miercuri, 29 decembrie 2010

O magarie marca GDF Suez

Cum poti face rost de niste bani de la abonati intre Craciun si Anul Nou daca esti furnizor de utilitati, in cazul nostru furnizorul de gaz? Le propui un contract de verificare a instalatiei de gaze, valabil 2 sau 4 ani, cu 1(!) verificare sau 3. Daca nu vor sa semneze pentru varianta scumpa, cu scadenta mai lunga, le faci verificare in momentul in care semneaza contractul, ca sa nu aiba timp sa se razgandeasca. Si uite asa, i-ai usurat cu 70 de lei dintr-un foc. Pana acum, daca aveam probleme cu instalatia exterioara, ii chemam pe cei de la GDF Suez care erau obligati sa vina sa verifice. Dar pentru instalatia din interior? Pai, pentru asta exista senzor de gaze achizitionat cam de toata lumea, guri de aerisire si verificari periodice ale centralelor. Ei, francezii s-au gandit ca poate romanii nu dorm atat de linistiti pe cat merita, asa incat s-au gandit sa le asigure suplimentar somnul usurandu-i de cateva zeci de lei. Din nefericire pentru mine si din bafta GDF, contractul de verificare a fost semnat de partea mai credula a familiei, in lipsa mea. Sper macar sa nu va prinda si pe voi pe nepregatite o astfel de vizita: nu au cum sa va oblige la o verificare contra-cost absolut inutila. Daca simtiti miros de gaze oricum ii veti chema din proprie initiativa.

4 comentarii:

  1. au devenit mai fricosi de cand cu exploziile prin blocuri si acum vor sa-si scoata parleala pentru despagubiri

    RăspundețiȘtergere
  2. Am patit-o eu prin vara, tot cu verificarea...
    Ca un tip care se fereste de rate ca dracul de tamaie, am ales sa platesc pe loc, toti cei 73 de lei (care m-au ars serios la buzunar, eu fiind un student fara loc de munca). Si bine am facut...

    Varianta „în rate” costa 31 de lei iniţial (deci aproape jumătate din sumă), după care încă 22 de rate lunare de cate 6.2 lei pe lună. Adică 136.4 lei, adică aproape dublu. Adică nu numai că plăteşti oricum jumătate din sumă la prima factură, dar mai plăteşti şi DUBLUL sumei iniţiale în rate după aia.

    Numai la noi se poate intampla asa ceva.
    Niste magari.

    RăspundețiȘtergere
  3. GDF Suez astia... dupa nume par arabi si dupa comportament par a fi o banca... precis se ocupa de gaz?

    oricum sincere salutari partii mai credule a familiei... pare a fi si partea mai impaciuitoare... sper ca n-ai certat-o...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda...de acord cu tine si semnez nemultumirea legata de francezi, de altfel am si lucrat cu natia asta 6 luni sau si mai bine...hoti si vicleni, in mare sa nu-i facem pe toti.
    SI la mine s-antamplat exact aceeasi poveste si au profitat de tatal meu si naivitatea lui, iar cand am venit m-am trezit cu un contract de 300 si ceva de lei pe masa.
    Faina situatia...cand poti sa iei un senzor de gaz cu 70 lei sau si mai putin daca ai noroc si s-a rezolvat...esti in siguranta.
    Dar...suntem in Romania...stiti continuarea.
    Adrian-Va salut din Brasov.

    RăspundețiȘtergere