luni, 14 iunie 2010

Ne punem a doua centura de siguranta?

Porumbelul i-a scapat lui Vasile Blaga, o dezmintire anemica a venit din partea lui Radu Berceanu, care s-a pronuntat ieri impotriva unui nou acord cu FMI. Dupa care Blaga a revenit, afirmand ca un acord cu Fondul este oricum necesar, fie el cu imprumut sau nu. Ce sa intelegem din babilonia asta?

1. In buna traditie a trombonirii bizonului autohton, cand se sugereaza doar masuri impopulare, raul e inevitabil.
2. Acum, in ajun de dezbatere a motiunii de cenzura in Parlament, ce era sa spuna si Berceanu?
3. Ce presupune inca un acord cu FMI? “Austeritate bugetara” episodul II. Mai blanda daca e doar acord, mai severa daca e acord+imprumut.
4. N-avem bani, nu mai sunt investitori care sa parieze pe tigrul din Carpati, a intarcat si Balaia capsunarilor, imobiliare ioc, e firesc sa avem deficite nesustrenabile de vreme ce sumele alocate pentru invartelile din contractele publice nu par sa fie atinse iar campania electorala din ultimii doi ani a excelat in pomeni..
5. Vor urma cresteri de taxe sau noi taieri de venituri? Probabil ca ambele amandoua, in aceasta ordine.
6. Exista si o parte buna a acestor vesti rele? Da, bucurati-va de calmul relativ din prezent. N-o sa tina mult.
7. Aveti o meserie cautata pe piata muncii din strainatate, stiti multumitor engleza, nu aveti obligatii majore in tara? Ce ziceti de Germania, Spania, Canada, chiar Cehia? Ce, astea nu sunt tari? Si nu disperati. Puneti la plecare in bocceluta un fluieras de soc, mult zice cu foc, CD-ul cu Miorita si un borcan cu muraturi de la mama.
8. Nu vreti sa plecati si pace? Ok, avem si strategii kamikaze. In momentul asta Boc, Basescu, tot ce tine de autoritati romane, reglementari, justitie, etc va fi bagat sub pres. Organizati-va viata independent energetic, alimentar, fiscal-in masura posibilitatilor. Nu asteptati nimic de la stat si dati cat mai putin posibil. Poate merge.

5 comentarii:

  1. WOE, cat optimism! Tu spre ce zari albastre o zbughesti?
    Sau poate: "Nu asteptati nimic de la stat si dati cat mai putin posibil. Poate merge" este exact ceea ce vei face si tu?
    Base Capitanu' paraseste ultimul vaporul ce se scufunda?

    RăspundețiȘtergere
  2. Le zici bine ca de obicei, dar punctul 7 nu l-as recomanda. Va veni vremea cand multi vor dori sa se intoarca insa va fi prea tarziu. Vesticii sunt mult mai dependenti de sistem ca noi. Mai bine ramai si-ti faci antrenamentul cu ai nostri, pana pica de tot esti deja in forma... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. asa e, Flaviene, vesticii sunt mai dependenti ... dar si romanii sunt mai violenti si salbatici ... asa am auzit eu undeva ... ia zi, cat de inalt ti-e gardul de la casa ?
    ia sa vad daca stii ce tara din lume e printre cele mai mari producatoare de cereale si are rezerve importante de petrol si uraniu, adica papica + enegie ? hint : incepe cu C si se termina cu anada :P
    iar daca locuitorii tarii au uitat cum se face nu-i problema, nevoia te invata ... mai naspa e cand stii sa faci si n-ai cu ce ... si am mai auzit ca sudul romaniei se cam desertifica asa oleaca, asta ca amanunt nesemnificativ ... daca tu stai la brasov asta nu inseamna ca stau toti acolo
    ps : asta nu e un indemn la emigrare, atata doar ca ma scot din sarite cei care propovaduiesc decesul economiilor vestice luand in calcul doar criza financiara si ignorand celelalte aspecte (resurse, grad de civilizatie, starea sistemului educational etc.). in rest Flavian mi-e simpatic :P

    RăspundețiȘtergere
  4. @akhenaton
    Eu nu ma incadrez la cateva din conditiile de la punctul 7...respectiv meseria si obligatiile asumate....eu voi pleca mai greu, poate pe ultima suta de metri...da, in ceea ce priveste autosuficienta si minimizarea contributiilor, asta voi face si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi ma incadrez si eu la pct. 7 nu am de gand sa fac pasul "decisiv". Oricat de desertificat va fi sudul, prefer sa raman aici, minimizand contributiile catre statul de drept.
    Poate gresesc, insa atunci cand aveam 23 de ani si totul pregatit sa merg in tara fagaduinte (a se citi Canada) n-am facut-o, nu o voi mai face acum. Poate imi voi trimite copilul la studii si il voi indemna sa ramana acolo, totul insa va depinde numai de el.

    RăspundețiȘtergere