miercuri, 10 noiembrie 2010

Rolul Mintii fizice

Un text interesant via "Iesirea din Matrix".
Vezi: http://fymaaa.blogspot.com/2010/11/bashar-circuitele-sacre-7112010.html

Daca privim cu atentie mintea noastra umana, vom observa ca ea NU detine vreo capacitate de a crea. Detine doar abilitatea de a privi in trecut si sa-si realizeze ce si cum anume s-a-ntamplat totul prin perspectiva sa cea mai rafinata si elaborata. Nu detine capacitatea de a discerne sau crea viitorul si nici nu este acesta rolul sau. Toate ideile creatoare, fiecare idee unica care pur si simplu a “aparut instantaneu” in zona constientizarii, provine si este generata de o Sursa ce se gaseste dincolo de mintea fizica.
Ne-a parvenit prin intermediul Sinelui Divin din noi. Sursa intregii creatii din intregul ocean al vietii este lumina infinita generata de Inaltul din noi.
Iată schema “structurii” noastre și cum suntem destinati sa “operam”:

•Sinele inalt concepe/creaza.
•Creierul fizic primeste.
•Personalitatea/mintea percepe.

Sinele Divin detine o pozitie mult mai avantajoasa fata de micul Eu (Ego). El poate observa imaginea de ansamblu, precum si obstacolele care se astern in cale. Sinele Divin comunica cu noi prin intermediul Intuitiei (cel de-al saselea simt) si prin imaginatie. Creierul nostru primeste semnale de la lumea fizica prin intermediul celor cinci simturi. El primeste semnale si de la Sinele Divin, care este atot-stiutor si care ne ghideaza in permanenta spre stari tot mai inalte de Iubire numai daca ii permitem acest lucru, cu ajutorul celui de-al saselea simt, simtul intuitiv non-fizic. Acesta este modul prin care el comunica. Este un SENTIMENT, o pulsatie, o cunoastere interna, o premonitie, un presentiment, un simt al luminarii si usurarii. Te poate hrani cu idei prin intermediul imaginatiei, permitandu-ti sa-ti folosesti imaginatia pentru a derula in avanpremiera trairile pe care le-ai putea avea, traind scenarii diverse si variate. Sentimentul pe care-l ai de a fi un “alt tu” este pur si simplu ghidarea Sinelui Divin. Traieste-ti visele care genereaza sentimente benefice, luminoase!

Sarcina mintii noastre fizice este aceea de a ne concentra intreaga atentie pe o realitate fizica (de a fi lucizi), astfel incat sa percepem si sa experimentam ceea ce am conceput cu ajutorul Sinelui Divin, ceea ce afirmam ca fiind reprezentativ pentru adevarurile si bucuriile personale, individuale. Atunci cand mintea fizica se considera la comanda, adica atunci cand se considera ca fiind cea care trebuie sa duca tot greul, sa creeze, sa rezolve problemele si sa gaseasca solutiile, mintea va fi furata de trecut, blocata in aceasta bucla temporala, obligata fiind sa rezolve situatia actuala in baza uneia similare din trecut, facand salturi prin banca memoriei mentale si gandind ca ceea ce ai perceput in trecut TREBUIE sa constituie calea prin care tu poti rezolva problema prezenta. Iar acest lucru NU este adevarat. Ea considera ca metoda prin care ceva s-a-ntamplat in trecut TREBUIE sa aiba aceeasi cale de rezolvare si-n viitor, obturandu-ne astfel ORICE alta sursa noua de creatie, orice oportunitate. Nu numai asta, dar atunci cand incepem sa ingreunam mintea fizica in incercarea de a gasi SOLUTII, noi o supraincarcam cu sarcini pentru care nu a fost desemnata sa le manevreze. Nu-i de mirare ca se simte atat de “grea” si solicitata. Exista o cale mai buna…

Sa renuntam la modul in care mintea crede ca e necesar ca lucrurile sa se-ntample si sa permitem Sinelui Divin sa ne ARATE modul de rezolvare a situatiei respective, sa ne arate o alta cale. Apoi sa permitem mintii fizice sa primeasca/perceapa aceste solutii furnizate.

Suferinta este un rezultat direct al utilizarii mintii fizice de a rezolva atat modul prin care putem face ca ceva sa se intample cat si de a-l crea propriu-zis, functii pentru care mintea fizica nu a fost desemnata vreodata sa le indeplineasca!
Atunci cand supraincarcam mintea fizica, manifestarea fizica nu apare asa cum s-a intentionat, conform intentiei initiale. Atunci înseamnă că nu utilizam instrumentele corespunzator, motiv pentru care suferim. Retineti, rolul mintii fizice nu este de a controla realitatea exterioara.Anumiti oameni vor sustine ca “Legea Atractiei nu functioneaza pentru mine! Universul nu-mi raspunde iar alegerile mele nu se manifesta.” Nu… Oamenii nu actionează întotdeauna in mod corespunzator. Universul functioneaza EXACT cum se cuvine. Legea Atractiei intotdeauna functioneaza. De fiecare data. Este o lege universala. Noi nu am fost desemnati vreodata sa lasam intreaga greutate a vietii pe umerii mintii fizice. Nu nu nu, nu acesta a fost vreodată planul. Totusi, atunci cand nu ne utilizam INTREGUL Sine, suferim. Experimentam aceasta suferinta simtindu-ne singuri, separati, marginalizati, plini de teama, dezgustați de noi insine, coplesiti, tristi si asa mai departe.

Cum sa traim în modul în care suntem concepuți:
Sarcina noastra este de a devein pur si simplu PASIONATI despre ceea ce ne dorim cu adevarat si sa renuntam la atasamente, aversiuni, la rezistenta fata de viata si moarte. Sa permitem curgerea energiei Vietii prin noi in fiecare moment, fara restrictie. Sa simtim acea curgere lina a energiei Sursei prin intreg trupul, prin minte si suflet. Noi, ca si Sine Divin, suntem creați sa ne ghidăm permanent INTREGUL Sine catre ceea ce dorim ca reprezentare fizica a ceea ce afirmam acum ca suntem si, drept urmare, sa experimentam acest lucru, fara niciun fel de obstructie sau rezistenta a Ego-ului (Sinelui inferior). Este vorba despre un efort de echipa, in care toate componentele Sinelui nostrum conclucreaza perfect, minte, trup si suflet. Doar atunci cand toate „colaboreaza” si sunt coroborate intr-un întreg și cand ne infuzam cu intreg entuziasmul si pasiunea noastra, numai atunci vom observa ca viata noastra EXPLODEAZA cu sincronicitati si creatii care sunt intr-adevar miraculoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu