luni, 9 noiembrie 2015

Miting de sustinere pentru Mugur Isarescu in fata BNR


Astazi, de la ora 18,30, mai multi oameni de bine si debitori carora li s-a schimbat sensul vietii dupa bula creditului pastorita de BNR se vor aduna in Piata sa-l sustina pe Patriarhul Finantelor in lungul sau drum din Strada Doamnei in podgoria din Dragasani unde intentioneaza sa se retraga si sa-si scrie memoriile. Sau macar sa-i zica vreo doua de la obraz in caz ca nu. Din motive obiective, de sezon (tuse+junghi), e posibil sa nu pot onora invitatia dar vreau sa las totusi mostenire celor interesati lozinca mea favorita pentru diseara ("MUGUREL, LUP MORALIST/E SUPRAVEGHETOR LOBBYIST"), poate o refoloseste cineva.

Cum presimt intrebari insinuante ale reporterilor Digi diseara, in genul, "ce-i reprosati domnului Guvernator si pe cine vedeti in locul sau?", o sa schitez si raspunsurile, poate ajuta la ceva. In ordine: Mugurel ne-a însoţit în perioada de hiperinflaţie, a fost cu noi şi când au picat băncile de stat ori FNI, a pus umărul la umflarea bulei imobiliare prin norme mai relaxate de creditare, si era bine mersi când s-a luat împrumutul de la FMI. Eu zic că ne poartă ghinion omniprezentul. Iar la capitolul cafea cu inlocuitori, cred ca Florin Georgescu, tot din parohia Bancii Centrale, ar face o figura mai frumoasa, fiind mai putin globalist si mai putin indiferent la interesul national decat Benerel. Ca sa nu mai zic ca putem apela si la implanturi din import, ca tot se poarta prin regiune. Poate il convingem pe Stiglitz, stiu ca si Varoufakis e liber. Oricum, asta pana nu trecem la euro iar BNR se dizolva in BCE, ca dupa aceeasi treaba o sa o faca cu rezultate comparabile si Oana Zavoranu.

2 comentarii:

  1. ca sa nu fie discriminare, ar trebui adusa si Oana Zavoranu. Adica de ce Bogdan Olteanu da si Oana zavoranu nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin Georgescu pare mai ataşat de interesul economiei României (să nu-i spun naţional pt că imediat voi fi catalogat drept ... comunist :-> )

    Discursul lui cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea CEC: https://www.youtube.com/watch?v=TfZmzBdXflw
    Cică iniţial discursul era pe site-ul moneychannel, doar că ulterior a ... dispărut.

    RăspundețiȘtergere