miercuri, 4 februarie 2015

Terapie natională: peste 300 milioane de euro pe an pentru a ni se asculta păsurile

Dupa acuzele Elenei Udrea la adresa sefului interimar al SRI, Florian Coldea, si diabolizarea acestuia la Antena 3, identificat cu “sistemul” iata ca avem o contra-dezvaluire, parca la comanda sistemului. Radu Moraru publica pe Nasul.tv un scenariu aiuritor, unde il face vinovat de toate relele pe George Maior, proaspatul demisionar din postura de sef al orchestrei SRI. Scenarita merge pana la a-l face vinovat de blocarea votului din dispora tot pe Maior, care ar fi fost inteles cu Ponta sa-l faca Presedinte urmand sa primeasca postul de Prim Ministru! Noroc cu ziaristii responsabili, gen Nasul TV, care au schimbat optica votantului pe ultima suta de metri (si noroc cu Facebook-ul as zice si eu)….Moraru mai afirma ca prin 2010 Moior impreuna cu Oprea ar fi incercat sa-l racoleze, propunandu-i sa fie chiar general. Daca va amintiti, tot de Oprea era legata si racolarea lui Turcescu, jurnalistul retrangandu-se dupa autodeconspirare la…Nasul TV. Dincolo de penibilul situatiei-o fi ramas vreun jurnalist mai rasarit neofertat/neracolat de cele doua aripi ale SRI-lui sau de servicii in general?-sa vedem ce motivatii ar putea sta in spatele razboiului fratricid din SRI.
Dupa modesta mea parere (ca tot se poarta scenarita), demiterea lui Maior are legatura mai mult cu miscarea mai putin comentata a presedintelui Johanis de inlocuire a sefului Armatei decat cu miscarile din jurul vechilor centri de putere din politica autohtona. Noul sef al statului major general numit de Johanis are experienta de lupta in Afganistan si Irak, probabil deosebit de utila daca Romaniei i se va da un rol activ intr-un potential conflict Rusia-Nato (ma rog, nici n-ar putea sa fie prea neutra avand in vedere pozitia geografica). Avem iata si un nou sef peste SRI, posibil mai obedient decat Maior avand in vedere traiectoria sa si rapiditatea cu care a ars etapele si gradele. Spre deosebire de fostul politician Maior, Coldea va fi un servant mai prompt pentru interesele aliatilor intr-un eventual conflict. In opinia mea (vezi postarea anterioara), graba cu care SRI-ul presa pentru adoptarea legilor supravegherii cibernetice era justificata de ordinele primite din exterior in acest sens (daca legile, periate corespunzator, vor trece in perioada urmatoare avem confirmarea) iar prabusirea lui Maior ca urmare a presiunilor la  Curtea Constitutionala a fost pretextul ales pentru inlaturarea sa (i s-o fi cerut "strategic"sa fie mai ferm?) si nu cauza acesteia.
In toata aceasta lupta intre aripile din SRI si acoperitii lor din presa, n-am vazut insa critici la adresa modului in care sunt cheltuite resursele serviciului (in ultimii 5 ani bugetul SRI a crescut cu 50%, de la 950 milioane lei la 1,4 miliarde), mult prea larga sa schema de personal si parghiilor insuficiente de control din partea societatii civile (si nu doar a politicienilor, doar i-am vazut pe georgienii pop din comisia de control parlamentar). Ma rog, radem, glumim, dar nu punem in discutie sistemul.
PS: O chestie ciudata. Ati primit vreodata un SMS pe telefonul mobil cu indicativul “mesaj CB”? Dand o cautare am aflat ca CB inseamna cell broadcast si reprezinta un mesaj de retea. Mesaje de retea se pot da in diferite situatii extreme (calamitate, etc) sau pot reprezenta simple erori. Multi care au primit mesaje CB (tot de pe google citire) au semnalat insiruiri fara sens de litere si cifre. Ei bine, am primit si eu un mesaj CB la o zi dupa ce am publicat postarea “jurnalistii si serviciile secrete”. Probabil, o coincidenta. In cazul meu, nu era ceva abstract, ci cat se poate de concret. “Aparatorii patriei” suna mesajul sosit noaptea, la ora 2. Intamplator, Aparatorii Patriei e statia de unde iau metroul cand plec si vin din oras. Probabil, alta coincidenta. Ma rog, doar nu mi-o citi Coldea blogul... Voi ce ziceti, sa nu mai abordez chestiuni legate de “baieti” sau sa...iau metroul din Piata Sudului?

Un comentariu:

  1. Stăpânii instituției le-au pus la treabă pe... slugi.

    Varianta "nașul" se adresează exclusiv rumegătoarelor "de dreapta". Cine a boicotat votul din diaspora n-a vrut decât să genereze subiectul antiPonta din turul al doilea, iar propagandei securiste, plină ochi de agenți, nu i-a rămas decât să se dea în stambă între cele două tururi.

    La cât de direct începuse Georgel să emită aserțiuni cu valoare... nulă, se cam vedea că-i ușor transpirat, dar și debusolat. De la "comentatori patetici lipsiţi de viziune sau de inteligenţă în acest domeniu" până la "jurnaliștii români sunt agenți" :D, marele maestru al Securității nereformate a zburdat câteva zile mai târziu. E adevărat, suntem mulți care credem în puternic și amărui, dar să te crezi gaura din covrig "în acest domeniu", într-o țară terorizată zeci de ani de Securitate, a cărei populație e conștientă de micimea caracterelor și infinitul patetism al agenților lipsiți de inteligență în... general, denotă doze consistente de carențe "ca_cultură".

    Nepotismul rămâne baza "meritocrației" românești așa că-i dăm înainte cu agenții de presă, cu slugile ajunse generali, cu 'telectualii patetici și lipsiți de inteligență și cu serviciile securiste plătite de contribuabili pentru prestații secrete care satisfac interese secrete.
    Numai de servirea intereselor românilor nu poate fi vorba atunci când sunt implementate politici de austeritate pentru populație, pe fondul unor jafuri de genul rețelei mafiote ANRP, timp în care bugetele serviciilor securiste sunt majorate.
    La fel ca în anul 1984 :), raționalizarea și sărăcia sunt servite clasei muncitoare, ștabii securiști, Leopold&co, fiind "decât" mai egali. :D

    P.S. Poti sta mai aproape de perete, deși e posibil să fie vorba doar de colectare de material motivațional pentru recrutare. :)

    RăspundețiȘtergere