miercuri, 5 mai 2010

Performanta Fed: 1,3 trilioane de dolari "din nimic"

Presedintele Fed a recunoscut in cadrul unei comisii economice, chestionat de Ron Paul, un adversar al extinderii masei monetare, ca a fabricat cu tiparul aceasta suma imensa pentru a achizitiona titluri financiare legate de ipoteci, produse pe care nu le mai dorea nimeni. Intreaga poveste o gasiti aici, inclusiv filmuletul cu gesticulatia lui Bernanke, care da din cap afirmativ la intrebarea lui Ron Paul:
http://usawatchdog.com/bernanke-admits-printing-1-3-trillion-out-of-thin-air

"De unde ati luat acest bani? Ati creat acesti bani. Ati monetizat datoria si o introduceti in sistem" intreaba Ron Paul iar Bernake da din cap. Apoi Ron Paul insista, intreband daca Fed va tipari inca 105 miliarde pentru salvarea Greciei. Iar Bernake afirma: "Una dintre intelegerile convenite in cadrul G20 este de a suplimenta fondurile pentru FMI ca mod de a raspunde provocarilor crizei financiare". Autorii articolului speculeaza ca intelegerea in cauza reprezinta de fapt una de devalorizare a propriilor monede (vorbim de G20), tiparul urmand sa rezolve de asemenea problemele multor comunitati locale, orase si state din din SUA (vezi Los Angeles si California) amenintate la randul lor de faliment.

Presedintele Fed New York, William Dudley, pare sa fie pe aceeasi lungime de unda, afirmand recent : "Faptul ca datoria externa a SUA este denominata in dolari este un avantaj urias in ipoteza ca asupra monedei noastre vor exista presiuni de depreciere". Aceste declaratii ar trebui sa sune infricosator pentru toti aceia care au economii la banca, inflatia urmand sa-i jumuleasca metodic ( si vorbim aici de depozite in principalele devize).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu