marți, 14 decembrie 2010

Cum sa faci reclama mascata la carduri

Intamplare in Sun Plaza. Sunt interpelat cu un“Buna ziua, permiteti un scurt sondaj de opinie, doar 3 intrebari?”candid. E vorba de un tinerel cu aer usor incurcat. Nu accept in mod normal, dar el chiar pare neajutorat si ceva ma determina sa accept. “Ok, sa vedem”. “Care considerati ca este modalitatea moderna de efectuare a platilor, cu cardul sau cu cash?”Mai sa fie, ghici ciuperca ce-i. “Ca cash zic, ca n-am incredere in banci si cardurile lor” Sunt privit cu o usoara curizitate dar operatorul nu zice nimic. “Cat cheltuiti lunar pentru alimente si combustibil”? Aici pare mai inofensiva si ne-aluziva intrebarea asa ca raspund serios. “1.000 lei”. Acum vine intrebarea 3, din nou una “la obiect”. Cum vi se pare ideea de a face lunar pana la 5% economie din aceasta suma?” Mai sa fie, daca asta nu reprezinta o modalitate subtila de a introduce o campanie promotionala pentru un card de credit-surpriza eu sunt angajat la Goldman Sucks fara sa stiu. Zic :"neutra".In final sunt rugat sa imi spun numele…Asta cam contravine ideii de sondaj de opinie dar banuiesc ca urmatoarea intrebare se lega de numarul de telefon, ca sa pot fi sunat acasa intamplator de un alt operator de marketing peste ceva vreme cu o propunere de a primi ab-so-lut gratuit un card revolutionar. Baiatul cu sondajul a fost insa dezamagit nu stiu din ce motiv si nu m-a mai intrebat de telefon. O fi fost din cauza ca am indicat ca nume Mihai Eminescu?

11 comentarii:

  1. Nice.

    Apropo de care: EduCard - program de spalare pe creier financiara

    Comentariile sunt cenzurate. Total. Macar khris avea un minim al decentei ramas incat permitea cititorilor sa faca misto de el atunci cand se facea de kko in filmulete-reclama la BCR sau articole cu dedicatie in stil scoala de bani sau alte aberatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari tinerelului!
    e destul de greu cu vanzarile de produse bancare in perioada asta mai ales daca dai peste Mihai Eminescu

    totusi un pic ma consoleaza faptul ca sus numitul nu e printre noi... restul sunt potentiali clienti...

    RăspundețiȘtergere
  3. vala: da la sapun si franghie cum va merg vanzarile? cand ai dat ultimul credit? in secolul asta adica...v-au pus ultimul tip de solitaire?

    RăspundețiȘtergere
  4. sapun si franghie nu avem... nu de alta da' s-au redus bugetele pentru cadouri catre clienti

    ultimul credit l-am dat ieri; pe cel de maine nu l-am putut da inca dar sunt extrem de increzator ca voi reusi

    pentru ca Romania va creste prin responsabilitate si bun simt!

    RăspundețiȘtergere
  5. eu sper ca imprumutul de maine pe care il veti da va fi o refinantare pentru cel de ieri devenit intre timp neperformant...ca asta e circuitul creditului in natura, cand n-ai pament iti dai cu sapa-n gura. n-am gasit alta rima...

    RăspundețiȘtergere
  6. daca va fi o refinantare e de bine: clientului o sa-i scada costurile

    daca nu va fi o refinantare e de bine: intra bani proaspeti in circuit

    vezi ca nu e asa greu sa gandesti pozitiv

    ai putea chiar sa-ti faci internet banking... card si cont ai deja... chiar cum iti platesti gazul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca Romania va creste prin responsabilitate si bun simt ? Esti simpatic, bancherii si petrolistii.. cele mai de bun simt afaceri... :D

    Unii ne-o trag pe partea energetica, altii pe cea financiara. Ce ne-am fi facut noi fara astia ? Am mai fi lungit agonia inca vreo 20-30 de ani. Asa le putem multumi ca in cateva luni vechiul sistem va deveni istorie... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. vala-vesti proaste, nu mai am card bancar, ma limitez la cont....deh, nu sunt perfect...iar gazul mi-l platesc la BRD,la masinaria aia in care bagi factura si apoi banii...eu chiar nu ii intleg pe aia cu internet bankingul, sincer vorbind...ce complicatii ca sa nu mai treci de 2-3 ori pe la un ghiseu...ai putea socializa cu ocazia asta, mai vezi lumea, etc...ce mare lucru sa pierzi 10 min pe luna? sa dormi in loc cu grija ca iti dispar banii de pe card e mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  9. @cristian dogaru: E fain internet bankingul cand esti plecat din tara si trebuie sa platesti nuj ce factura. Oricum prefer platile cu cardul de credit... asa mai aman plata efectiva cu cateva saptamani. Iar suma datorata il returnez integral in ziua scadentei (stiu ... sunt cosmarul bancherilor :D)..

    RăspundețiȘtergere
  10. dragon> trebuie sa fi sarac cu duhul sa folosesti card de credit...pana la urma tot scapi piciorul peste perioada de gratie si ti-o trag cu dobanzi de te cocoseaza...

    RăspundețiȘtergere
  11. eh, chiar exagerezi ... eu il folosesc de 5 ani si nu am depasit niciodata ziua scadentei in care returnez absolut tot.
    este un instrument deosebit de bun si util dar trebuie sa-l utilizezi cu grija.
    as putea zice ca e ca o scula de 30 cm: ori fug toate de tine ingrozite , ori faci cateva de te tina minte toata viata lor :P

    ps.: evident ca un asemenea card nu se lasa sub nicio forma in mana unei femei !!!

    RăspundețiȘtergere