luni, 30 ianuarie 2012

Costul incompetentei se masoara in vieti omenesti

Astazi am fost martorul unui eveniment tragic. O femeie modesta, de aproximativ 50 de ani cum spuneau cei care au vazut-o inainte, a sarit sub sinele metroului in statia Piata Sudului. A durat cam 5 minute pana la aparitia unui echipaj SMURD si inca cel putin 15 minute pana ce angajatii metroului au reusit sa intrerupa curentul pentru a se putea interveni sub garnitura unde se afla victima. 20 de minute in total!!! Sa mai spun ca in astfel de situatii pot fi esentiale SECUNDELE iar operatiunea a intarziat nepermis de mult, si nu din vina SMURD. Nu stiu ce spune codul de proceduri al METROREX in astfel de situatii, dar nu cred in ruptul capului ca s-a actionat azi ca la carte! Inca o data, 20 de minute! Daca era vorba de un cutremur, atentat terorist, etc...tot 20 de minute dura deconectarea garniturilor afectate? Inseamna ca suntem mai in nesiguranta decat credem in postura de calatori cu metroul. Din punctul meu de vedere, niste angajati ai metroului ar trebui acuzati in acest caz de reactie tardiva iar daca au actionat totusi conform procedurii, trebuie reformata repede procedura in cauza. Am aflat ulterior ca biata femeie si-a pierdut picioarele.

9 comentarii:

  1. ~5 minute pana la aparitia smurd-ului ?
    incredibil de rapid

    RăspundețiȘtergere
  2. mai bine se arunca de pe vre-un bloc , sa fie mai sigura ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimului nr.2: nu vrei să încerci tu figura cu săritul de pe bloc? Idiotule!

    RăspundețiȘtergere
  4. constantin gheorge esti un nemernic , i-am recomandat duduii in cauza o metoda sigura de sinucidere , pentru ca nu sunt acum obligati copii sau sotul sa aiba grija de dansa paralizata , citeste cu atentie inainte sa comentezi canalie

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ştiam că a apărut secta "Martorii lui Bleen"! Popor creştin, poporul român! Aferim!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Constantin Gheorghe
    Din cate stiu Constantin Brancoveanu a ales moartea decat o viata de caine. Poate gestul femeii are aceleasi motivatii. Dupa ce suntem "educati" sa tinem cu dintii de viata indiferent de conditii ne mai miram ca nu iesim in strada. E felicitat cineva care e dispus sa moara pentru o idee? Nu... cu exceptia cazurilor in care moartea aluia ne aduce un beneficiu personal. Popor crestin, popor egoist, popor ipocrit... ma rog, era de asteptat din partea unui liberal de stanga.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pacat de dansa pentru ca pe langa problemele care le-a avut inainte acum are inca o problema foarte grava si anume lipsa membrelor inferioare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Liber la sinucidere, fraţilor! Dacă asta vă doriţi! Şi la nevoie găsim un manual de bune practici, să nu rataţi, să nu rămâneţi după pe capul rudelor, sau, şi mai grav, să-i stricaţi deficitul lui boc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Metrorex ne dovedeste ca aruncatul in fata metroului este o metoda sigura de sinucidere. Chiar daca nu mori de la impact sau din cauza tensiunii de pe sine, pana vine cineva sa te salveze....ti se reduc destul de considerabil sansele. :( PAcat de saraca femeii si inca un motiv de tristete pentru tara in care traim.

    RăspundețiȘtergere