miercuri, 25 ianuarie 2012

De ce dati, ma, de ce dati in Presedinte?

Traian Basescu contine un amestec exploziv de agresivitate si emotivitate. Reactia lui inlacrimata de ieri (remember: “sa-ti fie rusine Dinu Patriciu”) mi-a amintit de personajul lui George Mihaita din Reconstituirea. Spre deosebire insa de puberii care sar la bataie in curtea scolii cu vocea tremuranda, Presedintele nu si-a pierdut echilibrul emotional in fata adversarilor, ci in fata camerelor de filmat si in prime time. Altfel, discursul sau a reactivat doua strategii castigatoare in campaniile trecute: “jos comunismul” (Iliescu/Voronin) si “singur impotriva tuturor” (cu tara luata pe post de victima si aliat).

Sunt convins ca pe timp de razboi, genul asta de reactie patriotic-emotionala ar mobiliza de minune noii recruti, ce te faci insa in timp de pace cu emotiile scapate de sub control ale celui care ar trebui sa fie principalul factor de echilibru din tara? Asta daca nu cumva ce iau eu drept lipsa de control nu e cumva o mostra de teatru magistral.

Sper insa sa nu retraiesc in 2012-2014 temele de campanie din 1996-2000, cu demascari de comunisti fara comunism si sperietoarea Moscovei agitata acum de sub scutul anti-racheta de la Deveselu. Nu ca nu m-ar agasa oarecum temele economice dupa 4 ani de criza, dar parca n-as da dezbaterea alternativelor la austeritate pe vanatoarea de vrajitoare.

In alta ordine de idei, cum timpul nu permite o debarcare teatrala in Piata Universitatii, cred ca “interventia mea cu romanii” se va reduce azi la un interviu al presedintelui transmis in direct, eventual cu poporul lasat liber sa sune pentru a ofta pe umarul sefului statului, dupa model Hugo Chavez.

17 comentarii:

  1. citat din George Mihaita sau din basescu... nu-mi mai amintesc exact: te doare, ma, te doare? ... "ma doare, ma doare-n..."

    RăspundețiȘtergere
  2. Articol slab. Exact genul de articole care nu spun nimic si de care sunt satul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @hanonim
      Pedofil/Puliteia produce zilnic magiun pentru cretini, ce alte asteptari... mai ai?
      _______________________
      Securistul spera ca va putea continua... regimul. Cred ca se uraste si pe sine pentru ce a putut sa faca. Mamaliga era complet linistita, dar l-a mancat in curtea lui sa fie cocos la TV.

      Aceleasi texte de birjar nesimtit... "comunistii lui iliescu"... strategia serviciilor secrete in republica sovietizata... "comunistii lui Voronin"... bine-bine, dar cu securistii lui Basescu si hotii lui Udrea ce facem?

      Ștergere
  3. Cum zicea si Anonimul de mai sus. Slab slab. Mai ales ca il ironizati usor pe Domnul Presedinte. Asa ceva nu se face domnule! Sa ii spuneti in fata daca aveti ceva de zis. Si nici nu aveti posibilitatea de a da minus la comentarii, ceea ce va forta imaginatia unora...

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar asa, de ce dati ma in Presedinte? Vorbesc serios. Se plateste bine, sau va lasa nervii? Alte explicatii n-am.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta trebuie scos de par de la guvernare

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce spune Basescu e truism. Da, PSD si PNL sunt pe statul de plata si sub obladuirea Moscovei. Nu stiu care e demagogia mai mare, asta cu rusii sau cea cu dictatura ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie îmi place ideea că pe austeritate se construiește viitorul țării, mai ales pe austeritatea în educație, austeritatea în infrasatructură (în sensul rezultatelor nu al banilor dați aiurea). Copiii de azi sunt mult mai căliți, ca și autovehiculele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, dacă ar fi să sintetizăm nemulţumirile acumulate în timp şi răbufnite în aceste zile într-o concluzie, ar fi aceea a suferinţei inechitabil distribuite în societatea românească. "Austeritate pentru săraci" este reţeta promovată de la declanşarea crizei, a atras atenţia în Parlamentul European şeful grupului socialist Hannes Swoboda, iar această realitate este simţită şi la nivelul societăţii româneşti. Acolo unde românilor de rând li s-a cerut să strângă cureaua, contractele pentru clientelă şi jaful din banii publici au curs neabătute.
      Executivul s-a lăudat cu majorarea cheltuielilor publice, chiar şi după tăierile salariale operate în 2010. Cele 50 de milioane de euro programate în buget pentru construirea de parcuri la sate (de către firmele clientelei, fireşte!) echivalează cu sumele economisite din reducerea salariilor pe un an a nu mai puţin de un sfert din angajaţii sistemului sanitar. Pagubele de 89,8 milioane lei identificate de Curtea de Conturi la Loteria Română, din care jumătate le reprezintă contractul cu o firmă de pază, ar asigura plătirea remuneraţiilor anuale brute pentru 4.000 de profesori şi învăţători, dacă luăm în calcul salariul mediu din sistem.
      sursa

      Ștergere
    2. clientela politica nu o sa dispara niciodata in romania , cu schimbarea puterii se va schimba si clientela , in locul lui udrea-cocos o sa apara matusa tamara si asa mai departe ...

      Ștergere
  8. lasa nene , ca vine tov. iliescu ( metamorfozat ) la putere din nou sa vezi ce bine o sa fie , trai nanica , pensionar sa fi ...

    RăspundețiȘtergere
  9. ce doriti dumneavostra? sa demisioneze? doar un nebun la cap ar face un asemenea gest

    RăspundețiȘtergere
  10. Titlul e incomplet.Cred ca suna mai bine de ce dai, ma animalule, in presedinte?In felul asta se inchide cercul si ne putem explica de ce era dl presedinte deranjat de concurenta fostului.Pana la urma agresivitatea fie ca e pe fata ca la actualul ,fie ca e un pic mascata ca la fostul are cam aceeasi natura.Vorbea de fostul ca si cum si-ar fi dorit undeva in subconstient sa fi fost in locul lui (adica ala a facut ce a facut si nu a platit ,iar eu de ce as plati?adica sunt mai fraier?).Cum zicea un nene Osho oamenii se impart in sadici,masochisti si cativa, foarte putini, constienti si echilibrati.Pacat ca fiinta umana nu reuseste sa-si educe emotiile si sa fie mai empatica.Nu poti iesi sa vorbesti de solidaritate hahaind sau rastindu-te.Dar asa e cand ai consilieri pe comunicare slabi sau poate sunt buni dar nu asculti de ei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pt anonimul cu lasatul nervilor e o poza draguta pe internet cu ditamai dobermanul intr-o curte iar pe poarta e un afis pe care stapanul a scris asa :cainele nu e rau ,dar sta prost cu nervii.Cred ca daca intri in curtea aia te vor lasa si pe tine nervii.Asta apropo de dezechilibre (nervoase desigur )micro cu efecte macro.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dece mi-ati sters postarea? nu injuram aveam o parere.
    Felicitari si stergeti-o si pe asta.

    RăspundețiȘtergere