joi, 5 noiembrie 2015

Piata Universitatii I a pregatit privatizarile pe 1 euro. Ce ne rezerva Piata Universitatii II?

Motto: Fiecare natiune are cate un 11 septembrie. Pentru Romania a fost pe 30 octombrie. Digi UM 24 anunta pe aceasta cale ca departamentul de HR al Serviciului Roman de Informatii va lucra cu program prelungit in aceste zile, intre 18-22, in Piata Universitatii.

Am fost joi in Piata Universitatii. Initial am vrut sa ma tin de-o parte de aceasta oaza de manipulare dar pana la urma m-am gandit ca daca tot e bal macar sa ma plimb si eu cu lozincile mele. Apropo de lozinci. Palida miscarea, fara imaginatie pancardele-“schimbam sistemul”, “stabilitate legislativa” (?)- priviri in gol, atomizare, eterogenitate maxima. Plus recuzita Pietei Universitatii din anii ’90-balconul, ingenuncheri periodice, tineri si foarte tineri, persoane care viseaza sa schimbe lumea intre doua aplicatii pe iPhone si o raita la Vama Veche. Habar n-aveam in anii ’90 cand ma dadeam si eu prin Piata ca nu facem decat sa pregatim privatizarile pe 1 euro si mafia retrocedarilor de mai tarziu. Ne-am luat insa tara inapoi in 1996 si am vazut ce-a urmat. Acum, Piata Universitatii II cred ca pregateste tinerii frumosi si liberi de pe Facebook drept carne de tun in viitoarele razboaie proxy. Stati linistiti hipsterilor, nu mai e nevoie de voi, ce aveati de schimbat ati schimbat, acum nodurile din retelele voastre de socializare o sa va ghidoneze treptat spre casa, e cald si internetul e ofertant acolo. Sistemul s-a schimbat deja dar voi n-ati aflat.
Apropo de Facebook si campania furibunda anti-ortodoxa de zilele astea-sa nu ne iluzionam ca e vorba doar de Patriarh!. De ce este ortodoxia atat de nesuferita artizanilor rotatiei de cadre de la Piata Victoriei? In primul rand, se plateste o polita. Popii s-au implicat in campania electorala pro-Ponta, sa recunoastem. Apoi, ortodoxia e un liant intre rusi si bulgari/sarbi/romani. Nu e prea comod daca se ajunge la un conflict in regiune, nu? Cum n-a picat bine nici cu bombardamentele Nato asupra Serbiei la un moment dat. Cred insa ca am o explicatie suplimentara privind modul in care functioneaza aparatul de propaganda Facebook. Fiecare cred ca aveti in listele de prieteni indivizi pe care ii cunoasteti personal, marea majoritate, si apoi oameni care au ajuns acolo intamplator. Poate i-ati crezut prieteni ai prietenilor si le-ati dat accept, poate au ajuns acolo considerati colegi de trust,etc. Eu am destui pe care nu-i cunosc dar i-am acceptat pentru ca i-am crezut cititori ai postarilor mele, oameni care vor sa afle mai repede cum gandesc. Ei bine, in ultimele zile unii dintre acesti necunoscuti din lista mea au inceput sa scuipe postari anti-ortodoxe, anti-Patriarh la foc continuu. Stiu ca printre hipsteri popii nu sunt populari, stiu ca sunt destui dintre ei hrapareti, lacomi si fara har. Deci, cel mai bun pretext pentru o campanie anti-ortodoxa, ca e destul de subtila distinctia preoti-religie pentru un hipster. Am vrut ieri seara sa fac o captura dupa pagina unui astfel de individ (Paul Aelenei) dar ce sa vezi, tocmai fusese stearsa. Cum am mai spus, cu ceva noduri de retea deosebit de active ai un efect de contagiune prin Facebook de toata frumusetea...
Ce dracu’ voi face eu mai departe? Cum vedeti, azi m-am decis sa defilez cu propriile mele mesaje. N-am avut bani de pancarde, Soros n-a virat nimic zilele astea in contul meu. Dar sunt bune si foile A3 si markerul cand vrei sa spui ceva. Cred ca voi mai merge cu aceleasi mesaje, in putinele zile pana cand fenomenul moare (dupa Daniel nu mai e nicio tinta importanta si nu nevoie de demisie in acest caz, e suficienta decredibilizarea). Mi-am facut destui dusmani si am stricat destule amicitii printre colegii din presa pentru a mai conta cu adevarat ceva. Oricum domeniul e mort iar eu nu imi mai gasesc locul. Asta va indemmn sa faceti si voi, in felul vostru, daca credeti in aceleasi lucruri. Stiu ca fiecare are de aparat cate ceva, nu e usor sa risti confortul personal, un job, bunele retalatii cu persoane importante doar ca sa fluieri in Biserica conformismului globalist. Dar merita. Pana la urma nu luam nimic cu noi din toate lucrurile la care tinem atat de mult si pe care am vrea sa le protejam. Macar sa ne distram cu constiinta impacata, doar e totul o calatorie cum spunea Bill Hicks.

5 comentarii:

  1. cu un block/report scapam usor de postacii propagandisti; daca toti userii reali ar da block la cei postaci, lucrurile s-ar filtra usor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Odată virusați niște prieteni, nu mai scapi de propaganda securistă. Nu-ți rămâne decât să le urmărești admirativ kilogramele de... prostie.

      Ștergere
    2. statistic, ce procent de useri e capabil sa dea block? (10%)

      Ștergere
    3. aristotel> bine punctat...de amicii prietenilor nu te poti feri...iar dinamica lor e incontrolabila...

      Ștergere
  2. Foarte bine, domnul Dogaru! Foarte bine!

    RăspundețiȘtergere