marți, 17 februarie 2015

Apostolii militarismului pro-Nato si mizele rocadei Ponta-Iohannis

Cum ar trebui sa arate prototipul agentului de propaganda pro-razboi, anti-Rusia, pro-Vest, democratie, drepturile omului, etc? Eu il vad cu o buna expunere media, cu valori si pasiuni cat mai apropiate de cele ale carnii de tun de 25-45 de ani. Adica barbat, in jur de 40, pasionat de finante, sport, gadgeturi. Cam ca Moise Guran si Lucian Mandruta, sau Cristian Ghinea pentru varianta racanului intelectual. Ce sa vezi, de la o vreme Guran, Mandruta, Ghinea au inceput sa scrie despre patriotism, plecarea la razboi, inarmarea Ucrainei. Texte aspirationale, inaltatoare. Dar au primit o droaie de replici pe net, multi au sters cu ei pe jos in urma acestor flotari logico-sentimentale. Vezi aici si aici doua mostre de raspunsuri din partea publicului-tinta.
 In esenta, principalul contra-argument in fata acestui patriotism de parada si la comanda ar fi “pentru cine sa te sacrifici? Pentru coruptii din parlament/guvern/cotroceni?Ce, au furat pentru binele nostru?” Pentru ca principala problema a celor care vor sa mobilizeze opinia publica este ca Romania nu va duce un razboi de aparare a tarii, ci de aparare a tarii altora, a pamantului ucrainian stramosesc din Donbas.
 Si aici ajung la Ponta/Iohannis/Udrea. Pentru ca opinia publica romaneasca sa poata marja la manipulari razboinice, alesii neamului trebuie sa fie epurati, sa fie eliminati coruptii notorii si politrucii incremeniti in scaunele lor de multi ani, etc. Sa fie condusi de oameni noi, mai curati.Ca altfel dezerteaza soldatii pe capete la inamic, ca ucrainienii, ca perpcep ca trebuie sa lupte pentru scaunele unor imbuibati. Ponta-care parea ca si ales presedinte la un moment dat-a fost inlocuit pe ultima suta de metri cu Iohannis pentru ca acesta din urma avea o imagine mai buna (nu pleci la razboi pentru un presedinte plagiator, fost agent secret, fost purtator de servieta pentru Nastase si avocat al familiei Cocos). Nu va asteptati deci ca Iohannis sa intre in clinciuri in perioada urmatoare, sa fie prea vizibil. Dupa modelul Isarescu, cu cat iesi mai rar si vorbesti mai abstract, cu atat stai mai bine in increderea electoratului (prin comparatie cu restul lumii care se tot porcaie la tv). Din acelasi motiv Udrea cade acum spectaculos (“se face dreptate”). Poate il vom vedea chiar si pe Basescu plimbat pe la DNA la un moment dat. Deh, totul pentru front, totul pentru victorie…

4 comentarii:

  1. "Suntem mai importanti decat ne putem imagina pentru ambele imperii. Este momentul sa negociem mult mai profitabil pentru noi cu asa-zisii nostri aliati."
    Vantu, aici: http://sov.ro/2015/02/16/capitolul-8-navigand-printre-imperii/

    RăspundețiȘtergere
  2. "Time is on my side".... chiar daca udrea si base sunt sacrificati pe esafodul "patriotismului" mult prea mult timp au furat (~20 ani de democratie+~10 ani de strans cureaua) pentru a mobiliza poporul sa lupte pt ucraina. Insa e o paine de mancat pe tema "vin rusii, vin comunistii, dupa ucraina noi suntem urmatorii"... atingi corzi sensibile la diferite categorii de fazani, manipularea prin frica e in floare.
    Ma mir ca nu se pulseaza pe Republica Moldova ...nici o stire ca ii invadeaza rusii...premize ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  3. O Idee ar fi sa se mearga pe acelasi sistem ca in 1916. Doar ca de data asta nu le mai promiti reforma agrara ci eliberarea de credite. Pentru cei cu credite CHF vor fi locuri limitate ... just my 2c

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ha! gand la gand...exact la asta ma gandeam si eu, ca stimulent adus la zi....

      Ștergere