sâmbătă, 14 ianuarie 2012

28 ianuarie, ora 11

Am primit pe mail, aprob actiunea, dau mai departe:

"Prieteni ai Roşiei Montane,cetăţeni lucizi, conştienţi de pericolul ce planează asupra Apusenilor,
Astăzi, după ani şi ani de rezistenţă civică, prin acţiuni în instanţă, manifestaţii culturale, petiţii, campanii de presă, festivaluri şi mobilizare pe internet, s-a ajuns în situaţia de a nu mai putea ocroti Roşia Montana decât ieşind în stradă.E UN MOMENT CRUCIAL PENTRU SOARTA ROŞIEI MONTANE! Ministerul Mediului şi Guvernul se pregătesc ca, în dispreţul legilor şi procedurilor necesare, să elibereze acordul de mediu pentru proiectul exploatării de suprafaţă, cu cianuri. Pe de altă parte, în Parlament se doreşte votarea unei legi prin care companiile miniere private ar putea expropria în voie cetăţenii pentru terenurile de care au nevoie pentru proiectele lor! Se pregăteşte pasul decisiv în distrugerea Roşiei, iar dacă acest bastion al rezistenţei se prăbuşeşte, vor urma, alte şi alte exploatări similare în întreaga Transilvanie. Acum, numai solidaritatea noastră manifestată în stradă mai poate sta pavăză pentru ocrotirea Roşiei Montane şi a României. Roşia ne cheamă să o apărăm şi, prin aceasta, să ne apărăm pe noi înşine! Haideţi să ne unim forţele în cel mai mare marş de protest vreodată organizat de societatea civilă românească!
Manifestaţia va avea loc în Bucureşti, pe 28 IANUARIE, la ORA 11.00,cu plecare din PIAŢA REVOLUŢIEI.
Veniţi să spunem NU unui proiect care va înstrăina aurul României, va distruge patrimoniul naţional, mediul înconjurător şi vieţile semenilor voştri din Roşia Montană! Veniţi să spunem NU cianurii, să spunem NU minciunii Preşedintelui / Guvernului, corupţiei şi nepăsării din Ministerele Economiei, Mediului şi Culturii!Roşia Montană e a noastră şi nu o dăm pentru tot aurul din lume!

E momentul să mergem dincolo de nemulţumirea manifestată prin intermediul internetului, al petiţiilor şi al discuţiilor teoretice. Toate acestea au fost utile, dar acum a devenit necesar să ne depăşim comoditatea, inerţia, făcându-ne auziţi, văzuţi, înţeleşi la modul cel mai concret.Acum, participarea fiecăruia dintre noi e cum nu se poate mai importantă.Roşia Montana e şi casa ta. Vino să o aperi! Precizare importantă: vă rugăm să folosiţi pe durata manifestării doar mesaje şi însemne pe bannere, steaguri şi pancarde distribuite prin intermediul campaniei Salvaţi Roşia Montană. Suntem oameni cu cele mai diverse orientări politice, ideologice şi/sau religioase, cu viziuni economice şi sociale diferite, provenind din toate straturile societăţii şi din toate grupurile etnice. Proiectul catastrofă ce vizează distrugerea Apusenilor a avut, dincolo de toate relele, efectul pozitiv de a ne aduce împreună; haideţi să ne respectăm unii pe alţii, gândindu-ne, sâmbătă, 28 ianuarie, la ceea ce ne uneşte şi ne determină să acţionăm împreună – Roşia Montană.Roşia Montană e România. S-o păstrăm întreagă!"

10 comentarii:

  1. Anonim: ar fi bine sa nu se intample asta..sa nu se denatureze sensul acelui protest.
    Lumea trebuie sa mearga pentru Rosia Monatan si atat.

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa , ca se-mpusca doi iepuri dintr-odata !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca se va strange multime, atunci mare atentie la: "Martori la evenimente spun că sunt instigatori, astfel că a luat amploare conflictul, în pofida încercărilor de a fi păstrat calmul în zonă."

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare dubios cum mesajul asta apare fix cand sunt manifestatii preudo-spontane in Bucuresti. Pare ca organizatorul vrea sa scoata cat mai multi oameni in strada, ptr. indiferent ce motiv/interes: Arafat, pensii, Rosia Montana ... au ajuns sa cheme si galeriile echipelor de fotbal.

    Cristian ... de ce vrei sa manipulezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca sa manipulezi trebuie sa lansezi o idee, o teorie, ceva...eu doar redirectionez, cum ai fi putut remarca daca ti-ai fi scos degetul din gura plasandu-l la tampla...iar despre "pseudo-spontaneitate"....ai dreptate, nu exista nici un motiv de frustrare in romania...in ciuda crizei salariile au crescut, datoriile statului au scazut, am cumparat companii de afara in loc sa le privatizam in graba pe ale noastre iar presedintele a fost in ultimii ani un factor de echilibru si stabilitate, nu unul de tensiuni si dezbinare...sigur ca toti cei care au iesit sunt reprezentanti ai partidelor si agenturi, neaparat agenturi

      Ștergere
    2. @Adrian

      Si cine e de vina? Cine a latrat pe toate... fronturile? :D

      Ștergere
  5. pina pe 28 ianuarie se calmeaza spiritele.
    si mesajul nu e de la Cristian..el doar l-a postat.
    L-am primit si eu direct de la rosiamontana.eu.
    Intr-adevar aparitia acestei chemari se suprapune peste demonstratiile "cauzate" de Arafat

    RăspundețiȘtergere
  6. chemarea este postata si pe
    http://www.rosiamontana.org/

    RăspundețiȘtergere
  7. sa scoti lumea in strada in momentul asta incordat, indiferent pentru ce cauza nobila, mi se pare o chestie f urata si periculoasa. Confiscatorii de revolutii abia asteapta dupa colt.
    Asa am primit si eu pe mail o invitatie la meetingul din piata univ pentru sustinerea smurd, si ia uite ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  8. fix in momentul asta, da, nu e nimerit.
    Dar vorbim totusi de 28 ianuarie, peste 2 saptamani. sa vedem cum evolueaza lucrurile.

    Altfel, oamenii sunt si vor fi mereu incordati din cauza situatiei in care s-a ajuns
    iar confiscatorii de revolutii vor astepta mereu dupa colt
    si atunci, cand va fi momentul potrivit pentru un protest pentru Rosia Montana?

    si oricum ar fi, la orice protest s-ar face, golanii amatori de senzatii tari isi vor face si ei aparitia...asta-i Bucurestiul si asta-i calitatea oamenilor.

    Sunt totusi de acord cu faptul ca daca nebunia generata acum nu se opreste, protestul pt Rosia Montana se poate amana

    RăspundețiȘtergere