miercuri, 11 noiembrie 2015

Ce media, propaganda de-a dreptul

Nu mai exista media onesta in Romania, cel putin nu la nivelul publicatiilor importante iar orice om decent din tara asta ar trebui sa-si redescopere reflexele sanatoase din vremea dictaturii, refuzand din start orice enunt, teorie, explicatie venita din zona "quality" a presei autohtnone. Modul in care a fost reflectata miscarea strazii spune totul...

Cele cateva ziare print si on-line centrale sunt bune doar sa explice evenimente importante in sensul dorit de stapanii de la Washinghton sau Bruxelles, dupa caz, astfel incat bizonul sa nu pice in capcana publicatiilor de nisa, de evitat (se fac de altfel liste negre zilele astea) pentru ca au si alte adevaruri decat cel decretat de Big Brother....

Am vazut ultimul editorial al sefului Hotnews, Pantazi, si m-a aplucat rasu-plansu. Uitati in ce mod rezuma acesta situatia actuala (am preluat integral primele fraze din articolul "Cum se schimba echilibrul de forte in sistemul de putere odata cu venirea lui Ciolos. Noul rol al lui Iohannis si mizele mari pe termen scurt: de la procurorii-sefi la asaltul Rusiei"), mie imi seamana a presa de razboi, totul in alb si negru, totul pentru tara (reforma, DNA, etc, gogorita imamicului extern e vanturata tot mai des pentru a disciplina turma).


"Raportul de forte in sistemul de putere din Romania se schimba dramatic odata cu venirea lui Dacian Ciolos in locul lui Victor Ponta. Fortele reformatoare par in usor avantaj asupra celor anti-reforma, pentru prima oara dupa multa vreme. Sub presiunea unui nou actor puternic - Strada, gruparea penalilor si a franarilor e sub stare de asediu. Iohannis insusi se vede distribuit de Strada si de propria vointa intr-un noul rol, mai dinamic si mai implicat. Mizele pe termen scurt sint atit de mari, incit ma astept la mari convulsii politice, la vedere si in subterane. Totul, pe fondul volatilitatii uriase din regiune, pe fondul agresiunii crescinde a Rusiei, dar si pe fondul relatiei tot mai reci intre SUA si Germania".

Pantazi asta, pe vremea "loviturii de stat" din 2012, cand mai colaboram cu Hotnews, imi sugera foarte convingator sa construiesc articolul privind implicatiile economice ale suspendarii presedintelui din perspectiva fugii investitorilor. Eu ii tot explicam ca daca au marje de bune de profit nu pleaca nici in vreme de dictatura, Pantazi o stia una si buna, investitorii penalizeaza lovitura de stat....Ce-i drept, de atunci Pantazi/Tapalaga au mai evoluat, acum nu se mai impiedica in sugestii, banuiesc ca le baga pumnul pe gat direct subalternilor, la ce unitate de monolit a ajuns Hotnews-ul si la ce stil propagandistic agresiv au adoptat....

Un comentariu:

  1. Marioneta securista, retard Iohannis, a propus marioneta basista via PPE in fruntea bugetului Romaniei. La instalarea guvernului de marionete securisto-mafioto-corporatiste, Securitatea a aprobat o majorare salariala de 10% pentru diluarea piuiutului.

    Diversiunea "diaspora" a liniștit poporul la instalarea marionetei retardate, iar majorarea salarială va face digerabilă instalarea reprezentanților mafiei la guvernare.

    Trompetele securiste ne asigură că trăim vremuri extrem de periculoase. După asedierea grupării penalilor și a frânarilor, marionetele securiste vor facilita jupuirea României până la .. măduva oaselor... de dragul progresului... umanității.

    RăspundețiȘtergere