miercuri, 12 iulie 2017

De ce Patriot si de ce Soros

O stire nu foarte comentata de ieri: departamentul de stat din SUA si-a dat acordul pentru o „posibila” vanzare de armament catre Romania, mai exact e vorba de sistemul de rachete Patriot, in valoare de 3,9 miliarde dolari (bine ca n-au pus 3,99, pret psihologic!). Hotnews unde am vazut stirea (vezi link) o da aparent echidistant, ca asa e cand ai de ales intre doua clante la fel de tentant de lins. Adica, ar mai fi si niste europeni cu sistem similar, care ar fi chiar mai eficient si s-ar putea face chiar in Romania (deci locuri de munca, PIB, etc, etc) dar domnul Pantalaba (Pantazi plus Tapalaga, celebrul duet insteleat de la HN) nu face recomandari clare care solutie ar fi de ales in mod expres.

Spuneam daca va mai amintiti, cand cu debarcarea Guvernului Grindeanu, ca fenomenul se produce suspect de repede de la aselenizarea dulapului sasesc in SUA, ca e intampinata cu suspect de putina opozitie din partea Cotroceniului ca sa nu fie un blat pentru „inzestrarea” Armatei. Inzestrare care se va face acum via complexului militaro-industrial american in loc de cel european, cum s-ar fi intamplat cu Grindeanu-SIE la butoane (evident, nu exclusiv, vom mai lua si de la ceilalti cate ceva, pentru impresie artistica). Zis „Patrioti” de la numele rachetelor ca de la simbolistica istorica slabe sperante. Caci tot ieri am aniversat ziua bataliei de la Marasti. Ati vazut ceva emisiuni tematice, ceva articole extinse prin presa deontoloaga? Evident ca nu, acel moment de eroism (din partea unor tarani analfabeti in general, astia, electoratul PSD de peste ani) nu merita la fel de multa atentie ca alte evenimente de importanta globala, precum ziua Americii sau cea a Europei.

Ca tot vorbim de globalism, am asistat tot ieri la niste declaratii anti-Soros venite pe dubla filiera: ministerul de externe din Israel (care da dreptate lui Orban) si un celebru (fost) consilier al lui Trump. Motiv de mare zarva mediatica, presa sorosista considerandu-se injurata de..tata. Fratilor, Soros reprezinta o simpla interfata, in spatele lui sunt fanii globalizarii. De aia se sprijina in general minoritatile si miscarile marginale prin sponsorizarile sorosiste-sunt vazute ca modalitate eficienta de slabire a autoritatilor centrale nationale. Si de ce e rea globalizarea, doar da de mancare unei armate de activisti civici (genul intelectual narcisist si egoist)? Pai, daca ne globalizam la nivel de decizie politica oricand e posibil un derapaj spre dictatura (sigur, una soft, cu „democratie” controlata, lupta impotriva coruptilor care nu ne convin, impartirea mimata a puterii si tot soiul de droguri sociale-vezi tehnologia, aceasta soma de care ne vorbea Huxley) pe cand in conditiile in care mai exista o lume multipolara tendintele deviante ale unora pot fi amendate de „concurenta” prin declaratii (initial) si decizii concrete (la extrem)....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu