luni, 23 ianuarie 2012

Debarcarea lui Baconschi, sansa oferita UNPR de a se apropia de pragul electoral

Fostul deja ministru de extene are blog. Pe blog, pe 16 ianuarie, ii numea pe demonstrantii din Piata Universitatii: “mahalaua violentă şi ineptă incolonata ca minerii odinioara in spatele mostenitorilor Securitatii". Domnul ministru a fost numit apoi “mediator-sef” in relatia cu reprezentantii mahalalei iar postarea cu pricina a ramas pe blog pana spre sfarsitul saptamanii trecute apoi a disparut subit. Altfel, “executia ritualica”a ministrului de externe are darul de a oferi in sfarsit protestatarilor un cap in bat, dand ocazia UNPR de a se apropia de pragul electoral impins de la spate de singurul sau vector de imagine (Cristian Diaconescu la externe, se indoieste cineva?)

Ma intreb cum de n-a sesizat nimeni din anticamera Guvernului tinicheaua de coada proaspatului mediator? Armatele de consilieri ce-or fi pazit? Adica e doar o intamplare c-a fost numit ministrul de externe responsabil cu dialogul cu protestatarii? Putea fi in locul sau chiar ...senatorul Urban (cel cu “viermii”)?

Eliminarea lui Baconschi este insa o mutare strategica in ciuda aparentelor. Fete noi in Guvern si “mai da-le 100 de lei” (taxa auto amanata) este singura strategie de imagine la dispozitia Guvernului acum. Plus ajutorul fratesc pentru UNPR, fost si viitor partener de coalitie.

Ma astept sa-l regasesc totusi pe dl Baconschi dupa acest episod intr-un post diplomatic in...Spania (in Italia ar fi prea mare conincidenta cu..alegerile din 2009).

3 comentarii:

  1. Pai, bou' nu foloseste doar peiorativ termenul "Securitate", ci identifica problema Romaniei... pe PF.

    SRI/SIE/STS etc. sunt institutii "reformate" care apara interesele catorva magari si formei ăleia de peşte de pe google map. Populatia? Da-o "dreacu'"!

    Condamnarea colaboratorilor securitatii este specifica acestor securisto-comunisti tampi... intr-atat de tampi ca fac referire la... gramofonul ragusit al batranei Securitati, fara nici cea mai mica aluzie la... securisti... securistii de varf fiind, de fapt, ei insisi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi aduc aminte de Banconschi cum sustinea el modelul american cu 10 zile de vacanta pe an(intr-un interviu la RFI). Si adauga ceva de genul : "S-a terminat cu vacanta. La munca bah!"

    Ceea ce vreau sa zic este ca omul era demult rupt de realitate, debordand in aceleasi timp de mult tupeu de ... AC cred ca zis-o mai bine.

    RăspundețiȘtergere