duminică, 5 iulie 2015

OXI! Update

Grecii n-au spus “Nu” Europei, asa cum au incercat propagandistii sa vanda ideea referendumului (Hotnews nici duminica nu renuntase la cliseu) , au spus Nu santajului, austeritatii fara sfarsit, ideii de a plati poporul datoriile private (in special din creditele proaste ale bancilor) convertite in unele publice. Oare cum ar fi reactionat romanii supusi presiunilor la care au fost supusi grecii? Sa nu ne mai punem problema....N-as trece usor peste ajutorul dat de FMI, vezi raportul de vineri picat oportun pentru a ajuta tabara “Oxi”. Sigur, e greu de crezut ca a schimbat rezultatul, dar informatia ca FMI incurajeaza restructurarea datoriilor in timp ce Germania nu vrea sa auda de asa ceva, a contat fara doar si poate. Probabil americanii intuiau rezultatul final si se vor grabi sa dea ordin FMI sa ajute neconditionat Grecia, asa cum o face cu Ucraina...De ce? Pentru ca nu vor risca o apropiere a tarii insolvente de Rusia, nu va ganditi la un nou branci dat euro in meciul sau cu dolarul. Nu pot decat sa sper ca modelul grecesc va deveni unul contagios in Europa si in Occident in general. Nota de plata dupa ospatul si iresponsabilitatea bogatilor n-are ce cauta pe masa saracilor, oricat de bine ar fi impachetata de media oficiala...

Ah, da. Diaspora greceasca nu si-a luat tara inapoi. Uitati aici o minunatie de stire Agerpres, preluata insa de pe Reuters. Ce aflam? Diaspora greceasca se intoarce masiv acasa sa voteze DA. Cum au dedus asta jurnalistii Reuters/Agerpres? Au gasit doi greci, unul care vroia sa se intoarca tocmai din dispora si marturisea ca mai stie inca vreo 2-3 amici care vor face la fel, si altul care marturisea ca are cunoscuti care fac lobby de la distanta, prin retelele de socializare, pentru ca toti cunoscutii lor din tara sa mearga la vot. Or, se stie, daca ai deja doua persoane care fac ceva, poti da un titlu cu “grecii din strainatate” cu majuscule. Mai va amintiti cum aratau sondajele derulate la comanda unor ziare grecesti inainte de referendum? Avans unsor pentru tabara DA. Si ce sa vezi, a iesit NU cu 60 la 40%. Ce surpriza! Dovada ca securistii lor nu sunt la fel de performanti ca ai nostri, nici votantii lor la fel de usor de impresionat cu petarde emmotionale pe facebook ca ai nostri. In plus, la greci diaspora voteaza doar in tara si nu se pot face cozi la ambasade care sa fie apoi exploatate profesionist pe hotnews-ul/realitatea/b1tv-ul grecesc. 

PS: Ai bani in bancile grecesti?BNR spune sa stai calm, sa nu te panichezi si sa-i scoti ca risti sa pierzi...dobanda (aia de 1%). Eu zic ca incepe sa miroasa a ceva inchideri/preluari rapide/nationalizari....iar daca e sa fie nationalizare, mai bine pui si tui umarul la extinderea bancilor cu capital autohton. Altfel, radem noi, glumim, dar ce ne faceam daca eram in locul grecilor si ne cerea Troika sa ne reformam serviciile si sa concediem jumate din securisti? a? acceptam somaj de 25%?Oxi!

10 comentarii:

  1. Sigur multi din greci nu inteleg ce au votat. cine le mai plateste pensiile "speciale" , cine? ei cred ca , daca s-au pus cu dosul inainte, cineva le va rezolva problemele/deficitele/ datoriile.

    Ce va urma? iarasi o furtuna pe pietele financiare si valutare cu efecte negative pentru Ro? cat o sa tina? 1 luna -2? pana ies cocosii si alde zipras din zona eur? si pe urma? vine portugalia pe val? nu se mai linistesc toate? cand se atinge bottom-ul? prea multe intrebari... NICU

    RăspundețiȘtergere
  2. dar in regim de hiperausritate pe termen nelimitat cine le platea?...despovarata de o parte a datoriilor,probabil restucturate, Grecia mai are o sansa...sper sa vina si portugalia, si spania, si italia si toti fraierii care suporta sa achite nota in locul sectorului financiar

    RăspundețiȘtergere
  3. esti atat de economic prost..cat de jurnalist. si socialist imputit. "ideii de a plati poporul datoriile private (in special din creditele proaste ale bancilor) convertite in unele publice" hai nu zau. datoria tarii bai bulache..e aia publica. bani luati de guvernele greciei sa dubleze si sa tripleze pensii si salarii..pe model USL 2008...psd 2015.

    gandire de socialist...aia cu nu austeritate: "Nota de plata dupa ospatul si iresponsabilitatea bogatilor n-are ce cauta pe masa saracilor,". nu ba.. va zic eu...sconzsii greci vor fi dati exemplu..pentru restul imputitilor cu "nu austeritate". pai hai..nu vreti austeritate..dati va salarii ce 3000 de euro pe puterea si pe cat produceti..hahalere comuniste! va muma n cur de comunisti nenorociti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cretinelule, datoria publica greceasca a crescut de la 110% din PIB din 2008 la 170% din PIB acum, tocmai pentru ca s-au dat pentru salvarea bancilor cu actionari straini...asa cum si la noi a crescut de la 20 la 40% din PIB de cand cu imprumutul FMI si rostogolirea lui...cu toate pomenile de care vorbesti in romania tampitelule, masa salariala a scazut din 2008 in Romania de la 40 la 30% din PIB iar profiturile firmelor au urcat de la 50 la 60% din PIB, ca deh, era austeritate...bouletule, si eu vreau austeritate dar nu pentru prosti si sarantoci ci pentru lumea financiara, marii afaceristi taxati modic, hipermarketuri care asfixiaza micul comert, distibutori cu tarife nesimtite, etc...ai inteles handi? e nevoie de un desen pentru mintea ta apta sa inghita doar imagini (exclusiv de la realitatea probabil)?

      Ștergere
    2. E jegul propagandei securiste care postează pe Realitatea imobiliară sub pseudonimul ”unu”.

      Securiștii sunt răniți în viitor. Dacă se împute Grecia, afacerile securiștilor din România se fac praf.Sistemul de furat pe rupte riscă să nu mai obțină puterea deplină... niciodată.

      Banează-l pe prost.

      Ștergere
    3. Nu va mai "obositi" cu trolli ...........
      ia si el 50 de bani pentru ce a scris...
      Stima, o zi buna !
      GeorgeS

      Ștergere
  4. Hai să fim serioși. Realist vorbind grecii n-au nici-o șansă să plătească datoriile lor. Așa că varianta Islandeză probabil le surâde din ce în ce mai mult. Sunt curios de deznodământ și în același timp îngrijorat de ce se întâmplă cu toate mișcările de forțe armate din jurul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  5. Grecii astia injurati de unii aloca la sanatate si educatie mult mai mult decat Romania si ca valoare si ca procent din Pib.La noi e republica bananiera.

    RăspundețiȘtergere
  6. Merita injurati in primul rand socialistii americani care au renuntat la sfantul faliment ajutand corporatiile si bancile prin preluare de datorii , dupa aia nemti,francezi,englezi, olandezi,etc :) Hai sa fim seriosi ce capitalism e ala in care elimini falimentul pt unii orice tampenii ar face ?Normal ca sar in sus si comunistii sa fie ajutati daca asta vad ca se face cu bogati :) Ce ei nu e oameni :)Sau saracimea trebuie eliminata ca la Auschwitz ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema grecilor e ca si la noi ca scot in fata amaratii nevinovati si aia cu pensii si salarii nesimtite nemeritate stau la umbra.Pai vrei solidaritate fa-o in primul rand intern.Baga cota progresiva pe pensii si salarii nesimtite si ajuta-i pe sarmani daca te dai ca-ti pasa.Vrem egalitate dar nu pt catei :)

    RăspundețiȘtergere