joi, 5 mai 2011

Cum au falimentat cititorii Catavencu plus cum am devenit din fan Barcelona suporter Real

Nimic despre economie azi. DAR…
1.Am aflat de falimentul Catavencu SA. Cum nici disidentii de la Kamikaze nu o duc mai roz, sa cautam cateva explicatii. Cu niste ani in urma, era o afacere sa editezi revista, aveai un anumit blazon daca semnai acolo. Ce s-a schimbat intre timp? S-au schimbat in primul rand cititorii care au devenit chiar mai blazati decat editorii, cei din urma avand toate motivele sa lancezeasca pe scaune dupa vanzarea profitabila de actiuni catre SOV. In anii ’90, cine cumpara Catavencu avea impresia ca umorul coroziv va duce la subrezirea regimului Iliescu. Iei Catavencu, comentezi cu prietenii iar articolasele sale acide vor avea un efect similar bancurilor cu Bula din comunism, vor subrezi din interiror sistemul, in mod pasnic, fara riscuri pentru participantii la subversiune.Ei bine, dupa ani buni de haz de necaz, dupa sarabanda de aliante la guvernare, fiecare partid demonstrandu-si convingator incompetenta, spiritul de gasca si imunitatea la bascalia inteligenta, la ce bun sa mai “lupti”cu sistemul prin reviste de umor politic? Plus ca hazul de necaz, desi e benefic pe termen scurt, pe termen lung te poate baga in depresie.Catavencu nu va dispare ci probabil se va reinventa sub alt brand si fara datoriile istorice in spate. In fond oamenii care scriu nu fac parte din activele executate silit. Ma tem insa ca va fi un ziar nou cu poante vechi.

2. Am privit stupefiat (desi speram s-o fac initial incantat) Barcelona-Real Madrid. O semifinala in care Realul n-a mai fost vanat cu cartonase de diferite culori (“Arogantul” facuse taraboi mare pe tema asta) ci prin retezarea actiunilor periculoase. Am vazut deci off-side-uri opportune, faulturi in atac inventate si un gol perfect valabil anulat prompt (e vorba de golul de 1-0, care ar fi relansat semifinala, nu de cel de 1-1 care nu mai avea importanta). De ce se da peste cap FIFA sa ajute Barcelona (va amintiti de semifinala cu Inter de anul trecut, returul, in care Interului i s-a eliminat repede un om pentru a ajuta “masina de fotbal”?)? Pai, e simplu, Barcelona joaca “fotbal”, face spectacol, face audienta, deci face bani buni in contul FIFA. Ajutand Barcelona FIFA isi ajuta afacerea. Eu sunt de acord ca jucatorii Barcelonei joaca frumos, sunt mai tehnici, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie ajutati cand altii sunt mai inteligenti si isi joaca bine cartile mai slabe. Altfel, propun sa se renunte la 11 metri (mai ales daca Barcelona ajunge la penaltiuri), iar castigatoarea sa fie transata de “cine face mai bine braziliana”.Oricum, eu am inceput semifinala Barca-Real fan brau-grana si am terminat-o suporter Real. Chiar mi-a devenit simpatic Murinho, asa singur impotriva tuturor cum e.

4 comentarii:

  1. A aparut in schimb 'Times New Roman', care mi se pare 'Academia Catavencu' cu nume schimbat, dar la fel de simpatic.

    Legat de fotbal, ai uitat sa spui ca Interul a dat un gol din offside in dubla de anul trecut. Golul cu care s-au calificat :)
    Si ca adebayor trebuia eliminat de vreo 3-4 ori in proaspata dubla de liga campionilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Barcelona a fost ajutata anul trecut. Gol din offside pt Inter si 2 penalty-uri neacordate in tur, gol anulat aiurea in retur.
    Dar pt. ca Guardiola a ales sa accepte infrangerea si sa nu faca scandal pe tema arbitrajului, spre deosebire de "fanul" tau, lucrurile astea trec neobservate. Gandeste-te daca lucrurile ar fi fost invers, era scandalul si mai mare decat a fost acum.
    Si da, everybody cheats. Unii joaca dur, altii simuleaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu mult timp in urma citeam si eu Catavencu... acum prefer... Cristian Dogaru :)

    in ceea ce priveste Real - Barcelona ... Hai Manchester!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fifa nu are nici o treaba cu Barcelona. Forul continental legifereaza in cazul asta, CL e sub obladuirea lor. UEFA.

    RăspundețiȘtergere