vineri, 18 noiembrie 2011

Un nevertebrat de PR vinde Rosia Montana ca proiect …anticomunist

Am citit azi in Evenimentul Zilei (repetati neaparat cu lamaie) creatia domnului ziarist de PR si pres remunerat al RMGC, Marius Ghilezan-“De ce sustin proiectul de la Rosia Montana?”. Omul persevereaza de altfel-jos palaria pentru consecventa!-creatile sale din ultima vreme rezumandu-se la ridicarea in slavi a companiei canadiene si viitorului luminos al locuitorilor. Ma rog, stilul e poticnit si mai mult face rau decat convinge, dar nu toti propagandistii trebuie sa aiba stil. Azi, Goebbels-Ghilezan sustine “proiectul Rosia Montana” (a imprumutat pana si brandul de la agentia de PR, nu sustine deci exploatarea, RMGC, etc, nu, el sustine “proiectul”) facand o paralela dezgustatoare cu pretinsele sale afinitati taranisto-liberale si persecutiile marilor familii de industriasi interbelici. Legatura? “Proiectul” are printre actionari nume mari din business, cum existau odata intre razboaie pe aici, deci e bun, deci aduce prosperitate, deci ..... Ghilezan mai are putin si declara ca RMGC lupta cu comunismul (vezi istoria din finalul articolului). Oricum ne aminteste ca a sustinut fara rezerve privatizarile pe 1 dolar in anii ’90. Ma rog, trebuie sa ai mare caracter ca sa afirmi ca privatizarea profiturilor de stat (dupa socializarea pierderilor evident) e de mare viitor. Sa ne uitam de pilda la marele investitor OMV si compania Petrom, care a devenit foarte profitabilA dupa privatizare, cu pretul majorarii preturilor si batutul in cuie pentru 10 ani a unei redeventei ridicol de mici. Ghilezan incheie apoteotic: "nu ne vindem tara" reprezinta o mentalitate toxica. Aici ii inteleg frustrarea, el reprezinta specia de ziarist la care totul e de vanzare, doar pretul e negociabil.“Creatia” ghilezaniana aici. Observ in treacat transformarea Evz intr-o fituica de propaganda ieftina (corporatista, pdl-ista, si ce-o mai vrea maria sa, platitorul de bannere mascate sau nu) dupa ce Capital s-a transformat la randul sau intr-un tabloid economic.

7 comentarii:

  1. Felicitari Cristian Dogaru pt ca ai atins acest subiect extrem de sensibil al distrugerii Rosiei Montane.
    Distrugere chiar a unei bune parti a Transilvaniei, totul in numele profitului unor corporatii cinice criminale, sustinute imoral de trdatorii ce se afla vremelnic la conducerea acestei biete tari.
    Te invit de altfel si pe Facebook, sa te alaturi grupului Save Rosia Montana, unde totul e up-datat la zi despre evolutia acestui subiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am 5 minute.
    Le dedic cretinilor din RO.
    (nu ma astept sa fie apreciate, dar e un cadou pentru milioanele de analfabeti)

    Daca cianura nu ar putea fi neutralizata, va calmati?
    Chestia asta v-ar trezi la realitate?

    Povestile si clipurile in care poti sa bei apa in minele cu cianuri sint exact facute pentru intelectul vostru.
    Nu exista asa ceva.

    Nu credeti.
    OK.

    De ce nu s-a neutralizat cianura la Baia Mare?
    Ne-ar fi scutit de plata a 500 de MILIOANE de dolari, bani ai contribuabilului.

    De ce nu s-a neutralizat cianura la Yellowstone, in Canada?
    Cianura este racita cu instalatii de racire pentru ca sa nu ajunga sa se evapore.

    etc
    etc

    Toate cazurile cunoscute pe planeta sint dezastruoase.Nu exista nici o exceptie.
    Cancer, boli, apa cu cianura la robinet, ploi acide,ploi cu cianuri.

    Chiar sinteti atit de idioti?

    De ce nu va taiati coaiele si nu faceti lantisoare din ele?S-ar vinde bine pe ebay.

    RăspundețiȘtergere
  3. salvarea chiar nu poate veni din interior.o tara nu se poate dezvolta fara capital strain si fara tehnologii straine.
    un eseu frumos al domnului de la evz.,demn de o cauza mai nobila totusi.prea frumos pentru o exploatare cu cianuri.sper sa nu traim asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări pentru articol! Nu m-am putut abține să nu comentez când am citit acel articol de căcat dar mai ales comentariile!Este o minge la file pentru toți postacii plătiți RMGC!Revenind este simplu: pentru câți euro se poate un om lăsa otrăvit cu cianură ( fie că o respiră, fie că o bea, fie că mănâncă carnea unui animal care a păscut o iarbă contaminată)?

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.rosiamontana.net/la-metrou/
    http://www.rosiamontana.net/

    RăspundețiȘtergere
  6. Explicati-mi si mie de ce in Finlanda se poate face minerit si in Romania nu? Sunteti nebuni? Iarba contaminata? Unde va credeti, intr-un film cu si despre apocalipsa? Vai de mamica voastra ce va mai place sa va lamentati dar de altfel despre Baia Mare nu va aud vorbind, militand, protestand etc! Ipocrizie scrie pe voi! Lasati Rosia Montana sa supravietuiasca nu sa va inghita voua mizeriile!

    RăspundețiȘtergere