miercuri, 4 noiembrie 2015

Sclavii fericiti si-au luat supradoza de new-media. Bonjour Calin Georgescu, hello musiu Croitoru.

Motto: “Cred ca e prima data cand n-am mai auzit lozinci impotriva televiziunilor de stiri. Pur si simplu au disparut din viata lor, retelele sociale i-au eliberat de prizonieratul si manipularea de la tv” (Dan Tapalaga, tribun)
Dupa o demonstratie-surpriza aparuta din neantul bine organizat al Facebook-ului retelele de socializare au mai repurtat o victorie ampla: dupa rasturnarea favoritului sondajelor pentru Cotroceni, daramarea Guvernului “corupt”. Ma rog, se incerca de ceva vreme, cu plagiatul, cu DNA-ul  dar s-a reusit pana la urma cu o tragedie naturala. Sper, pentru binele nostru, ca e totusi un eveniment prompt speculat, asa cum imi place sa cred acelasi lucru si despre 11 septembrie.
Facebook-ul s-a mobilizat deci, organele de propaganda progresista din media au oferit suportul logistic si iata ca Guvernul Ponta e amintire. Ieri, focalizarea contestatarilor n-a fost nici pe departe Ponta, eventual doar marginal, tintele erau in ordine, Piedone,  Oprea si Patriarhul (spre deosebire de acesta, secretarul general Nato a binevoit sa-si depuna omagiile in fata clubului Colectiv, dupa cum ne informa marti Hotnews). Asta nu a impiedicat Adevarul si Hotnews sa titreze mare astazi ca Ponta era in capul listei cu demisii. Dar cum cei doi titani uneperisti n-au binevoit sa demisioneze iar interesul national nu li s-a mai parut clar in chestiunea de fata, a demisionat Ponta ajutat de sfaturile prietenesti venite dinspre Dragnea (posesorul unei sentinte de condamnare in prima instanta, deci unor manevrabil) si Zgonea (unul dintre artizanii inscaunarii lui MRU la SIE, atunci cand a pus umarul la cvorum). Previzibil, cu Oprea si Piedone in scaune presiunile strazii feisbuciste ar fi continuat, s-ar fi amplificat, am fi avut poate pozitii ale ambasadelor si Nato care sa sugereze ca instabilitatea nu face bine sau face bine doar Rusiei si ca poporul din strada trebuie respectat.
Poporul manat bine cu retele de socializare (e nevoie de ceva noduri de retea pentru a genera curente de opinie pe Facebook, efectul de contagiune fiind apoi asigurat) a iesit in strada si avem, iata, o Piata a Universitatii victorioasa, prefatata de prezenta lui Marian Munteanu la Realitatea TV aseara. Ce urmeaza? Probabil un Guvern PSD-UNPR cu tehnocrat in fata (poate incercam iar pe cineva din BNR-domnu Croitoru ati conspectat bine cursurile de filosofie ale maestrului Patapievici?) sau poate chiar o persoana aparent anti-sistem dar bine pregatita de sistem pentru astfel de situatii (Calin Georgescu?). Sau poate unul de uniune nationala cu sedintele transmise in direct pe Facebook?
Una peste alta, o zi trista. Ziua in care s-a mai demonstrat inca o data ce usor putem fi manipulati, cine sta in spatele deciziilor si cat mai conteaza poporul daca n-are internet si cont pe Facebook ca domnul presedinte Iohannis. Care sugera de altfel subtil marti seara ca asteapta decizii majore de la clasa politica. Pana la urma, nici ultimele modificari fiscale pro-corporatiste nu i-au ajutat lui Mickey Mouse, sa ne pregatim de  chestii geopolitice serioase in periaoda urmatoare, ca la ce bun altfel atata deranj?

PS: Poporul feisbucist a iesit in numar mare ieri dar nimeni n-a vazut picior de manifestant virtual cand am aflat ca Apa Nova mituia consililerii locali pentru a trece majorari nesimtite de tarife. Civism fara voie de la prefectura nu se poate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu