joi, 24 martie 2016

News from Securistan 1. Ce trebuie sa invatam despre SRI din atentatele de la Bruxelles

Unul dintre articolele ce defileaza azi in deschiderea paginii adevarul.ro se intituleaza" Atentate la Bruxelles. Cine sunt fraţii care s-au detonat pe aeroport şi cum a ajuns Belgia atât de vulnerabilă". Continutul e oarecum previzibil dar pe mine m-a frapat pasajul asta: "Experţi în securitate spun că diviziunile din Guvern, serviciile de spionaj prost finanţate, dar şi deschiderea faţă de predicatorii extremişti şi o piaţă neagră a armelor înfloritoare au făcut Belgia cea mai vulnerabilă ţară din UE în faţa unor atacuri ale militanţilor. Serviciile belgiene de informaţii, care au numai 600 de angajaţi, adică o treime faţă de Olanda, au neglijat ani la rând problema jihadiştilor, iar acest lucru se vede, spun experţii". Poooofttiiiim? O tara cu 11 milioane de locuitori are in serviciile speciale doar 600 de securisti? Dar cum de noi avem 12.000 doar la SRI avand o populatie de 18 milioane?! Chiar daca ne raportam la Olanda (ar rezulta din text ca ar fi acolo 1800) tot suntem de aproape 6 ori mai bine reprezentanti de securistii nostri (Olanda are aproximativ 17 milioane de cetateni).
Si nu i-am pus la socoteala pe cei din SIE (foarte prezenti la nivel intern, vezi purtatori de cuvant importanti si jurnalisti de vaza la publicatii "pro-europene"), DGIPI, Justitie, etc...

Sa recapitulam: structuri supradimensionate, militarizate (ordinul se executa sau faci puscarie), supersecretizate (si numarul securistilor e secret)....controlul civil e o gluma (ca si georgian), informatia e gestionata ierarhic (stat in stat, posibil santaj la politicieni), bugetele s-au majorat constant, chiar si in criza, iar vectorii de opinie mai rasariti au fost parazitati in mare parte (cu ce sa se ocupe cei 12.000 de securisti? ce faceau inainte de anticoruptie, il haituiau toti pe Bivolaru?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu