sâmbătă, 28 februarie 2015

Deontologilor, televizati toata arhiva SRI!


Dupa un interviu exploziv cu Sebastian Ghita luat de Tolontan, in care Sebi povesteste cum Microsoft ne-a vandut in 10 ani, pentru 400 milioane euro, doar suportul pentru softuri, nu si licentele cu care de altfel calculatoarele din administratie erau deja echipate, iata replica la Nasul TV: Ghita a fost cooptat in servicii inca din 2004, postul afisand documente originale (autobiografia scrisa de mana de Ghita si cererea de adeziune). Aparent, doar o reglare tarzie de conturi si ciocniri ale sferelor de influenta si putere dupa demisia lui Maior. Cum demascarea din Nasul TV (Radu Moraru l-a porcait prompt pe Maior dupa demisie, povestind cum a incercat acesta, impreuna cu Oprea, sa-l racoleze direct cu gradul de general) vine la o zi dupa acuzele grave la adresa Microsoft si Oracle (celalalt gigant american din IT incercase sa repete schema Microsoft !), poate fi suspectata ca reprezinta insa penalizarea lui Ghita pentru dezvaluirile sale. Ce deduc eu de aici:
1. Romania securistica nu se dezminte. Am ajuns la faza documentelor oficiale transpirate de fiecare factiune la acoperitii ei din presa...
2. Scutul de la Deveselu se intinde si asupra intereselor comerciale ale marilor firme americane (apropo, scutul asta de care suntem tare mandri ne va transforma in tinte ideale in caz de conflict Nato-Rusia, ca orice strateg inamic incearca sa anihileze apararea adversarului...bine ca ii protejeaza pe americani)
3. Pirateria in materie de soft capata o nota haiduceasca sui-generis. Pai, la 400 milioane euro, rezulta ca fiecare roman a platit mai mult de 20 de euro pentru...suport. De ce sa mai cumparam cu bani grei si licentele originale?

Un comentariu:

  1. E foarte importantă nuanța că nu politrucii își bat joc de bugete și de contribuabilul român, ci securiștii. Parte din politruci sunt slugoii securiștilor, neavând decât opțiunea respectării "mersului"... care e făcut.

    Tot efortul pe care-l fac securiștii ține de "implementarea democratică" a raptului. Își propun să bage mâna în buget sau să se răzbune pe cineva, inventează suveica (stabilesc mecanismul), învârtesc rotițele acoperite sau își plantează slugile, de obicei pătate, și așa "se face mersul". Atunci când întâmpină dificultăți din cauza vreunui "nebun", acesta "e internat la răcoare", iar schema e derulată chit că e devoalată și înțeleasă de toată lumea.

    Existența unor găști de bă'eți care nu se supun niciunui control real, gen SRI, SIE, DNA, ANI etc, fac din România un stat mafiot securist. La suprafață, "o ardem" cu integrare, drepturi, dezvoltare, însă în realitate puroiul ceaușist specific Coreei de Nord... e tot mai vizibil.

    Un președinte care tolerează aceste găști, în condițiile în care parlamentarii sunt toți cu dosare la ei, probabil cu excepția salvatorului pinguinilor, Rebus Cernea, nu o face decât în baza propriilor dosare, în detrimentul tuturor românilor... pe termen foarte lung.

    RăspundețiȘtergere