joi, 12 noiembrie 2015

Ziarul Financiar propune Guvernul Lobby

Mihail Marcu la Ministerul Sănătăţii? Cine ştie ce preţuri se vehiculează în reţeaua Medlife şi cum sunt trataţi angajaţii (faci gât? out!) îşi imaginează cum va arăta Ministerul condus de Marcu-o anticameră a lobby-ului în favoarea privatizării serviciilor medicale. Cam ce vroia Băsescu înainte să sară coarda cu Arafat şi s-o lase mai moale.
Ministerul Finanţelor cu omul lui Mastercard? Asta ca să aveţi plăţi şi în pieţe cu cardul probabil, să mai pape şi gura lui Visa/Mastercard comision de la emitenţi...Alternativele vin din KPMG şi Deloitte, poate ca să aibă şi companiile de stat audituri pe bani buni...
La Comunicaţii propunerea vine de la Oracle....de ce nu s-a gândit Hoştiuc direct la Microsoft? Ce, strică nişte licenţe înnoite pentru autorităţile publice în loc să ai sistem de operare open source (Linux)?...
Ministerul Muncii are propunerea anului-directorul de resurse umane de la BCR,  o banca din care au zburat peste 7.000 de angajaţi în procesul de restructurare...O să-i pese de păstrarea locurilor de muncă la stat, evident.
La Economie, CEO-ul de la Kaufland. Eu zic că era momentul unui lobby în favoarea marilor reţele de hipermarketuri, sufocate în ultima vreme de concurenţa neloială din zona micilor buticari.
Cel mai mult îmi place propunerea de la Externe-fostul bancher central Cristian Popa. Argument? Era cel mai bun vorbitor de engleză din cadrul Băncii Naţionale! Ştie toată lumea că la ministerul de externe nu contează decât să vorbeşti bine limbi străine, nu relaţii diplomatice, nu experienţă anterioară.
Ce să mai zic...Foarte bine Hoştiuc, revoluţia a cerut să plece politicienii, e momentul să apară lobbyiştii că vaca asta de economie tot mai poate fi mulsă cu ceva efort.

PS: De ce ar renunta oamenii astia la castigurile lor grase din mediul privat pentru a veni pe bani putini intr-un Guvern cu termen de viata de un an? Stiu, pentru interesul national....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu