duminică, 15 ianuarie 2012

Ce cred eu despre “Revolutia" din 13-15

1.USL e pe cale de a rata o buna ocazie de a tace chitic si de a contabiliza. In loc sa te asezi pe varful unui val anemic de revolta populara in speranta ca vei creste in sondaje, mai bine te dai lovit cand te cauta televiziunile si invoci calin-demagogic ca lucrezi la o noua lege a sanatatii, viitoarele masuri de crestere economica, bla-bla. Altfel, riscul ca totul sa se transforme in ochii opiniei publice intr-o miuta putere-opozitie e cat se poate de real.

2. Cu cine voteaza galeria Stelei? Prezenta ultrasilor din galeriile de fotbal mi se pare halucinanta. Parca pe stadioane exista masuri specifice pentru manuitorii de petarde si bolovani. Cum se explica ca sambata Jandarmeria declara ca i-a identificat iar duminica acestia erau din nou la datorie luand jandarmii la tinta? Stiu ca ultrasii gusta ocaziile de a se incaiera cu jandarmii, dar e prima data cand o manifestatie cu revendicari politice si sociale este folosita ca pretext. In definitiv nu i-am vazut la celebrul dans al pinguinului din piata Victoriei-cand cu taierea salariilor bugetarilor, desi era si acolo o paine de mancat. Ultrasii sunt relativ usor de manipulat iar intarzierea masurilor impotriva lor ma duce cu gandul ca cineva fie incearca sa decredibilizeze miscarea de protest, fie sa compromita Opozitia care ar putea sa-i adopte la pachet cu demonstrantii pasnici pansandu-le cucuiele provocate de pulane. Ca sa fiu mai explicit, prezenta galeriilor mi se pare mai degraba o mutare orchestrata de serviciile speciale decat ocazia bine speculata de Opozitie pentru a aduce carne proaspata in ringul din Piata Universitatii. Sau sunt excesiv de paranoic? Sa speram ca protestele nu vor degenera, sau ca violenta strazii nu va fi folosita ca pretext pentru o legislatie mai dura impotriva miscarilor de protest (daca vad ultrasii si la demonstratia impotriva RMGC din 28 ianuarie chiar ca incep sa cred in "minuni").

3. Ma mir ca presedintele Basescu a ratat ocazia de a iesi la o ora de varf oferindu-i cu lacrimi in ochi un post de consilier la Cotroceni medicului Arafat. In loc de "draga Stolo" merge si "draga Raed". Sau poate ca nu? Dupa care mai lipseste ca si Gigi sa se pupe cu galeria Stelei in piata Universitatii si uite asa s-ar mai termina o Revolutie pe malurile Dambovitei inainte de a incepe.

15 comentarii:

  1. http://www.puterea.ro/articol/exclusiv_huligan_interzis_pe_stadioane_sef_de_galerie_la_partidul_generalul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://www.zf.ro/eveniment/becali-este-foarte-suparat-din-cauza-acestor-vagabonzi-am-amanat-vanzarea-unui-teren-9150471

      Ștergere
    2. http://www.cotidianul.ro/un-sri-ist-dezvaluie-anarhistii-au-fost-platiti-170172/

      Ștergere
  2. Ideea 3 e foarte bună. Pe de altă parte Arafat s-ar putea să nu accepte. De asemenea, s-ar putea să nu mai conteze. Dar ideea e mai bună decât orice altceva ar putea face Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Asistatii"... lesinatii... comunistii... cretinacii... nu mai au nimic de pierdut. Pentru "domnul"... "presedinte" e-n joc libertatea... presei. :D Fara sursele de finantare toti latraii de net veti muri de foame... cu exceptia lui bleen... asta a strans de bors cu fasole.

      Ștergere
    2. asa da revolutie , la mai mare !!!
      http://www.evz.ro/detalii/stiri/ziua-a-sasea-conflict-intre-generatii-sa-se-legalizeze-marihuana-mama-lor-de-drogat-9620.html

      Ștergere
    3. @anonim/mihai/mike/oranjgutan platit sau prost degeaba

      Unde n-ai diseminat manipularea oficinei basiste?

      Ștergere
  3. chiar nu se mai poate face o revolutie in tara asta fara sa apara o gramada care sa zica , ca au fost manipulati ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e o revolutie a diavolului din oameni, oamenii sunt chinuiti psihic, atat. Se uita la antena3, realitatea, de unde simti cum se transmite ura prin televizor. Este o situatie incomparabil mai buna ca in '89, numai in cora militari e mai multa mancare ca-n tot bucurestiul din '89 si n-ai loc de oameni care imping carutul. Cei ce scoteau gardurile din pamant si rasturnau tonete erau tineri hraniti bine, nu morti de foame ca acu 20 de ani. Pacat, de-abia ne daduseram jos din copac, acum ne-am urcat la loc.
      Probabil e startul ca cei mai multi investitori sa se retraga din tara. Stati linistiti, ca nu mai vine nimeni nici la rosia montanta, nu vin firmele straine in jungla sa le distruga minerii utilajele cand se enerveaza.
      Nu trebuie ignorat contextul extern, sunt revolte peste tot, si suntem la un pas de razboi pentru petrol.

      Ștergere
    2. Mircea, exagerezi cu Cora din Militari. Stau in zona si frecventez destul de des magazinul. N-as zice ca ma calc pe bataturi cu restul cetatenilor vizitatori. Daca te-ai nimerit in weekendul asta, poate sa fi fost ceva lume, dar nu ignora faptul ca pe la mijlocul lunii se platesc salariile.

      Fara suparare, dor comentariul tau denota ca esti un tip, sa spunem, prapastios.

      Ștergere
    3. mircea ai dreptate , e o frunzareala prin supermarketuri non stop , toata lumea se plange ca n-are bani dar cumpara non stop , asa s-a invatat romanul , ca grecul , sa nu plateasca taxe la stat si sa traiasca boiereste

      Ștergere
  4. Felicitări Cristi ai ituit și scris corect! Ce se întâmplă acum e un show penibil cu efecte speciale de filme de categoria B! Exact asta vor să facă: să implementeze acele măsuri crunte de înăbușire extremă a oricărui protest cât de mic!
    Uită-te la PUTIN băiat deștept! Au ieșit 50 de mii protestatari în Moscova și el a dat indicații precise cum să se comporte Poliția: au fost arestatți vreo 300 în 4 zile!
    FĂRĂ a se interveni în vreun fel asupra mulțimii!PUTIN a declarat public că nu e vreo problemă pentru el că lumea protestează! Sigur că e o problemă pentru orice dictator dar PUTIN e specialist de prim rang! Băsescu e și chior și bețiv și prost!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mircea
    Băi frate mai lăsați-ne cu placa asta cu investitorii! Investitorii au plecat de mult de scârba impozitării de căcat din românia nicidecum că sunt vreo 10 care au spart câteva coșmelii cu ziare!
    Terminați-vă măi frate cu minciunile că sunteți oameni în toată firea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda s-ar putea sa aveti voi dreptate. Faza cu galeriile mi s-a parut o facatura pentru decredibilizare a manifestatiei din prima secunda, insa, ca ar fi fost si adusi special pe post de mineri mi s-a conturat abia dupa. Pana la urma nu poti sti exact care e realitatea, dar daca e asa, avem niste structuri statale foarte periculoase.

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere