marți, 2 februarie 2016

Sa imi fac un rost in viata?

BNR vrea un referent la serviciul Comunicare.Sa pun CV-ul... sa nu-l pun...sa il pun? Grea intrebare. Totusi, ma mir ca dl Vasilescu nu m-a sunat sa ma intrebe daca sunt interesat. De amicul meu Dan Suciu, cu treaba la Guvern-inteleg, dar de domnul Vasilescu? Sau macar domnul Croitoru sa se fi intrerupt macar putin din lecturile sale filosofice si sa-mi fi dat un sms "George (asa ma confunda el), vezi ca avem ceva la noi, fisa postului e accesibila, nu e critica ratiunii pure". Macar Daniel Oanta sa fi aruncat un pst! pe facebook messenger sau domnul Ionut Balan sa-mi fi tras o injuratura amicala sa ma scol naibii la timp si sa pun dosarul...Nici n-as avea de facut mare lucru: revista presei scrise si online care reflecta activitatea institutiei, redactarea unor comunicate de presa, raspunsuri la intrebarile scrise ale ziaristilor. Mizilic. Ca sa nu ma plictisesc prea tare cred ca in timpul liber m-as apuca de scris articole prin presa, evident pro bono, despre suprematia pietelor libere, despre riscurile reglementarii, chestii din astea tehnice si ideologizate dar neaparat in limbaj academic financerez. Apoi am merge cu baietii in pauza de masa, ne-am pune sortuletele si am filosofa la o ciorbita, despre lume, despre viata, despre fetele de la Capalna. Sa pun CV-ul, sa nu il pun, sa pun CV-ul...?


PS: Glumeam, evident. Nu ma vor angaja ever pentru ca asta ar insemna ca se tolereaza atitudinea critica or pana acum regula era ca ajungi la BNR fie dupa o lunga obedienta, fie dupa un non-combat la fel de hotarat in media. Ce, vreti sa-i injure apoi 100 ca sa ajunga si ei la BNR? PLus ca intr-o institutie ca BNR nu trimiti CV-ul neinvitat, cum bine observa Aristotel...

16 comentarii:

  1. Depunerea CV-ului fără invitație nu se mai practică (la anumite nivele :) nici măcar în mediul privat... în România. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Să nu mai vorbim că va trebui să răspunzi cu adevărat la "intrebarile scrise ale ziaristilor. Mizilic."
    Reiau primele întrebări din 8 ianuarie 2016, 16:20
    Afirmi că: "la 100 de euro atraşi în depozite, păstrezi 100 de euro în siguranţă la Banca Centrală şi nu doar 10% (1 euro), dând apoi credite de 1000 de euro, mulţumită efectului de levier".
    Când și unde putem vedea un bilanț contabil al unei bănci care practică așa ceva? Când putem vedea că băncile acordă credite de 10 ori mai mari decât sumele depuse de clienți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banks don’t necessarily use their deposits or reserves to create loans, however. Banks make loans and find reserves after the fact if they have to. But since banking is a spread business (having assets that are less expensive than liabilities), the banks will always seek the least expensive source of funds for managing their payment system. That just so happens to be bank deposits. This gives the appearance that banks fund their loan book by obtaining deposits, but this is not necessarily the case. It is better to think of banking as a spread business in which the bank simply acquires the least expensive liabilities to sustain its payment system and maximize profits. Banks need funding sources to run their businesses, but they do not necessarily need reserves or deposits to make those loans. citește, folosește-ți neuronul

      Ștergere
    2. Am întrebat în limba română și în mod civilizat "unde putem vedea un bilanț contabil al unei bănci care practică așa ceva? Când putem vedea că băncile acordă credite de 10 ori mai mari decât sumele depuse de clienți?"
      De exemplu din bilanțul BRD 2007-2007 pe site-ul BVB nu rezultă că banca ar "acordă credite de 10 ori mai mari decât sumele depuse de clienți".
      http://www.bvb.ro/RapoarteFinanciare/anualbanci06.aspx?s=BRD&y=2008
      Faptul că știți să folosiți un limbaj suburban dar evitați să răspundeți la o întrebare simplă nu dovedește că aveți dreptate.

      Ștergere
    3. În limba română e foarte simplu, când umfli prețuri cu bani din buric la sfârșitul schemei Ponzi se organizează seri cu supă.

      Băncile aruncă bani pe geam, externalizează creditele, iar cele mai inteligente pariază împotriva creditelor făcute de ele după ce le-au vândut altora

      Am de-a face cu generația "paula mea", dar mi se întâmplă... atât de des să aud că eu folosesc un limbaj suburban. Întâmplarea face că la fel de_des întâlnesc jegoși extrem de slinoși, manipulatori de joasă speță, care-mi spun mie că-s nesimțit. De asta nu-mi fac griji în privința ta, știu prea bine ce se află în spatele conțopismelor tale târlănești cu ștaif de aprozarist care se întreține cu vreun contabil din BNR.

      Ai spus că ți s-a explicat sistemul rezervelor fracționare și în timpul facultății. Ne poți lămuri și pe noi de ce... nu l-ai înțeles?

      P.S. Există riscul real ca eu să știu deja de ce n-ai reușit. :)

      Ștergere
    4. Ionuț Stanimir, Director comunicare BCR, cum e tăticule cu manipularea? Habarnist din sistemul bancard cu retorică de patron al Fed? Director de comunicare, aprozaristule?

      Vezi, nu-i frumos să-i subestimezi chiar pe toți, nici foarte util pentru cariera ta!?! :))))))))))

      Ștergere
  3. n-am inteles exact ce doresti: sa iti explic eu mai pe indelete sistemul rezervelor fractionare? sa fac rost eu de un bilant si sa-l buchisesc cu tine? voi in Doamnei nu aveti material didactic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, întrebarea era dacă poți indica o sursă unde putem vedea un bilanț unde depozitele clienților sunt de 1 miliard unități monetare iar creditele acordate clienților sunt de 10 miliarde unități monetare (evident fără ca diferența să fie constituită din fonduri proprii/surse atrase de la alte bănci/banca centrală).
      Am văzut zeci, poate sute, de bilanțuri contabile ale băncilor comerciale din România sau aiurea și nu regăsesc că acestea ar da credite de zeci de ori mai mari decât depozitele atrase.
      Nu doresc să explici sistemul rezervelor fracționare. L-ai explicat de zeci de ori și mi-a fost explicat în facultate de 3-4 ori în urmă cu 12-15 ani.
      Nu lucrez la BNR, pur și simplu am pus o întrebare la care puteai răspunde în mai puțin de un minut prin atașarea unui link la un bilanț al unei societăți bancare.
      Merci pentru lipsa acestui răspuns.

      Ștergere
    2. nu exista bilanturi detaliate online...de altfel, cum depozitele clientilor sunt compuse si din credite, cele doua categorii vor arata oricum echilibrat (aparent...)

      Ștergere
    3. Să înțeleg că până acum nu ai văzut un bilanț detaliat online?
      Găsești mai jos un link la rezultatele financiare ale BRD pe 2012, situații financiare postate pe site-ul Bursei de Valori București:
      http://www.bvb.ro/Raportari/2013/BRD_RA2012.zip
      Acum poți arăta creditele de 10 ori mai mari decât depozitele clienților acordate de BRD?
      Merci pentru un răspuns civilizat și fără acuzații că aș avea un singur neuron, că aș fi jegos extrem de slinos, că aș lucra la BNR, ETC.

      Ștergere
    4. in momentul in care clientul primeste un credit banca deschide un depozit la vedere virandu-i banii intr-un cont curent...din acest motiv, o parte din depopzite vin de fapt din credite...ai inteles de ce nu vezi in bilant proportia de 1: 10 intre depozite si credite?...sau iti desenez?

      Ștergere
    5. Nu este nevoie să desenezi. Știam acest lucru.
      Am vrut doar să arăt că ai mințit când ai afirmat că băncile dau credite de 10 ori mai mari decât depozitele.
      Că ai mințit în articolul tău din 2 decembrie - Legea dării în plată e profitabilă (inclusiv) pentru bănci, http://cristiandogaru.blogspot.ro/2015/12/legea-darii-in-plata-e-profitabila.html, în care afirmi că "Dar câţi bani a avut banca din cei 90.000? Păi, fix 40% din cei 90.000 euro, cât o obligau în acel moment rezervele minime obligatoriii impuse de BNR, adică 36.000 euro."
      Ai mai mințit și când ai spus că nu exista bilanturi detaliate online. Pur și simplu ai prezentat pe nemestecate niște prostii găsite pe net pe care nu ai vrut sau nu ai știut să le verifici iar acum încerci să le susții refuzând să răspunzi la întrebări. Nici nu mă miră tonul violent și multiplele amânări de a răspunde la o simplă întrebare.
      DA, majoritatea creditelor date de bănci provin din depozitele celor care și-au vândut proprietățile celor care luau credite de la bănci. Acești oameni nu au dreptul să-și mai vadă banii înapoi?? Eu cred că au drepturi ca toți ceilalți.

      Ștergere
    6. Ionuț Stanimir, Director comunicare BCR, cât s-a mai făcut RMO-ul? La creditele acordate în 2016 care mai sunt rezervele minime? Ce scadențe au creditele imobiliare? La câte luni de la inundarea pieței cu bani izvorâți din cur intră bonusul în conturile celor din schema piramidală intrabancară?

      Tu, jigodie bancardă... spune-ne, fii sincer! :P

      Și forțează-te să folosești un limbaj decent, reprezinți o instituție care jupoaie milioane de români. Chiar n-are sens să ți-i pui în cap. :)))))))))))

      Ștergere
  4. am mai vazut eu prostovani obsesivi dar ca tine neicushorule mai rar....coeficientul de dilatare al masei monetare este proportional cu cel al RMO-urilor, vad ca n-ai inteles...la rezerve de 10% banca poate obtine un anumit grade de multipliccare, la RMO-uri de 40% e alt efect de parghie...dadusem exemple diferite tati in citatele tale...vad ca ai vazut si ca la un moment dat sustineau hiperinflatia si apoi m-am "dezis"(nu ti-am publicat si comentariul asta sa nu transformam blogul meu in cearta noastra)...corect, am taria sa imi asum erorile, n-o sa vezi foarte multi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stai ca mi-a mai sarit in ochi ceva : "DA, majoritatea creditelor date de bănci provin din depozitele celor care și-au vândut proprietățile celor care luau credite de la bănci. Acești oameni nu au dreptul să-și mai vadă banii înapoi?? Eu cred că au drepturi ca toți ceilalți". Majoritatea creditelor vin deci din depozitele constituite de proprietarii care urmau sa-si vanda casele deci in viziunea mariei tale...deci si-au facut depozitele anticipat, inainte sa obtina creditele cei care urmau sa le cumpere casele...nt, nt, nt...ce rationament rece-brici, din putul adanc al gandirii...esti de catavencu tipatescule!

      Ștergere
    2. În articolul de pe 15 februarie l-ai identificat bine pe prostovanul de comunicare de la BCR, Costel Stanimir. E același prostovan care o ardea pe aici cu... bilanțurile băncilor.

      L-am ochit că-i un manipulator infect, iar ticul repetării singurului pseudoargument care-i vine în țeasta lui de prost l-au dat de gol.

      Spune-le cititorilor tăi că Stanimir. director comunicare BCR, e anonimul infect de prost... de mai sus. :))))))))))

      Ștergere