miercuri, 21 decembrie 2011

Magiunul minune de Topoloveni, consumat chiar si la dineurile Bilderberg (breaking news)

Zapand intr-o doara azi printre programele noastre inutile din grila dau peste gemul de Topoloveni promovat cu discretie de elefant la OTV. Un domn in pragul isteriei (naturiste, evident)-pana aici nimic nou pentru spitalul de nebuni DDD-separase expert apele. Pe mana stanga creatile contrafacute, adevarate bombe alimentare din comert, pe mana dreapta elixirul zeilor, 100% naturalul, gemul de Topoloveni, cu mezina familiei, dulceata de gutui. De-o parte ingrediente otravitoare precum aspartamul, feluritele E-uri, fructozele, ma rog, posibil si acidul sulfuric dupa cat de pornit era domnul Alupei daca am retinut bine, in dreapta puritate si sanatate, la un pret de numai 20 lei borcanasul de 350 de grame, evident fara conservanti. Dar, ce mai conteaza 20 de lei cand toata lumea buna consuma gem de Topoloveni, de la armata americana si contingentele Nato, la snobii din UE. N-am personal nici o problema cu respectivul magiun, chiar daca pretul i-a fost dublat recent de la 10 la 20 lei, probabil pentru a sarbatori corespunzator aplicarea celebrei frunzulite verzi pe eticheta si intrarea in meniul trupelor americane.

Ce ma supara pe mine e marja exagerata de profit de la Topoloveni. Asta vara kilogramul de prune costa 2-3 lei, cel mult. Din reteta magiunului aflu ca e nevoie de 5 kg de prune pentru unul de magiun. Adica la un borcanas de magiun intra cam 1,7 kg de prune inainte de prelucrarea 100% naturala. Pai, de la maxim 5 lei cat reprezinta pretul prunelor in borcanul respectiv, cum ajungem la pretul final de supermarket de 20 de lei? Cu tot marketingul si promovarea (uneori de 2 bani, cu publicitate mascata la OTV) n-ai cum sa sari de 7-8 lei cost de productie. Diferenta pana la 20 de lei sa reprezinte taxa pe mandria consumatorului ca se indulceste cu preferatele soldatilor americani? Cam scump, nu? La banii astia imi iau naibii un tuci si imi fierb singur prunele in bucatarie. Ca sa nu mai spun ca suntem in plin sezon de prune uscate chiar si fara fum (12 lei/kg la mine in piata), deci exista si alternative pentru "naturisti". Sau poate ca nu ni s-a furnizat inca de la OTV informatia oculta ca si in grupul Bilderberg se consuma magiunul minune intre doua discutii aprinse?. Asa da, asta ar face toti banii, mai ales ca in felul asta n-ar mai fi nici participantii cu sange albastru prea “constipati” la suetele Bilderberg.

Remarc in incheiere simtul comercial al domnului viitor presedinte al neamurilor proaste, Danut Diaconescu. Omul are fler, simte ce merge pe piata si de unde sa ceara bani. A invadat ecranele mai nou cu tot soiul de leacuri naturiste promovate la greu, asta peste teme mai vechi precum OZN-uri si conspiratii, Bilderberg si extraterestri, 2012, spiritualitate/vrajitorie. Pacat ,ce varianta mai sigura de a compromite o tema vedeti decat sa o popularizezi cu si pentru ciudati?

PS: Postul asta cu magiunul de la OTV dupa articolul cu SIF-urile, seria cu problemele zonei euro, radiografiile macro, etc se potriveste-stiu!-ca..pruna in perete. Pe de alta parte, Criza asta a inceput deja sa ma plictiseasca. Nici o Apocalipsa, fie si financiara, nu vine ca trenul in gara. Poate ar trebui sa ne inspaimantam cu adevarat de lucrurile pe care nu ni le imaginam cu lux de amanunte.Catastrofele pe care suntem deja focalizati sunt pe jumatate depasite.

14 comentarii:

  1. Haios articolul. Remarc concluzia, de acord cu ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu degeaba se spune ca daca toata lumea asteapta criza aia nu o sa vina ca doar nu e proasta! o sa vina ca in exemplu ala cu bietul curcan sau lebada ce o fi fost la taiere

    RăspundețiȘtergere
  3. ... scrisorile catre mos craciun s-au cam scurtat.

    ... racheta alba nu poate sa zboare. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Si zacusca are un un pret nesimtit chiar daca anul asta legumele au fost extrem de ieftine....si pe linga asta nu mai are acelasi gust ca alta data l-au cam diluat....de zacusca vorbesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Din ce-am auzit (pe surse :-) ), vreo 90% din vanzarile din ziua de azi se fac atacand emisfera dreapta a creierului, emotionala, si nu pe cea rationala. De multe ori o constat pe pielea mea. Cica constientizarea problemei e primul pas spre vindecare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Romania! Tara nu a posibilitatilor ci tara tuturor posibilitatilor!
    Dan Diaconescu este noul Larry Flint. Daca o sa cante si el cu Parazitii. E clar.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristi cu tot respectul îmi place tare mult tot ce scrii aici!Cu o excepție articolul de azi unde cred că ești mult prea aspru!
    sunt marje de profit nesimțite în industria petrolieră, auto (mai ales componente), farma,etc
    Nu cred că e cazul să facem atâta discuție pentru un borcan de gem!Știi eu întâmplător sunt producător de legume și uneori mai vin prin București(dacă am loc de țiganii care au monopol pe tarable din piețe) să vând ardei și vinete!M-am izbit mereu de reacția aceasta gen : Frate e prea mare prețul deși cerusem prețul din piață!Fiind marfa mea de multe ori dau în plus acelor clienți care-mi plac ca atitudine!Eu zic că totuși e deplasat să te indignezi de marja de profit la borcanul cu dulceață când marja de profit la kilometrul de asfalt este 1500% la bordura lui Videanu 6-7 MII LA SUTĂ ȘI EXEMPLELE POT CONTINUA!
    pĂREREA MEA ESTE CĂ MÂNCAREA FĂCUTĂ DE ȚĂRAN TREBUIE PLĂTITĂ CÎT CERE ACESTa!fIINDCĂ ACEL ȚĂRAN DIN ACEA MUNCĂ TRĂIEȘTE ȘI TRĂIEȘTE GREU!tE INVIT LA MINE ACASĂ (LA ȚARĂ) SĂ VEZI LA VARĂ CUM SE MUNCEȘTE ȘI CÂT DE GREU ESTE, ȘI APOI TE IAU CU MINE LA PIAȚĂ SĂ VEZI CUM STRÂMBĂ OAMENI CU PORTOFELUL DOLDORA DE CARDURI NASUL LA PREȚURILE LEGUMELOR DAR CUMPĂRĂ LAPTE DIN CHIMICALE ȘI SALAM DIN CARNE DE CAL PE PREȚURI IMENSE!nU MAI ZIC DE BENZINA CARE COSTĂ SĂ O PRODUCI CÎȚIVA CENȚI ȘI E VÂNDUTĂ CU MARJE DE 3 5 MII LA SUTĂ!

    RăspundețiȘtergere
  8. gandesteliber@ fata de exemplele enumerate de tine, cei de la Topoloveni sunt mici copii, de acord....ce nu inteleg eu este insa dublarea pretului in ultima luna....merita adaosul asta faptul ca sunt furnizori si pentru armata americana mai nou?....altfel, da, ai dreptate, legumele si fructele sunt in mulgte cazuri prea ieftine fata de munca depusa pentru ele...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristi nici un produs nu merită scumpire de 100-200%!dar așa se întâmplă din cauza marketingului agresiv!În general creșterea prețului la orice produs se petrece la noi la români mai ales în preajma sărbătorilor fiindcă Ro e o țară întoarsă cu josul în sus!

    RăspundețiȘtergere
  10. Au dublat (triplat) pretul la magiunul faimos pentru ca NU-I intereseaza piata interna. Exporta si ii doare in f...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se exporta nimic. Nesimititi sunt cei care va pacalesc si scumpesc cu procente mici lunar . Aritmetic , la nivel de clasa a III-a, daca materia prima s-a scumpit de peste 5 ori intre anul 2008 ,an de referinta al pretului magiunului de Topoloveni, si 2011, ce ati fi preferat: apa cu conservanti sau pastrarea calitatii??? Nu v-ati MINUNAT ca 4 ani ,fara 2 luni, noi cei de la Topoloveni, am facut CADOU un produs de excelenta la un pret de nimic? Este o vorba adevarata pt dvs : "e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune".Din cei 20 ron NESIMTITI -cuvant caracteristic noua, ROMANILOR CARE AVEM GRIJA DE CAPRA VECINULUI! - noi cei de al Sonimpex incasam vreo 10ron!!!!Pofta buna la conservanti ,tigari si bauturi negre si acidulate. Mancarea asta nesanatoasa din ultimii 23 ani conduce la GANDIREA DUMNEAVOASTRA "SANATOASA". SA MANCATI BINE SI SANATOS!

      Ștergere
  11. stimate domn anonim care mai si lucrezi la sonimpex, nu mai bate campii ca topoloveniul ia doar 10 lei/borcan.
    sunt si eu un comerciant care chiar am vrut sa comercializez produsul, dar pe langa agentii dumneavoastra care sunt niste neispraviti, mai exista si pretul foarte mare care pleaca din fabrica.
    cu alte cuvine eu cred ca sunteti doar un om de bine care se chinuie sa bage in borcan sau plimba borcanele prin fabrica, asa ca nu ridicati conducerea in slavi.
    din nefericire eu am un modest magazin cu produse bio si stiu foarte bine ce vorbesc, luand pulsul clientilor in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  12. intrebati.de.taxele.din.supermaket.dupa.care.va.rog.sa.comentati

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut, gresesti cu pretul, de pa portile fabricii un borcan iese la pretul de 7 lei, restul pretului este completat de mafia supermarketurilor si a distribuitorilor, vezi ultimul scandal cu lidl...

    RăspundețiȘtergere