miercuri, 11 ianuarie 2023

Articol liber de nevaccinați

Mi-a sărit în ochi ieri o captura de ecran cu burtiera “Cum ne-au mințit autoritățile în campania de vaccinare” distribuită pe Facebook, stop cadrul fiind dintr-o emisiune Realitatea Plus a cărei realizatoare afișa cu câteva luni în urmă o altă burtieră spectaculoasă „Emisiune liberă de nevaccinați” (unde erau invitate doar persoane vaccinate de altfel, pentru a da un exemplu pozitiv întregii societăți).

Povestea mă duce cu gândul la diagnosticul „am fost un dobitoc” cu care se gratula Postelnicu, judecat imediat după Revoluție, numai că în acest caz recent propaganda bine plătită în pandemie dă mult mai ușor vina pe sponsor decât să își asume ceva.
De altfel, mai multe emisiuni au fost luni pe TV legate de efectele negative ale vaccinurilor, după o statistică apărută convenabil după eșecul campaniei de vaccinare și nu în timpul acesteia, cum ar fi fost normal, că să ia și vaccinaţii o decizie cât mai informată.

Am aflat ieri că 41.486 de reacţii adverse au fost raportate oficialităţilor în perioada 27 decembrie 2020-31 decembrie 2021, potrivit unei statistici a comitetului de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) și aici nu sunt prinse datele pe 2022 ca să nu mai vorbim că statistica se referă la reacțiile din primele zile după vaccinare, și nu după o perioadă mai lungă.

Mai mult, fostul purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății acuză „mușamalizări în raportările de efecte adverse ale vaccinării Covid”, potrivit unui cotidian central. „Femeia avusese paralizie temporară facială, iar colonelul Gheorghiță ne-a spus să dezmințim” suna declarația lui Bogdan Oprea, acum profesor la facultatea de jurnalism.

Ca tabloul intern să fie complet, circulă pe rețelele sociale o adresă a Casei Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) care reprezintă o informare despre măsurile întreprinse de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și compania Astra Zeneca pentru informarea profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la riscul de trombocitopenie și de tulburări de coagulare asociate cu vaccinul Astra Zeneca.
Lăsând la o parte efectele imediat post-vaccin, există și date care ridică semne de întrebare privind evoluția altor indicatori de sănătate publică.

De pildă, morțile în exces, în creștere cu 9% în Marea Britanie (că tot am pomenint mai sus de Astra Zeneca). De altfel, titlul unui articolul BBC este sugestiv aici „Morțile în exces în 2022, printre cele mai rele date din ultimii 50 de ani”.

Există și informații deloc liniștitoare în acest context și la nivelul UE-conform unei statistici Eurostat, mortalitatea în exces a avut un vârf de +17% în Iulie 2022, pentru a scădea la +10% în Octombrie, raportat la mediile 2016-2019. Eurostat vine și cu o harta pentru octombrie 2022, colorată în diferite culori pentru a scoate în evidență vârfurile naționale iar cel mai prost stau Germania, cu roșu (+23%), Austria și Olanda (+18%), Irlanda (+15%), Finlanda (+17%), Elveția (+16%), Franța (+10%), etc.

Cumva, statele care stau cel mai prost la mortalitatea în exces sunt și printre cele mai vaccinate din Europa (Austria a încercat chiar să impună vaccinarea obligatorie).

Va întrebați poate cum apar în statistici România și Bulgaria, statele problema, unde antivaccinistii au dat mari bătăi de cap autorităților? România e la minus 7% iar Bulgaria la minus 1,5%, adică nu există mortalitate în exces, ba chiar s-a murit mai puțin aici în octombrie 2022 decât în perioada 2016-2019. Coincidență?
Iar dacă ne referim doar la sportivi, creșterea numărului celor care mor subit pe teren e chiar mai abruptă. Au apărut date care arată că între ianuarie 2021 și decembrie 2022, în 2 ani, aproape 1.600 de sportivi au avut probleme cu inima, pentru 1.100 acestea fiiind fatale. Tot 1.100 sportivi au murit de diverse probleme cardiace în intervalul 1966-2004, deci în 38 de ani. Să fie trombocitopeniile de care pomenea mai sus ANMDMR?

Sunt tare curios să văd și niște statistici legate de cancere în perioada următoare. Să stăm însă liniștiți-la începutul acestui an aflam că BioNTech (unul dintre greii industriei vaccinurilor anti-Covid) a început testele în Marea Britanie pentru un vaccin anticancer folosind aceeași tehnologie mRNA ca în cazul vaccinurilor anti-Covid.

Morala? Stați liniștiți la locurile voastre, ascultați autoritățile și consumați doar știri verificate, din surse sigure, că doar nu suntem medievali.

Altfel, cum remarca un amic la un moment dat, 2 specii sunt greu de găsit în aceste vremuri-antivacciniștii antiputiniști și vaciniștii putiniști. Tot teoria conspirației să fie de vină sau e suficient să ne uităm din nou la refrenul din media oficială pentru a vedea unde (nu) se află adevărul? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu