joi, 15 octombrie 2015

Iluzia voucherelor cadou

Citește cum ocazia de a primi un voucher cadou de 50 de lei la cumpărături de minim 200 de lei se metamorfozează într-un bonus de numai 10% din achizițiile in valoare de 500 de lei. Fiecare campanie cu voucher inclus e posibil să aibe și mici capcane. Iată un exemplu. La împlinirea unui an de comenzi on-line prin eMag, lantul Mega Image oferă un voucher cadou în valoare de 50 de lei pentru cumpărături din magazin comandate on-line în perioada 1-31 octombrie în valoare de minim 200 de lei. Voucherul se va primi pe mail, după livrarea și recepționarea comenzii, și este valabil în perioada 1-15 noiembrie pentru cumpărături comandate on-line în valoare de minim 200 de lei. Asadar, pentru a te alege cu un câștig în produse de 50 de lei, trebuie să cumperi de minim 400 de lei.
Asta nu este tot însă. Citind regulamentul Mega Image privind livrările, observăm că există un cost de 20 lei la comenzi mai mici de 250 de lei, peste fiind gratuit. Cu alte cuvinte, pentru a te alege cu 50 de lei va trebui să comanzi de 500 de lei (250+250 de lei, altfel plătești costuri de livrare de 40 de lei și nu mai e nicio afacere). Oferta cu voucher gratuit de 50 de lei sună bine la prima vedere dar câți ar mai fi la fel de încântați dacă ar auzi traducerea sa (la cumpărături de 500 de lei ai reducere aniversară de 10%)?

De ținut cont și de specificul hipermarketului, unul cu profil mai mult alimentar, nu e chiar atât de ușor să stochezi produsele cumpărate în exces....Ca să nu mai pomenim de faptul că luați de valul promoției, destui ar putea să comande produse de numai 200 de lei, cu ochii la voucherul cadou, fără să observe că au luat și taxa de transport de 20 de lei în coș...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu