luni, 26 ianuarie 2015

Extrema stanga, stanga radicala si discursul neonazist

Pana in preajma victoriei clare a Syriza, presa noastra progresista, de dreapta (vezi Hotnews, Adevarul, etc), din “partid de extrema stanga” n-o scotea. Dupa stiiinta mea, extrema stanga ar trebui sa vorbeasca de nationalizari, abolirea proprietatii private, ma rog, ce am mai trait. Ceea ce discursul Syriza nu continea de fel. Syriza este in principal un partid anti-sistem, precum UKIP, Podemos, Piratii (aici rafuiala este in plus si cu drepturile de copyright), etc care vrea sa zguduie putin estabilishmentul actual, imunitatea lumii financiare si raiul corporatist. De ieri insa, vorbim doar de “stanga radicala” prin media semn ca s-a renuntat oficial la manipulare si gogorite dupa rezultatele clare ale alegerilor din Grecia, a ramas doar adversitatea fatis exprimata-vezi discursul ironic-ingrijorat tip Sorin Ionita de pe Contributors sau pe cel isteric, cu accente neonaziste (evident, fara componenta antisemita, incorecta politic) produs de Razvan Corneteanu pe Reporter Virtual (“Maimutoiul comunist care cere voturi si promite mai multa lene”). Ce va fi de aici inainte? Probabil ca media va vana neconcordantele, balbele, problemele cu care se vor confrunta Tzipras &Co, doar pentru a arata bizonului de Facebook ca partidele anti-sistem presupun doar gargara, lipsa de solutii, haos. Nu trebuie sa surprinda, e suficient sa vedem din ce zona sunt actualii finantatori ai presei noastre muribunde. Sa speram insa ca Syriza nu va esua si ca modelul/discursul promovat de aceasta va deveni o alternativa si in alte tari europene unde neoliberalismul a facut ravagii.

4 comentarii:

  1. aha. cam ca domnu dan diaconescu! atunci e bun domle tzipla asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnu' Dan e o simplă formă fără fond, dotată cu gură mare și dinți stricați. Tot "staff-ul" lu' domnu' Dan e alcătuit din prostovani unu' și unu', iar electoratul care a mușcat e... manelist 100%.

      Grecii sunt mai comuniști... de mici, dar și școliți rezonabil. Syriza deși nu are 15 000 de specialiști, are exact oamenii care să șteargă pe jos cu agentur'li neofeudaliste. Dacă rămân radicali, grecilor le va fi foarte greu, însă vor fi primii care vor ieși din marasmul neofeudalisto-sclavagist și e singurul mod prin care perspectivele pe termen lung ar putea deveni... roz.

      Nemții încearcă să-i pună la punct discutând despre... corupția din Grecia. Nimic nu e mai penal decât dublarea datoriei publice pentru a evita pierderile unor bănci nemțești și franceze. Și nimic nu e mai corupt decât grecoteii "de dreapta" care au negociat rostogolirea și dublarea datoriei cu unicul scop de a scăpa băncile expuse. E datorie odioasă și ilegitimă. S-o plătească... Merkel. :D

      Ștergere
  2. Cel de-al patrulea reich isi va rupe dintii la fel ca si ultimele doua, cel putin, in Europa de Est. Mai au inca o greseala de facut, tot in "drumul" spre Est (cunoscatorii istoriei stiu despre ce vorbesc), si finalul va veni repede.
    GeorgeS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti prost cu duhul ! mai degraba grecii o sa o ia pe urmele rusnacilor

      Ștergere