sâmbătă, 17 septembrie 2011

De la victimizarea nereusita a lui DD la otravirea strategica a Albei ca Zapada

Ce faci ca partid erodat de guvernare si fara dezlegare la pomeni electorale in postul Crizei? Inventezi niste constructii politice care sa rupa din voturile adversarilor. Ghinion, desi interzis in cascada la tribunal, partidul otevistilor gandit sa ia din electoratul cu IQ modest al stangii (PSD) nu creste in sondaje. Intra deci in scena parintele Albei ca Zapada proaspat martirizat la Cotroceni dar apt sa pretinda o felie din electoratul dreptei (PNL).

Ce poate face PDL ca sa intoarca raportul de forte din prezent? Acordul cu FMI, criza datoriilor suverane din Europa nu lasa prea mult spatiu de manevra. Electoratul, oricum deprins cu exercitiul votului negativ, nu mai poate fi intors usor de la urne, desi scenarii reusite gen intalnirea de taina Geoana-Vantu s-ar mai putea imagina. E necesara aparitia unor partide de buzunar care sa poata rupe felii din voturile USL, chiar daca nu suficient de mari pentru a le permite accesul in Parlament. Avem deci o alternativa pentru votantul grobian de stanga in Partidul Poporului, “ultra-persecutat” la Tribunal (ciocoizarea lui Oprescu la OTV, sustinut discret de USL pentru primaria Bucurestiului, arata destul de clar ce politica de aliante va practica DD).

Pentru felia de dreapta din electoratul USL s-a pregatit o constructie cu discurs inchegat si lideri mai credibili. Proaspat martirizat, Sebastian Lazaroiu va putea canta de acum partitura rupturii de Cotroceni mergand pana la declansarea unei cruciade soft anti-PDL. Si nici nu e nevoie ca cele doua partide sa rupa multe procente din voturile PSL, e suficient doar vreo 10-15%. De restul se vor ocupa organizatorii alegerilor din strainatate, strategii electorali ai PDL (trebuie s-o recunosc, chiar foarte inspirati, cei care-i potrivesc pasii lui Basescu imi aduc aminte de Boris Eltin dansand ca un urs in direct cu ani in urma si inmuind decisiv inima electoratului) , prostia proverbiala a PSD, etc. Iar cu un rezultat strans in alegeri mai poti sa-l condamni pe Basescu ca nu numeste un premier de la USL?

4 comentarii:

 1. desi scenarii reusite gen intalnirea de taina Geoana-Vantu s-ar mai putea imagina. dupa fotografii si spusele prostanacului intalnirea chiar a avut loc,dar daca iti face bine poti nega realitatea

  RăspundețiȘtergere
 2. sa inteleg ca le plangi de mila ca cuplul de persecutati ponta-antonescu ? lasa-i sa moara mai intai si pe urma poti sa-i plangi destul ...

  RăspundețiȘtergere
 3. anonim 1@ n-ai inteles....nu negam intalnirea...observam modul abil in care a fost speculata...nu zice nimeni ca cei doi au fost influentati prin vodoo sa se intalneasca, doar ca logistica baietilor cu ochii albastri a speculat promt momentul....

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu se leagă. Demiterea lui Lăzăroiu e ca trecerea lui Roman alături de partidele de opoziție după puciul de la Moscova, ieșirea PNL din Convenție ori abdicarea lui Constantinescu. E începutul sfîrșitului și al unui război intern.

  În primul an de existență cu greu va lua AKZ de la alte persoane decît susținătorii deziluzionați ai lui Băsescu, Macovei, Lăzăroiu. De la PNL? Poate la următoarele europene, dacă va mai avea suflu.

  Cazul cel mai diabolic ar fi că asistăm la încercarea lui Băsescu de a scăpa de PDL, similară descotorosirii de FSN a lui Iliescu în 1991-1992. În acest caz, întrebarea ar fi de unde va lua Băsescu o mineriadă care să îi permită rocada politică?

  RăspundețiȘtergere