sâmbătă, 4 iunie 2016

O doza de jurnalism “echidistant”, marca inregistrata Dan Popa

Hymerion” are surse bune in banci de unde face rost de tot soiul de documente. Pe blog a publicat recent cateva motive de respingere a cererilor de creditare, reguli impuse la nivel intern de banca. In general, sursele lui pot fi bancile in cauza dar si BNR-ul care arunca un ochi pe normele care ii vin la aprobare, data fiind prietenia recunoscuta intre Popa si expertul pe comunicare Oanta din BNR. Si ce vedem in aceste liste cu persoane non-grata impuse de o banca? Printre altii, insotitori ai persoanelor cu handicap, asistentii maternali si rromi. “Nu va mai spun ca exista institutii de credit care excludeau rromii de la creditare . Din pacate, normele lor au o vechime mai mare de un an asa incat nu pot fi atacate la Consiliul privind combaterea discriminarii” se exprima prudent Dan Popa. Poate n-or putea fi atacate, dar in calitate de jurnalist, adica de persoana care isi foloseste simtul critic in folosul publicului, ce faci? Ai o lista care arata discriminare pe fata (vorbesc aici si de asistentii maternali si insotitorii persoanelor cu handicap nu doar de rromi) si tu nu dai numele bancii? De ce, speri ca o se indrepte?

2 comentarii:

  1. Poate ar fi bine ca bancile sa fie obligate sa afiseze cu litere mari anumiti indicatori gen solvabilitate ,npl,profit pierdere,nr de procese etc pt ca si deponentii sa vada care sunt bancile cu dizabilitati :) Si sa procedeze in consecinta :) Pai daca e sa evitam riscul ,mai ales cu bail in zic sa-l evitam si noi nu numai bancile :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca BCR declara ca va cauta sa nu conteste notificarile de dare in plata pt persoanele cu dificultati financiare sau deja executate.Deci au inteles sfatul dat de Vasilescu sa inceapa sa se umanizeze :) Zic sa-i laudam sa nu se opreasca :) Referitor la jurnalistul mentionat nu stiu daca publicarea acestor date ajuta la imaginea bancilor.De ce le-o fi publicat ? :) L-a luat mana pe dinainte ? :)

    RăspundețiȘtergere