miercuri, 4 iulie 2012

Suspendarea lui Basescu, o eroare de strategie


USL si-a cucerit procentele din sondaje capitalizand greselile PDL la guvernare si antipatia unui segment al electoratului fata de stilul autoritar, pe alocuri discretionar, al Presedintelui. Foarte repede, dupa ce au renuntat la pozitia critica (propriile erori si ezitari din actul de guvernare sunt tocate acum marunt de presa) sunt gata sa renunte si la cea de “victima”a Cotroceniului (suspendarea a fost demarata). Cum economia nu pare sa-i ajute prea tare, cum vor impiedica pierderea de voturi pana la alegerile din toamna?

Stiu, se invoca repetarea scenariului din 2008: Guvern PDL+PPDD+UDMR+minoritati si ceva fripturisti care nu vor risca sa repete alegerile, cu premier legat cu firul rosu de Cotroceni. Eu nu prea cred asta, nu vad USL coboarand atat de repede in sondaje si nici PDL nu pare pregatit sa recupereze in 4 luni cat a pierdut in 4 ani. Chiar si asa insa, de ce sa nu fie demarata suspendarea in momentul in care devine limpede ca iar este vorba de deturnarea votului popular? Pana sa pice 1-2 guverne “experimentale” iar dizolvarea Parlamentului sa para o amenintare serioasa, se poate demara lejer suspendarea lui Basescu, chiar justificata in acel scenariu.

Asa, cu Basescu victimizat si PDL recastigand electoratul pierdut, postura USL va fi mai putin comoda, cu o forta puternica de opozitie in coaste, in contextul in care economia, repet, nu da deloc o mana de ajutor. Ma rog, poate va fi mai bine pentru noi toti sa existe o forta puternica de opozitie-cu votul uninominal la parlamentare PDL-ul se putea contracta sub 15% iar o suspendarea a Presedintelui, dupa o incercare esuata de a rupe noi UNPR-uri din USL si aliante incropite cu Diaconescu, nu i-ar mai permite marinarului de la Cotroceni decat sa conduca cel mult vaporul din Herestrau.

Vom avea deci un PDL revitalizat (vor recupera o parte din voturile din 2008 victimizandu-se, o parte le poate aduce inapoi Ungureanu cu miscarea sa civica) si un Basescu posibil reevaluat din 2013-2014 (romanul e iertator si iubitor de spectacol, nu degeaba au tot castigat alegerile smecherasii in dauna unora mai onesti dar fara carisma) si gata de o functie..executiva (poate s-o vacanta pana atunci postul de la Transporturi, hah, hah, hah, poate tinteste chiar mai sus). Pana atunci, urmeaza insa o luna de circ. Inca mai avem si ceva paine. Cine se plangea de plictiseala dupa terminarea Campionatului European de Fotbal?

7 comentarii:

  1. Parerea mea e ca dupa alegeri anticipate prezidentiale si alegeri parlamentare or sa fie redeschise unele dosare ale PDL ("flota", "casa din mihaileanu", "votul roberta") ... Dc pe Basescu il condamna definitiv nu poate candida la nimic.
    Si m-as astepta poate pe anul viitor ca PNL sa se certe cu PSD-ul, si asa sa avem iar opozitie ... si circ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tot e interesant de vazut cum se va imparti 'telectualitatea... obiectiva, da' momentan pupinbasista.

      Ștergere
  2. Asa o vad si eu. Basescu va trece la atac, interesant ce are de spus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu tot respectul pentru opinia dumneavoastră cred că vă înșelați...Bețivul KIORETE și ELENA UDREA au intrat în mentalul colectiv al poporului român pentru furăciunile executate din 2009-2012(nu mai vb de cele din 2005 în 2009).
    Așadar nu va fi nici o victimizare a lui Băsescu și nu va mai fi confirmat președinte.Este un cadavru politic afat în putrefacție.
    PDL va lua cele 2 milioane de voturi căci au totuși o mașinărie de partid redutabilă.Plus bani din furăciuni.
    MRU și idiotul de NEamțu vor fi aleși parlamentari dar atât...oricum dată origine ebraică a lui MRU nu scăpăm de ochelarii lui antipatici vreo 10-15 ani de acum înainte.
    USL nu se va sparge...Crin își va vedeA DE treaba lui iar PONTA de a lui....totuși am o presimțire că PONTA va fi obligat să demisioneze la un moment dat și atunci va începe urgia...
    deocamdată să scăpăm de Bețiv..apoi mai vedem...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. domnule (gandeste din nou romane)probabil ca puterea ti-a luat mintile si nu mai gandesti rational .CARE SA FIE PROBLEMA?-NASTASE? ,,BANI?,,PUTEREA? IN toata aceasta mizerie doar romani au de suferit si economia.ASTFEL CRED CA A VENIT TIMPUL SA FACEM PACEM ATAT PUTEREA CAT SI OPOZITIA CACI LA MIJLOC ESTE VIITORUL COPIILOR NOSTRIIIIIIIII

      Ștergere
  4. faptul ca va place circul se vede! numai variante care mai de care mai aiuritoare! ar fi bine sa mai aveti putintica rabdare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere