joi, 26 ianuarie 2012

5 idei pe care as fi vrut sa le aud ieri de la Traian Basescu dar n-am avut bafta asta

Mult-asteptatul discurs al Presedintelui a fost ca o sticla cu apa calda strecurata intre cearceafurile unui criogenat (cri-o-genia salveaza Romania?). Caldut, dragut dar absolut inutil in contextul actual. Un discurs care ar fi picat extraordinar pe finalul campaniei electorale din... 2004 dar care aduce doar a exercitiu de retorica acum, dupa mai bine de 7 ani de exercitare a functiei prezidentiale in stil de comandant de nava (sau, dupa caz, sef de clan). Gasiti mai jos care au fost principalele 5 idei de impact care au lipsit din discursul prezidential ieri si-bonus!-5 enunturi care nu isi aveau locul, dar s-au regasit totusi (parerea mea).

1.Povara austeritatii trebuie sa apese diferit asa cum si beneficiile dinaintea crizei au aterizat doar in anumite buzunare.

S-a mai spus ca a fost o greseala sa tai otova salariile in sectorul bugetar in loc sa operezi o reducere a fondului de salarii care sa lase locul unor ajustari in functie de performanta. Nu prea se spune ca austeritatea trebuie sa vizeze in principal profitorii crizei si nu doar grosul fazanilor spectatori in perioada de boom-impozite progresive pe proprietate de pilda (si Obama vine cu mesajul impozitarii bogatilor in perioada asta-stiu, e campanie electorala!); n-a spus-o deci nici Presedintele ieri. In materie de fiscalitate selectiva nu este un presedinte-jucator.

2. Baietii destepti trebuie cautati in principal in anturajul partidelor de la putere
Cine gestioneaza resursele statului se simte stapan pe ele iar modul in care s-a comportat PDL in ultimul ciclu electoral nu difera deloc de blamatul PSD. Poate doar prin ipocrizie, partidul prezidential construindu-si o retorica electorala anti-coruptie. Basescu se putea distanta de invartitii din ograda PDL-ului ca tot avem miscari de protest unde sloganul “opriti jefuirea banului public” face cariera. E drept, a existat o trimitere la sefii de regii numiti pe criterii clientelare (vizat direct Boc care si-a pus consilierul specializat in stiinte militare in capul Transelectrica), dar pasagera si fara vlaga.

3. Viata (criza) ne-au impus anumite masuri, de-acum e cazul sa mai gandim si cu capul nostru nu doar cu cel al FMI
O remarca mai degraba neutra fara precizari suplimentare dar care ar fi indreptat macar putin spatele unor functionari guvernamentali care vor trebui sa tot negocieze in perioada urmatoare tinte bugetare, privatizari strategice si cedari politicoase in fata institutiei respective. Pe mine m-ar fi uns pe suflet asa ceva, ca o victorie de palmares a echipei favorite, chiar daca a pierdut apoi calificarea in cupa campionilor (da’macar au incercat ceva).

4. Atitudinile partizane sunt contraproductive, fie ca sunt chemari la mazilirea dictatorului Basescu, fie incercari de canonizare politica a Presedintelui.
Pot fi la fel de departe de realitate si cei care il injura neingradit si cei care il apara neconditionat. Iar daca facem o socoteala a tribunelor media “anti”si a celor “pro” Basescu, meciul e cat se poate de echilibrat desi se tot invoca de tabara “pro” ca presedintele e demonizat de presa. Dar n-au ajuns inca oamenii politici damboviteni atat de evoluati incat sa apere drepturile celor care vor sa-i critice, fie si nejustificat.

5. Incapacitatea societatii de a dialoga eficient mi se datoreaza, cel putin partial
Am avut o portie prea mare de presedinte-jucator, ar trebui sa urmeze si niste felii de presedinte-negociator. Un anumit grad de intoleranta care se manifesta la nivelul societatii e insuflat de stilul si metehnele politicienilor. “Politicienii v-au oferit pana acum modele proaste iar eu nu fac exceptie”-ar fi sunat bine, nu?

Sa trecem acum la lucrurile in plus din mesajul Presedintelui Basescu:

1.Credeati ca renunt la lobby-ul pentru Rosia Montana?
Poate ca oamenii din Rosia chiar “nu vor decat sa munceasca” dar si vecinii lor au dreptul sa nu coabiteze cu cianurile. Iar aurul nu e doar al celor din RM care sa decida ce se face cu el, ci al tuturor romanilor (ca altfel poate isi iau si prahovenii titeiul in spinare si mediesenii gazele in buzunar, etc) dovada ca la un referendum proiectul ar pica in ciuda binecuvantarii de la Cotroceni. Expertii de mediu trebuie sa vorbeasca aici, apoi economistii (redeventa de 4% era bataie de joc) si, in final, poate ca intreaga populatie ar trebui sa-si spune parerea (sau presedintele nu vrea sa-si exercite prerogativele convocand un referendum in cazul asta?). Presedintele a revenit ieri lobbystul-sef in favoarea proiectului (poate pentru ca pe 28 ianuarie e anuntata o manifestatie importanta anti-RMGC?)

2. “Nici un partid nu doreste reducerea numarului de parlamentari”
Mesaj implicit, toti sunt o apa si un pamant, niste fripturisti. Bine-bine, dar uniii sunt fripturisti cu putere de decizie, de pilda coalitia de guvernare. Nu vom avea totusi 300 de parlamentari pentru ca in interiorul coalitiei nu s-au putut pune de acord cu cifra asta, in primul rand. Diluarea responsabilitatii pentru neindeplinirea principalului proiect al presedintelui, pentru care a convocat de altfel si un referendum, nu-si avea locul.

3. “Acum nu se mai poate miza pe investitii straine in crearea de locuri de munca”
Aici presedintele i-a uitat pe cei de la RMGC, preferatii sai. Trecand peste asta, investitorii vor 3 lucRuri de regula: marje de profit/avantaje fata de concurenta, cadru legislativ permisiv (tocmai am flexibilizat codul muncii astfel incat oamenii pot fi dati afara mai usor-vezi Nokia) si sensibilitate a factorilor de decizie fata de argumentele “lobby-ului”. Intr-un fel, am facut totul pentru ca investitorii sa poata pleca mai usor, dar nu stim ce sa facem ca acestia sa vina mai repede, nu? Ce zice Traian Basescu despre debirocratizarea si defanariotizarea administratiei?

4. “Nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate. Exceptie, cu siguranta, diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac public, vezi intrarile pe post in disputa cu Raed Arafat”. Adica singurele lucruri pe care si le reproseaza in cei 7 ani este ca este mai slobod la gura. Nici o decizie gresita, nici o evaluare eronata (la un moment dat ne spunea in 2008 ca nu va fi nevoie de nici un imprumut de la FMI cateva luni dupa aceea Romania punandu-si ditamai centura de siguranta, etc), nici o eroare in alegerea colaboratorilor. Eu cred ca daca nu aparea miscarea de protest din ultimele 2 saptamani, Traian Basescu se considera acum perfect. Ce mai, aproape ca nu-l meritam!

5. “Daca as fi condus eu PDL acesta ar fost condus mult mai bine”
Acum, cu Vasile Blaga la butoanele partidului poate ar fi fost mai credibila zicerea asta, dar cu..Emil Boc-executantul disciplinat? Sigur, o sa-mi pomeniti de baroni. Bine ca n-a spus ca nu poate s-o sufere pe Elena Udrea care i-a fost impusa de fapt de baronii partidului ca sa-l spioneze.

43 de comentarii:

  1. tolontani cacalau,calci pe ei ca pe dude

    RăspundețiȘtergere
  2. buna postarea nu ca ai avea nevoie de confirmarea mea.

    Ideile neauzite de la Traian o sa le auzi la Noua Republica... dar pentru ca sunt(em)de treaba o sa recunoastem ca sunt ale tale :)

    Acu' desigur ca de indata ce o sa le auzi... n-o sa le crezi... pe principiul, sanatos altminteri... "da' ma lasi!"

    cu mentiunile
    la 1: ce poavara? caci fiscalitatea trebuie redusa! traiasca statul minimal!
    la 2: baietii destepti vor fi maziliti... acu' no luati ad literam ca nu instigam la violenta
    la 3: clar vom gandi cu capul nostru... adica si al tau :) dar pe principiul "NO MORE LOANS!"
    la 4: nu ne intereseaza basescu... e istorie spre isterie ... da' i-as da o adeziune la NR s-o completeze... doar ca sa am pe scrie "reject"
    la 5: e una din rarele ocazii in care ii dau dreptate lu' Mircea Badea: fara presedinti jucatori!!... adica il dam jos pe base si pe cine punem in loc? pe NIMENI !!! clar

    la alealalte 5: RIP

    PS cred ca ar fi corect sa mentionez ca nu m-am uitat la base... eram la sedinta de partid :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vala@ te-ai inscris in Noua Republica? Nu stiam ca au si o filiala...bancara. Acum imi explic si de ce se spune despre ei ca nu li acorda "credit" (lichiditatea e doar inghetata, nu?)....altfel, pacat de mihail neamtu...putea ajunge un fel de baconschi... sigur, dupa ce numara voturile din spania dupa metodele robertei anastase...acum, va spune ca si cosmin alexandru (URR) ca nu l-a inteles societatea..

      Ștergere
    2. am mentionat pe blog ca am divortat de banking si am intrat in politica
      it will be fun!

      dar serios acu'
      Mihail Neamtu e o persoana deosebita in cel mai onest si transparent sens deci mentiunile spaniole sunt neavenite

      preconizez cresteri de temperaturi in toamna fapt care va duce da dezghetarea creditului mentionat :)

      Ștergere
    3. Cretinul asta?

      “Nu uita niciodată că mass-media controlată de USL oferă informaţii selective, tendenţioase şi false unui electorat confuz.
      Îţi recomandăm să urmăreşti comentatorii posturilor de televiziune: TVR Info, TVR, B1TV, 10 TV, precum şi intervenţiile unor jurnalişti credibili de la Revista 22, Kamikaze, România liberă şi Evenimentul Zilei.”
      sursa

      Doar un mizerabil ar putea recomanda "obiectivi" sponsorizati, in general, de la bugetul administrat de... udrea.

      Spun asta intr-o nota oarecum naiva, baietelul nesimtit (pentru ca jigneste inteligenta celor care dispun de asa ceva) fiind doar cacatelul de casa al basismului... orcian.

      In alta dezordine de nastrusnicii, "statul minimal" a ajuns sa fie propovaduit zi lumina de niste tepari de gradina si de catre 2-3 "intelectuali" usor... pubertini, intr-o societate in care voteaza... asistatii. :D

      Ștergere
  3. Doamne, dar cit de buni sintem noi, cei de pe margine!
    "5 idei pe care as fi vrut sa le aud ieri de la Traian Basescu dar" nu am facut nimic sa il ajut; cind altii il injurau, in mas media ori in strada, io asteptam sa vad cum reactioneaza piratu`. Apoi, desi Constitutiunea nu ii da deloc puteri, io astept sa faca minuni.
    Astept.

    RăspundețiȘtergere
  4. Basescu nu stie ce-i e in sufletul unui parinte caruia nu-i poate cumpara unui copil o ciocolata sau mai rau, nu-i poate da de mancare. Nu stie ce inseamna sa stai cu grija zilei de maine, sau cu grija ca casa iti ia banca. El toata viata a fost pe vapor, copiii i-a crescut nevasta, dupa aia a dus-o mereu bine, fara credite sau alte griji.
    Nu (mai) e omul potrivit sa conduca Romania. Lipsa empatiei cu populatia il face nociv. Macar de era autoritar cu cine trebuie, dar a fost numai pentru ai lui. Romania s-a transformat din "stat ticalosit" in "stat mafiot".

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect, Victor! Cei care-l critica sunt in mare parte ipocriti si multora le da fiori gandul ca Ponta si Antonescu ar putea ajunge la ciolan, dar se prefac ca nu observa

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. viitorul!

      dar pentru ca suna prea lozincard pot sa-ti sugerez sa incepi prin a-l asculta pe Mihail Neamtu (google si youtube ajung deocamdata)

      Ștergere
  7. anonim

    mie nu-mi da fiori gandul ca domnii mentionati vor ajunge la ciolan

    vor da o mana de ajutor Noii Republici in 2016

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sorry, nu observasem mentiunea despartirii de banking (fac mea culpa mea-te-am pus de azi in lista sa monitorizez mai atent astfel de declaratiuni)...nu zic ca nu era momentul sa iesi din domeniul bancar (desi aproape m-ai convins sa fac internet-bankingul ala), sper sa ai resurse pe termen lung pentru ca din politica nu se poate trai decat cand esti suficient de aproape de ciolan....

      Ștergere
    2. Pe mine unul m-a plictisit discursul lui Basescu, ma asteptam sa anunte ceva mai interesant gen un nou premier (Tehnocrat, ca asa ii place sa zica).
      Ceea ce e interesant e ca a inceput sa loveasca si in partidul care l-a propulsat in functia de presedinte iar din acest punct de vedere se anunta ape tulburi in cadrul pdl-ului.

      Ștergere
  8. Domnul Presedinte este, din pacate, oglinda noastra.
    Un las, un confuz si un vandut unor interese care nu se intersecteaza cu interesele poporului roman.
    Cum se spune °cum e turcul si pistolul°!
    Ce putea spune decat sa vindem tot pe nimic, iar clasa politica in integralitatea ei sa se multumeasca cu comisioanele grase date pe privatizari gratuite si facilitati nemaiauzite prin alte parti.
    S-a referit la minerit, deoarece mai are un obiectiv in agenda sa, Rosia montana si nu-l poate indeplinii, deoarece - ciumpalacii din societatea civila ostila - nu se lasa si mai au si sustinere externa.
    Acest personaj jalnic, care plange la comanda a infundat tara in datorii nemaintalnite si fara sa aiba la baza o lege sau un referendum in acest sens!
    Nu are nici o idee, decat ca este cel mai bun si cel mai frumos, iar camarila din jurul domniei sale este imaculata si prospera, furand la lumina zilei tot ce se mai poate fura.
    Daca va uitati, in aceste momente grele de viscol, copaniile care se fac ca fac dezapezirea au utilaje de rasul curcilor, iar patronii au palate si masini scumpe. Stiti cat are salariu un amarat de sofer de tiriboanta cu placa pentru - miscat zapada? In jur de 800 de lei si pe aceia primindu-i cand doreste patronul!
    Si atunci, de ce Presedintele vorbeste de moralitate, cand totul de sus si pana jos este imoral?
    De frica, deoarece patronii domniei sale asteapta sa fure si banii de asigurari de sanatate si toate resursele naturale ale Romaniei, gazele, petrolul si aurul!
    Cred ca PDL-eii nu au nici un argument in a ma contrazice, deoarece nu numai ei sunt imorali, ci intreaga clasa politica!

    RăspundețiȘtergere
  9. practic niciodata nu e clar daca e sau nu un moment potrivit pentru o schimbare... dar dupa 15 ani de banca cred ca orice zi era potrivita.

    resurse am, iar fasolea o mananc intotdeauna fara ciolan si n-o sa-mi schimb obiceiurile alimentare :)

    cu internet bankingul niciodata nu e tarziu... iti recomand IB de la Credit Europe Bank... e cel mai ieftin de pe piata sub aspectul comisioanelor la plati

    RăspundețiȘtergere
  10. in ziua de azi , pentru a avea succes in politica romaneasca trebuie sa fii demagog , mincinos si pomanagiu cu pensionarii ... cum vorbesti de lucruri pe care mahalagii de la universitate nu le inteleg esti imediat huiduit ... deja blogul asta incepe sa sune ca antenele si irealitatea lui felix

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia spune ce anume intelegi tu... in plus?

      Vrei sa nu mai depinzi de pensia de rezervist? Poti mai mult?

      Nu spune nimeni ca n-ai si tu dreptul sa furi, dar din ce banuiesc eu, nici macar in Romania, un simplu ţepar retardat (nu-i putin lucru sa intri in imobiliare in 2008 :), nu poate ajunge un ţepar popular.

      Ștergere
  11. @vala: Povestea cu NR e "wishfull thinking", prea mult net, prea putina activitate si mentionat TB de prea multe ori! Va "prevad" un 5% max. Tot e bine, s-ar putea sa intrati in vreo coalitie "imorala"! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonim

      esti pesimist si resemnat... desi probabil nu e vina ta

      da' o sa ma lupt sa-ti scad si tie impozitele fie si printr-o coalitie ... morala desigur

      Ștergere
    2. @vala: Nu sunt nici pesimist, nici resemnat. Chiar am urmarit si urmaresc cu mult interes "peripetiile" NR prin politica romana. Intentiile sunt bune, punerea in aplicare sufera de prea mult optimism si prea putin realism. Plus atitudinea prea "friendly" fata de TB despre care spuneam mai sus. N-o sa va voteze prea multi daca va banuiesc macar ca sunteti PD v 2.0! Cu atat mai putin daca o afirmati deschis asa cum o faceti.

      Ștergere
    3. anonim

      ca sa intri acum in politica iti trebuie un optimism extrem... care ar putea sa puna un pic in umbra realismul
      pe de alta parte desi sunt de parare ca lucrurile nu sunt albe sau negre la optimism vs pesimism nu as nuanta si cu realismul... realistii sunt pesimisti mascati dar care nu recunosc asta...

      referitor la TB...
      la mine e clar: basescu e istorie si trebuie sa plece... de tot!
      dar nu doresc inlocuirea lui cu ponta doar asa ca sa facem exercitii de democratie...

      ergo Noua Republica is the future! :)

      Ștergere
  12. @anonim

    Nu scot nici macar 5% aprecieri pozitive... pe youtube.

    RăspundețiȘtergere
  13. Schimbare de politică
    Toată politica „guvernului Boc” îi aparține lui Traian Băseascu (și a lui Mugur Isărescu, pe post de consilier). A fost o politică de distribuire inechitabilă a austerității. Și capitalul străin, mai ales cel bancar, și afaceriștii cu statul trebuiau să simtă problemele României. Să nu se distrugă, în principal prin subfinanțare, educația, învățământul și alte domenii vitale pentru viitorul nației. De fapt o austeritate rațională nici măcar nu e austeritate, ci este o simplă raționalizare a cheltuielilor (și a veniturilor). Ceea ce este particular este motivul, dar raționalizarea austeră se poate face și atunci când nu ești la înghesuială, nu ești în criză.

    Deci nu Boc, ci Băsescu trebuie rapid demis (dacă nu înțelege să plece singur)), și PDL să încerce să recupereze. Boc poate rămâne, dacă se simte în stare.

    RăspundețiȘtergere
  14. E tare asta cu codul portocaliu de ninsoare din zilele astea.Nu am avut o interventie a presedintelui adevarata ci mai degraba un buletin meteo in vremea turbulentelor ca sa citez un economist.Sa zic criza de inspiratie sau sindrom postraumatic?E naspa pe undeva sa te vezi jucand in rolul lui Iliescu din anii 90 (si atunci se promiteau schimbari cu nemiluita)iar in rolul tau sa-i vezi jucand pe Ponta si Antonescu faultandu-te in propriul stil.Vorba aceea am castigat alegerile cu romanii cum puii mei sa le pierd din cauza lor? Ce mai , omul a recunoscut comunica prost.Intrebarea e chiar nu are cine sa-l invete sau nu asculta de nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  15. Cat despre distribuirea echitabila a austeritatii poate unii chiar au salarii mari pe competenta si si-au cumparat si ei o casa modesta sau o masina (nu vorbesc de cei incompetenti cu salarii nesimtite )luand credite de la banci cand totul era roz.Cat sa-i taiem de ex unui medic competent cu un salariu de 3000 ron din care jumatate da omul pe rata la apartament ?Sa ajunga la 1500 ron cat mai au inca unii incompetenti din structurile bugetare care freaca menta sau alte plante toata ziua?Acum incompetentii din randurile bugetarilor sunt ca proletarii de pe vremuri foarte uniti intru uniformizarea salariilor in numele solidaritatii.Eu unul nu vreau sa fiu solidar sau echitabil cu incompetenta unor yesmani.Unii chiar trebuie sa ne lase iar altii sa aiba salarii mai mari cu toata criza asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. cristian,decizia cc de neconstitutionalitate a alegerilor comasate nu este tot in interesul puterii?stati domne cu alegerile anticipate,mai este putin pana in mai-iunie si le avem pe cele locale.
    in alta ordine de idei,decizia fed de a mentine dobanda aproape de zero ofera un sprijin puternic monedei euro sau doar un impuls de o zi doua?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. comasatele erau gandite la deruta; in plus, se elimina riscul capitalizarii previzibilului succes al opozitiei la locale pentru alegerile generale...euro si dolarul au terminat un ciclu, se intra in altul...nu trebuie sa te uiti prea tare la stiri aici...

      Ștergere
  17. @vala

    de ce bankingul si politica se exclud?
    ar fi de preferat politicieni care isi castiga banii din altceva, nu din politica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa mi se pare mie... ca se exclud
      in plus de asta in unele banci nu se agreeaza in mod explicit politicul

      dar fraza "ar fi de preferat politicieni care isi castiga banii din altceva, nu din politica" as modifica-o: e obligatoriu ca politicienii sa nu-si castige banii din politica...

      Ștergere
    2. @vala

      da, ai formulat mai bine
      cu mici exceptii, daca il vedem pe vala parlamentar

      Ștergere
  18. revolutionarii CHE guevara , marca PSD si garantat vanghele
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/protestatarii-in-viscol-la-piata-universitatii-radu-mazare-la-schi-in-austria-963459.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monica Iacob-Ridzi: Nu libertatii la manipulare

      http://www.ziare.com/monica-iacob-ridzi/deputat/monica-iacob-ridzi-nu-libertatii-la-manipulare-1146902

      :D

      Ștergere
    2. ia uite un mare revolutionar de la universitate
      http://www.adevarul.ro/actualitate/Revolutionar-capusa-_-Sus_Basescu-Jos_Basescu_0_634737162.html

      Ștergere
  19. mita adresată revoluţionarilor:
    Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu şi Secretarul de Stat George Costin vor identifica de îndată soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii, fără a fi afectat bugetul pe anul 2012.
    Până la realizarea celor înscrise în prezentul protocol se suspendă orice activitate publică şi stradală a Asociaţiei 21 decembrie 1989, de la sediile PDL.

    Stefan Vlaston (securist specializat cu limba): "Este adevarat ca Emil Boc s-a dezis de acest document, fără sa-i sancţioneze pe cei care l-au semnat."

    RăspundețiȘtergere
  20. cand oare o sa scapam de jigodii ???
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/mavrodin-profil-tipic-de-agitator-care-se-da-in-stamba-963519.html

    RăspundețiȘtergere
  21. ???
    http://www.youtube.com/watch?v=zHCBDlYs0MI&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  22. Cat de mult pot bori oamenii pe internet cand le dai un subiect de politica. Toata lumea are impresia ca a inteles tot contextul, ca stie exact ce e bine si ce nu, si toti se pricep la toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne scuzati ca nu suntem la nivelul domniei voastre ...
      http://www.evz.ro/detalii/stiri/protestatarii-in-viscol-la-piata-universitatii-radu-mazare-la-schi-in-austria-963459.html
      salutari din austria !

      Ștergere
    2. @Mircea

      Il vezi pe baiatul vala de mai sus?

      Pana mai ieri poza in pupinbăsist idealist. N-ai să crezi, săptămâna asta s-a hotărât să-și recunoască "iubirile" absconse... face parte din Noua Republică.

      Tu inca esti in stadiul de pupinbasist pupila, dar e posibil sa te trezesti din prostovenia ta.

      Ștergere
    3. Din punctul meu de vedere, nea aristotel, matale esti caz de seringa. Emani frustrare si improsti cu balegar orice tema ai aborda, iti recomand sa te mai cauti, fa-ti un RMN ceva cand ai timp, si pana una alta ia-ti un xanax.

      Ștergere
    4. Merci pentru aprecieri. Important e ca poti trece peste defectele tale. Probabil le vei pastra pana la moarte.

      Ștergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cind a venit Mazare din jungla si a promis ca isi va depune toata influenta politica viitoare in construirea unui stat care sa nu mai fie politienesc,am promis ca il voi sustine,la vot bineinteles!Intre timp,aflu ca Mazare a obosit si se reface in Austria!
    Nu stiu de ce,dar cind l-am vazut pe Chilian intrebindu-se ce vor serviciile,parca imi vine sa imi vad strict de treburile mele.
    Ce naibii sa ma agit eu,doar pt. a o inlocui pe Udrea cu Oana Mizil?
    Astia trebuie sa cada,e clar!Inca astept un program politic,da POLITIC,de configurare a unui stat democratic,sa vad si eu citi angajati sunt in structurile de forta ale statului si citi se doreste sa ramina?Inca nu am uitat taxa auto a lui Tariceanu si cum,nici macar Vosganian,care se presupune ca a impus-o,nu stia sa o explice!
    Tare ma tem ca am obosit!

    RăspundețiȘtergere