luni, 6 februarie 2017

Ne-au manipulat iar atat de usor...

Acum, cand oficiosul binomului a dat ordin de retragere in cazarmi (vezi articolul de azi semnat de Tapalaga si Pantazi), iar lucrurile sunt mult mai calme, intentiile celor care au orchestrat marea revolta pasnica si populara sunt destul de transparente.

Au vrut sa scoata PSD de la Guvernare? Greu de crezut, anticipatele ar fi adus o majoritate neconcludenta, plus ca USR/PNL sunt vai de capul lor. Cred ca papusarii au urmarit fie sa rupa un nou UNPR din PSD, fie sa forteze o debarcare a lui Dragnea si apoi numirea unui premier docil (vezi cele cateva detonari din PSD pentru generarea unui impuls). Deci, „Guvernul meu”.

Ce ma revolta este ca au reusit la fel de usor ca la Colectiv, cu o emotie puternica si trezirea spiritului justitiar intr-o anumita parte a electoratului, in general din zona umanist-corporatista, ceva mai implicata civic. Am plecat multi dupa fenta cu Bamboo (nu, e prea simplu sa repeti aceeasi figura!) si ne-am trezit cu zeci de mii de Gandhi care se nesupuneau civic....

Pana la urma era previzibila incercarea PSD de a forta castrarea dosariadei, ma intreb daca scenariul nu era deja pregatit iar Tapalaga n-a trebuit decat sa dea copy-paste.... Nu le-a iesit complet figura dar au reusit sa slabeasca PSD. Nu tine mult, vor puncta la fel de repede PNL si USR (vezi imaginile antologice cu pupilul Alinei Mungiu-Pippidi dormind responsabil in Parlament, acelasi individ care era surprins cu ceva vreme in urma dormind la fel de lin intr-un sant cu sticla alaturi) ca sa echilibreze impresia artistica...

PSD trebuie sa inteleaga ca risca mult daca vor dori sa mai forteze nota lasandu-se descoperiti in fata simtului justitiar usor de stimulat de propaganda Binomului...Au insa Parlamentul prin care pot trece aceleasi legi pas cu pas, dezbaterile parlamentare fiind in esenta adormitoare si e mai greu sa construiesti revolte pe seama lor (alta mare emotie dupa discursurile sforaitoare de acolo mai greu...).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu