sâmbătă, 27 decembrie 2014

SOC! Cumparand tablete si telefoane de top poti avea acces la un internet de calitate superioara ("bionet")

Un grup reunit de cercetatori de la Apple si Samsung, consiliati de experti Allview (companie romaneasca recunoscuta pentru capacitatea sa de inovare), au pus la punct un sistem ce va imbunatati calitatea cautarilor si interactiunii pe internet pentru cei ce achizitioneaza produse scumpe, de brand. Pe scurt, acestia vor achita o taxa speciala (denumita “cost experienta utilizare”), evidentiata pe factura ca diferenta dintre pretul gadgeturilor de top si cel al unor dispozitive-clona cu specificatii identice produse in China. In acest mod, taxa in cauza le va da impresia ca nu arunca banii pe fereastra cumparand produse de marca cu o poala de bani, ci fac o investitie in largirea propriului orizont, impulsionand totodata vanzarile acestor giganti ai tehnologiei. Ce ar putea oferi internetul imbunatatit de renumitele companii?
In primul rand, o crestere a calitatii cautarilor. Google Translate va primi un buton suplimentar pentru traduceri din engleza in engleza, romana-romana, etc. Astfel, un text prea complicat, cu termeni stiintifici, care abunda de neologisme va putea fi tradus intr-o forma accesibila utilizatorului obisnuit de net. De exemplu, un editorial scris de HR Patapievici sau Andrei Plesu va arata dupa traducere ca si cum l-ar fi produs maestrul Ion Cristoiu.
Pentru Facebook, varianta netului imbunatatit aduce alte butoane suplimentare. Pe langa LIKE vom avea si DISLIKE si, cel mai important, EJECT. Acest buton scoate utilizatorul din interiorul unor campanii orchestrate prin sistemul NewsFeed de tot soiul de “raspandaci” de conjunctura si il aduce intr-o oaza neafectata de manipulari sociale si contagiune bine organizata (vezi alegerile din Romania).
In fine, pentru varianta Skype va exista butonul ESCAPE, buton care genereaza un camp de bruiaj astfel incat conversatiile utilizatorilor sa nu poata fi interceptata de serviciile cu specific national sau transnational (NSA, SRI, DNA, etc).
Cum s-au primit nenumarate semnale pozitive din partea potentialilor utilizatori, noul net imbunatatit, ecologic (denumit BIONET) pentru utilizatorii de gadgeturi de top ar putea fi introdus din 2015, la inceputul lunii aprilie, potrivit surselor noastre. Chiar si retailerii si-au aratat entuziasmul si exista zvonuri ca principalul jucator din Romania, eMag, si-ar fi manifestat intentia de a desigila intentionat primele 1000 de tablete de top purtatoare de internet cu valoare adaugata pe care sa le vanda apoi vizitatorilor site-ului in sectiunea desigilate invocand iar o eroare de sistem, pentru doar 0,99 bani/bucata si TVA din partea casei.

Un comentariu: