marți, 21 februarie 2017

Cat de ticaloasa poate fi presa quality?Din nou despre Hotnews si un gingas lobby pro-inarmare pe bani europeni...

Va amintiti de scandalul ordonantei de Guvern prin care Julien Ciolos aproba achizitia de corvete olandeze la pret dublu decat cel platit de indonezieni pentru achizitii similare dar fara licitatie publica si fara aprobarea Parlamentului pentru un contract mai mare de 100 milioane euro? Ei bine, dupa ce au tacut in papusoi, Tapalaga et company se decid sa-l spele pe Julien si comit o minunatie de articol din care rezulta ca bietul contract e in aer pentru ca Parlamentul nu catadicseste sa-l aprobe....Iata pasajul relevant:

"Costul intregului program a fost estimat la circa 1.6 miliarde de euro (inclusiv TVA) si presupune, dincolo de constructia propriu-zisa a navelor, si achizitia munitiilor, suportul logistic initial, instruirea echipajelor, dar si colaborarea santierului la modernizarea altor nave, precum si elemente de offset. Guvernul a decis prin HG procedura pentru achizitia corvetelor, dar asteapta aprobarea Parlamentului pentru demararea oricarui contract. Guvernul a ales corvetele Damen dupa un studiu in care au fost luate in considerare mai multe variante (detalii aici) si a decis initierea unei proceduri de achizitie diferita de o licitatie publica in conformitate cu legislatia la nivel european care permite statelor sa realizeze astfel de achizitii pe domeniul militar. Practic, HG-ul adoptat de Guvern nu reprezinta un contract semnat sau macar aprobat, ci stabileste doar conditiile si liniile mari in care un astfel de contract poate fi semnat intre statul roman si compania vizata. Initierea achizitiei publice are loc abia dupa aprobarea din partea Parlamentului".

Interesant de remarcat, articolul are o steluta pe final care ne atrage atentia ca este subventionat de.,,,un program al UE. Deci pe bani europeni se militeaza pentru achizitii de armament? Peste capul Parlamentului eventual?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu