duminică, 13 iulie 2014

Cum sa castigi (garantat) la pariuri si loterie

De regulă, loteriile, cazinourile, casele de pariuri câștigă pe termen lung împotriva clienților indiferent de ingeniozitatea schemelor „norocoase” ale acestora. Pentru a le rupe din profit nu trebuie decât să...oferi servicii conexe jucătorilor. „Cu numerele mele norocoase (variație-în zilele mele norocoase) voi avea până la urmă succes la loto/ruleta”. Asta e doar una din formulele câștigatoare pentru....organizatorii jocurilor de noroc. Cine participă are împotriva sa teoria probabilităților iar șansele de a câștiga pe termen lung sunt practic apropiate de zero.
Cel mai frecvent mit legat de loterie este că dacă vei juca mereu același set de numere, până la urmă vei câștiga. Corect, așa este, cu condiția să joci constant până în...mileniul patru. Cu o șansă de câștig la 14 milioane în cazul unei variante simple la 6/49, cam de câte ori ar trebui să repeți acceași combinație de numere pentru a avea o ocazie rezonabilă de câștig? În plus, ar trebui să te demoralizeze suplimentar constatarea că mai puțin de jumătate din sumele strânse de la jucătorii de loterie/bingo revin fondului de premii (cam 40%). Cea mai sigură modalitate de a câștiga mereu la loterie/bingo/cazino este să...organizezi așa ceva. Și, după cum ați remarcat în ultima vreme, chiar și statul pierde la Bingo (firmele organizatoare se declară din timp în timp insolvente pentru a nu-și plăti taxele cuvenite bugetului de stat deși funcționează după o rețetă evident câștigătoare)
La pariurile sportive rețeta este un pic diferită: jucătorii au impresia (falsă în marea majoritate a cazurilor) că pot controla mai bine hazardul, urmărind ultimele știri despre echipe și jucători. Și schema de câștig e un pic diferită: pentru a obține premii comparabile ca valoare cu marele pot de la Loterie, pariorii ar trebui să riște sume considerabile; asta deoarece cu sume mici, poți obține doar câștiguri nespectaculoase (nu există cote astronomice), bune doar să-ți întrețină însă iluzia că poți bate organizatorii pe termen lung. Și totuși, cum se poate câștiga garantat la loterie/cazino/pariuri, în cazul în care nu ești organizatorul jocului? Oferind servicii pentru împătimiții acestor jocuri sau pentru organizatori. 
Exemple? Un ziar în care sunt centraliate rezultatele meciurilor, popularizați câstigatorii, etc. O carte ab-so-lut unică cu combinații „secrete” de numere câștigatoare la Loto. Panouri electronice pe care să defileze cotele meciurilor că la bursă. Sau, se pot oferi contra-cost, combinațiile potențial câștigatoare la Loterie, contra unui abonament periodic. Găsiți așa ceva pe site-ul loto-castig.ro. Pe ce se bazează afacerea? Deși probabilistic toate variantele au potențial egal de a ieși câștigătoare totuși nimeni n-a văzut până acum 6 numere consecutive extrase. De asemenea, nici o combinație câștigatoare nu s-a repetat în nici un sistem de loterie din Europa, deși ar avea la fel de multe șanse precum o combinație de numere care n-a ieșit niciodată.
Așa că organizatorii afacerii au conceput un sistem de generare a combinațiilor posibile, care elimină aceste anomalii-numere jucate prea des, combinații de numere consecutive, etc iar amatorii de câștiguri „sigure” primesc săptămânal, contra unui abonament, seturi de numere cu șanse mai mari de a nimeri combinația câștigatoare la Loterie. E suficient pentru a câștiga? Bineînțeles că nu (pentru participanți) sau evident că da (pentru organizatori). Cu ce va încânta dacă cele câteva milioane de variante posibile pentru marile premii (6 sau 5 numere corect nimerite din 49) se ...înjumătățesc? Eu unul nu sar în sus de bucurie nici dacă în loc de 1 la 14 milioane mă trezesc cu șanse de, să zicem, 1 la 7 milioane. Nici măcar cu 1 la 100.000 nu dau din colț în colț de fericire. Organizatorii merg însă la sigur vânzând săptămână de săptămână combinațiile mai mult sau mai puțin câștigatoare.  

Un comentariu:

  1. La pariuri sportive se poate castiga. si cheia nueste sa folosesti acel sistem in care ti se spune sa pariezi cu Bankroll o patrime in fiecare zi sa joci 20 de pariuri pe optiune care are 50 % sanse sa iasa fgen sub 2.5 goluri sau peste. Asta e ce va pot arata . Pariurile sportive se urmaresc si cauti cote mai mari peste 2 sa zic si cand ai informatii ca este posibil sa iasa desi favorita este vazuta cealalta optiune de pariorii marunti.

    RăspundețiȘtergere