joi, 13 octombrie 2011

Un promo absolut gretos marca Rosia Montana Gold Corporation

Vad tot mai des spoturi siropoase platite de RMGC pe diferite televiziuni. De exemplu, o mamica cu 2 copii (nu reiese clar daca singura sau nu) marturiseste ca face sosete, brodeaza, ia cu imprumut din pensia parintilor ca sa poata sustine financiar cei doi copii scolari care invata de altfel foarte bine. Femeia ar vrea sa inceteze umilintele la care este supusa de contextul geografico-economic, deci este suporter al...exploatarii miniere cu cianuri la Rosia Montana! Vedeti bai desteptilor care semnati petitii si lansati comentarii rautacioase pe forumuri, din cauza voastra o sa rabde copii bietei femei de foame si vor ramane si fara caiete. Daca lasati clontul jos, mama celor doi copii o sa poata da cu tarnacopul, ar putea turna lingourile sau ar putea planta violete pe marginea viitoarei balti de cianura. Daca proiectul porneste, toata lumea va fi deci fericita (poate chiar si mamele singure si fara bani pentru caietele odraslelor din Vaslui, care vor empatiza insa cu cele din Rosia)! Mie genul asta de campanie mi se pare absolut gretos. Pacat ca am semnat deja impotriva proiectului (ceea ce va invit si pe voi sa faceti, poate va exista la un moment dat un referendum pe teme asta daca opozitia publicului creste), ca o mai faceam o data.

La fel de gretos si spotul in care compania se lauda cu banii pe care ii va aduce Romaniei trecand la capitolul asta (grosul de altfel) toate CAS-urile posibile si adunand salarii peste salarii pentru viitoarea forta de munca de parca ar fi al doilea Canal ca anvergura. Sigur, sumele din redeventa sunt cam costelive si trebuia sa le sustina cumva PR-ul cu ceva suplimentar dar sa te lauzi ca respecti legislatia si dai salarii si platesti CAS mi se pare neprofesionist.

Si cum RMGC a devenit un fel de accesoriu obligatoriu in viata publica romaneasca, uite ca sunt si sponsori in aducerea presedintelui Bilderberg la Bucuresti, unde va conferentia alaturi de reprezentantul Romaniei in Comisia Trilaterala, Mugur Isarescu (apropo, m-ar interesa si pe mine cum au ajuns Mugurel si Mihai Tanasescu acolo, au trimis un CV, au sustinut un interviu, au fost recrutati prin Best Jobs Ever, etc?). Daca o tine tot asa, RMGC va sponsoriza obligatoriu si Catedrala Neamului si, la nevoie, o sa ne califice si la un campinat mondial de fotbal. Cine i-ar mai putea rezista atunci?

7 comentarii:

  1. Mai e unul gretos, cu un batran care constata paragina in care a ajuns zona, si bla bla mai departe. Chestia e ca astia au cumparat toata presa si toti politicienii. In presa doar in Formula AS am vazut la un moment dat un interviu obiectiv pe tema asta, care, evident, transmitea un mesaj contra RMGC. Tin minte ca anul trecut i'au dus pe astia de la Academia Catavencu la plimbare in Noua Zeelanda sa vada o exploatare. Si saptamana urmatoare, da'i si linge, cica balta de cianura e atat de curata ca e potabila, fac aia si concursuri de inot pentru copii acolo. Intre timp am vazut ca si catavencilor li s'au mai estompat din amintirile placute si au inceput sa mai bage cate o soparlitza despre Rosia Montana, dar finut, asa, la limita deontologiei. Parerea mea e ca daca se face mai multa galagie pe tema asta si, prin absurd, pica proiectul, Rosia Montana are un viitor mai bun asigurat din turism, ca branding are acum din belsug.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar ce nu mai e gretos in vremurile asta?
    munti pastrati de generatii in proprietate cu pretul sangelui se dau pe nimic acum.
    Oameni buni, nu e o gluma, generatii intregi au murit aparand muntii astia, iar noi ii dam acum dintr-o miscare de condei..ce simplu e pentru unii sa te faca. Au pus masina de propaganda in functiune iar prostime crede tot ce dau astia la tv-eu

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel de gretos e promo-ul ala cu muncitorii care defileaza (ca inainte de 89 pe santiere) : "energeticieni", industria textila, samd.

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania a fost vanduta demult. Exploatarea va incepe, mai trebuie doar sa se invete prostimea cu ideea. Nu mai spune nimeni de miliardele luate de la FMI cum le returnam plus dobanda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Intreb si eu ca prostul: daca se creeaza mult-laudatele locuri de munca, cat timp vor exista? Initial RMGC zicea de vreo 4 ani, intre timp au mai marit durata in "komunikate"... Ce va mai da de mancare dupa cei 4 ani respectiva mamica copiilor sai? Va fi in aceeasi situatie ca inainte plus un bonus imens: un mediu distrus! Si va mai si trebui sa se mute cu totul din zona.
    Cred ca iesim mai ieftin daca facem o cheta pt asa-zisele locuri de munca ale localnicilor...

    RăspundețiȘtergere
  6. dar sa ne gandim si la poluarea acestei zone cu cianuri.oare aceasta mamica nu se gandeste la viitorul copiilor ei,la poluarea la care ii expune???peste 4-5 ani o sa vrea sa se mute in alta zona din aceste motive.mie greata sa vad cum pentru cateva sute-mii de roni castigate acum pentru acest spot publicitar,vinde sanataea copiilor ei si a altor concetateni de acolo.traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.om tara vanduta deja!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Romania e pe marginea prapastiei. Si va face un imens pas inainte. Nu va faceti probleme, inainte sa plece basescu de la cotroceni nu o sa mai aveti nici locul de parcare in proprietate, o sa vanda tot. Bunicii mei nu ar fi vandut pamant nici daca i-ar fi pus in lanturi iau bunicum meu din partea lu' tata a facut 14 ani la canal ca era chiabur. S-ar intoarce inapoi si ne-ar lua de cap daca am vinde ceva din mostenire. Dar sunt oameni (multi) in romania care mor de foame si care gandesc ca tziganii - azi sa manac ca maine vad io - .
    Ne meritam soarta, poate ca dupa ce o sa fim doar sclavi pentru straini o sa stim sa ridicam capul. Si poate doar asa copii nostrii vor invata sensul cuvantului patriot si intelesul dragostei de tzara.
    Poate e necesar sa fim vanduti ca sa invatam gustul libertatii. Poate e necesar sa fim sclavi ca sa stim pretuii independenta.
    Oricum, prostii vor fi in continuare prosti, saracii vor fi in continuare saraci si baietii destepti vor fi in continuare la putere. Ma bucur ca mai exista si oameni care isi dau seama ca ceea ce se intampla nu e bine. Atunci cand toti acesti oameni constienti vor fraterniza si vor lupta impreuna, romania nu va mai fi o tzara in curs de dezvoltare.
    Pâna atunci... voi astia care ganditi, incercati sa va tineti coloana vertebrala dreapta si incercati sa convingeti si pe altii sa faca la fel.

    RăspundețiȘtergere