebui sa se confrunte mai intai cu insolventa, apoi Real Madrid sa nu mai poata sa isi plateasca obligatiile (adica veniturile din reclame si drepturi de televizare sa scada spectaculos) si, in cele din urma, clubul sa nu fie salvat in aceasta ipoteza din bani publici (se pare ca in Spania exista totusi o traditie in acest sens). Ma rog, eu abia astept sa-l vad pe CR7 jucand cu brandul BCE pe piept si neaparat cu cravata la tricou, cum ii sade bine unui activ bancar.

Ar fi chiar imposibil ca Champions League sa fie castigata in viitor de o echipa de jucatori obtinuti din... colaterale? Vom afla cu siguranta in urmatorul deceniu de criza financiara. Cum bancile centrale sunt imprumutatorul de ultima instanta, salvand companii dar si state (vezi BCE-Grecia), totul poate fi posibil.

Un comentariu:

 1. Activitatile ce compun Crima Organizata (prostitutia, proxenetismul, traficul de persoane,traficul de droguri, evaziunea fiscala, etc) au un caracter secret si bine organizat, din care cauza realizeaza un impact social deosebit de negativ in multe state el constituind “cancerul perfid” care vlaguieste puterea societatii, ameninta integritatea guvernelor, determina cresterea taxelor care se adauga la pretul marfurilor, pericliteaza siguranta si locurile de munca ale cetatenilor, aduce daune agentilor economici aflati in competitie, controleaza prin forta banilor sindicatele, in final realizand o puternica influenta in sfera economicului, socialului si mai ales politicului

  Grupurile politico-economice de inspiratie mafiota, cu legaturi în lumea interlopa, lupta de ani buni de zile sa controleze statul român.Istoria lor este lunga si porneste chiar dinainte de decembrie 1989. În atâtia ani au ajuns sa controleze oameni politici din toate partidele, oameni din politie, din procuratura, si, din pacate din justitie. Aceste grupari mafiote n-au aparut peste noapte si au mai încercat sa preia controlul ori de câte ori au simtit ca statul este slab. In acest moment au ajuns sa aibe putere sa fabrice si sa controleze dosare, sa declanseze anchete sau chiar sa le opreasca brusc Singura solutie pentru eradicarea acestui cancer social, este luarea de atitudine publica si exercitarea de presiuni asupra politicienilor alesi pentru a ne servi si reprezenta. Cu cat mai multi oameni isi cunosc si exercita drepturile date de Dumnezeu la libertate de constiinta si exprimare, cu atat mai greu le va veni acestor viermi gaunosi sa-si faca treaba lor murdara

  Principalele brate ale caracatitei mafiote din Romania sunt justitia si politia care sunt roase de cancerul coruptiei. Romania este raiul clanurilor de interlopi autohtoni protejati de justitie (care se afla sub papucul politicienilor corupti) si de politie.Inhaitarea politiei din Romania cu clanurile mafiote, cu interlopii, protectia, favorizarea si acoperirea lor este o realitate, este un fenomen de masa, in toata tara, inclusiv in judetul Arges. Politisti, procurori, judecatori, sunt "cumparati" sistematic ca sa serveasca mafia

  Crima organizata cauta in mod constant afaceri legitime care pot fi folosite ca o acoperire.În spatele unor firme din judetul Arges care ofera locuri de munca pentru tinere, se ascund de fapt retele specializate în racolarea de fete care sfârsesc prin a se prostitua.
  Aceste firme sunt folosite drept paravan, pentru a sustine activitati ilegale, pentru a spala banii, dar si pentru ca liderii mafioti sa fie vazuti drept antreprenori de succes.
  Pe langa aceste firme, in stransa legatura cu ele, in orasul Curtea de Arges exista mai multe grupari mafiote care actioneaza subversiv si conspirativ in tara si strainatate (grupari mafiote indestructibile conduse de politia mafiota locala, care invoca motivul necunoasterii in legatura cu aceste bande) si care cu complicitatea taximetristilor locali, racoleaza, transporta si plaseaza fete pentru prostitutie, fete care ulterior sunt traficate extern(cele mai multe in nordul Italiei)

  Conform datelor oficiale detinute de autoritatile italiene, in Roma 85% dintre prostituate sunt romance,in Milano 8 din 10 prostituate sunt romance. In Danemarca, Romania este tara cu cele mai multe prostituate si potrivit Europol, Eurojust, The Times, CNN, primul exportator de prostitutie din Europa este Romania.Fara complicitatea politiei, aceasta performanta negativa nu ar fi posibila

  jurnalul.ro/special/special/comisar-de-politie-sluga-unui-peste-502765.html
  ziarulprofit.ro/archives/14988
  evz.ro/detalii/stiri/comisar-sef-judecat-pentru-favorizarea-infractorului-952994.html

  Geert Wilders, parlamentar olandez: "România si Bulgaria ar trebui sa fie excluse din UE din cauza nivelului înalt de coruptie si nereguli care le fac nepotrivite cu calitatea de membru UE"

  RăspundețiȘtergere