miercuri, 27 februarie 2013

Vrei să intri în sistemul MLN (Multi Level Nătărăi)?


Deschid aici o categorie distinctă de postări: “prosteli”.

1. Sistemul MLM. Adica multi level marketing, vanzarea in retea a unor marfuri nevandabile in supermarket. Nici un detergent-minune, nici o pasta de dinti-trasnet sau vreun produs naturist cu pret astronomic n-ar rezista comparatiilor de pe raftul supermarketului sau a farmaciei cu alte produse similare dar nemelemizate. E nevoie se pare de o retea de saraci, inclusiv cu duhul, care sa-si imagineze ca se vor imbogati vanzand pe baza de comision la baza piramidei (transformati ei insisi in clienți), fara sa bage de seama ca produsele minune-sunt in majoritatea cazurilor greu de vândut, altfel n-ar fi introduse în sistem.

2. Comentariile clienților de pe site-urile comerciantilor
Daca te gandesti ca vei afla lucruri interesante pe site-urile celor care comercializaeaza diverse chestii pe net, te inseli. Parerile cu adevarat critice le afli poate de pe site-urile organizatiilor de protectie a consumatorilor sau de pe forumuri. Sunt ceva review-uri negative si pe site-urile comerciantilor, cat sa intretina ideea ca discutiile sunt libere si parerile necenzurate. Am incercat de pilda sa postez un comentariu ironic prin ianuarie, dupa ce am returnat un produs la Emag. Produsul in cauza avea mai multe review-uri pozitive si mai astept si acum sa imi apara comentariul pe site. Comentariile de pe site-urile comercianților on-line sunt un simplu instrument de marketing, nu ghid de achizitii.

Un comentariu:

  1. Intre noi fie vorba,Emag n-are nici o problema cu comentariile critice, ci cu intregul sistem de postare a comentariilor.

    Altminteri, cel mai bun ghid de shopping se bazeaza tocmai pe comentariile pro/contra ale cumparatorilor anteriori. Cel putin la emag/pcgarage. Nivelul precar de expertiza tehnica al userilor e alta poveste.

    Sistemele MLM functioneaza profitabil de ani buni de zile, in ciuda faptului ca promoveaza chestii nevandabile (tocmai pt. ca au ajuns sa fie vandute prin MLM, crede cineva). Prezumarea caracterului de "natarai" pt. cumparatorii de MLM e "nitel" hazardata, unii dintre noi au inca parinti in viata :)

    RăspundețiȘtergere