Când cineva e contestat iar argumentele pentru a-l apăra lipsesc sau pălesc în fața contraargumentelor criticilor, e momentul să aflăm că linșarea acestuia "e mâna rușilor”. De cele mai multe ori merge.
"Dacă lărgim puțin poza, vedem că, pe rând, instituțiile statului sunt supuse unui asalt violent, menit să le arunce într-o defensivă care să le afecteze credibilitatea și a cărei gestionare să le ocupe mult din acțiune. Iar BNR este doar cea mai recentă pe o lista lungă pe care s-au aflat în diverse momente SRI, ICCJ, DNA, SPP etc. Și când vorbesc de asalturi, nu mă refer la semnalarea și critica unor reale disfuncționalități, adică la demersuri legitime, ci la atacuri populiste, pe teme cu mare impact emoțional. Cine are interesul unor asemenea acțiuni, cine are interesul unor instituții decredibilizate, deci al unui stat cât mai slab? Va las să apreciați uitându-va în țară, dar și dincolo de granițele ei, spre est”.
Iată finalul apoteotic al articolului Ioanei Ene Dogioiu, senior editor la ziare.com, "De ce trebuie linșat Mugur Isărescu”. E vorba despre tevatura stârnită în media de discuțiile privind veniturile Guvernatorului, subiect pe care comunicarea din BNR a vrut să-l închidă după dezvăluirea salariului șefului BNR, dar care s-a dovedit strategie ieftină de vreme ce n-a fost dezvăluit și venitul Guvernatorului (salariu plus bonusuri, indemnizații, etc). Continuarea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu