miercuri, 23 iulie 2014

Luneta media: supralicitarea „terorismului rus”, ignorarea genocidului din Gaza

Sa toci metodic o fasie de teren suprapopulat, sa bifezi deja peste 600 de morti si mii de raniti din tabara palestiniana in virtutea dreptului Israelului la aparare impotriva unor obuze anihilate profesionist inainte de invazie, iar media libera din Romania sa taca chitic, ce performanta! Interventia Istraelului in Gaza seamana tot mai mult a genocid, se face atat de eficace loc pentru noi colonii implantate in teritoriul palestinian iar presa noastra combate inca terorismul rusofonilor din Ucraina! Un terorism rus cam lipsit de elementul de intentie, dupa cum par sa recunoasca si americanii.
Singurul loc unde am vazut ceva reportaje despre ororile din Gaza este Kanal D, explicabil daca ne gandim la actionarul turc. In rest, tacere lucie si propaganda ieftina anti-Rusia. Pe unde or fi vajnicii reporteri de razboi care transmiteau despre eroismul trupelor aliate din Afganistan? Cum se explica tacerea mormantala a mediei autohtone?
Posturile publice sunt prea ocupate sa faca sluj in fata autoritatilor si sa nu supere mai-marii zilei (corespondentul din Ierusalim Dragos Ciocarlan de la Radio Romania e o mostra de jurnalism de propaganda). Antena 3 are un parteneriat cu CNN-ul de conservat. Romania TV? Mogulul Ghita vorbea destul de recent intr-un interviu de o cariera internationala si, oricum, serviciile sunt fidele parteneriatului strategic. Prima tv/Adevarul-vezi actionariatul si e suficient. Realitatea-se pregateste de o alianta cu cele doua, B1 este postul basist prin execelenta, asa ca ce mai ramane? Romania libera-consecvent orientarii „de dreapta”, Evenimentul Zilei dependent de banii Elenei Udrea; singurele puncte de vedere mai echilibrate vis-a-vis de Gaza apar prin editorialele Leiliei Munteanu de prin Gandul.
Este Hamas o organizatie terorista? Da, este, dar o contributie majora in radicalizarea Hamas o are si Israelul (mi-au ramas pe retina imagini mai vechi cu copii ce aruncau cu pietre in timpul Intifadei, impuscati prompt de soldatii israelieni). Am mai admirat, recent, o mostra de cinism: Netanyahu vorbea la CNN de „mortii telegenici” ai Hamas, prin care teroristii vor sa castige razboiul media! (sigur, nu e cazul presei romanesti, unde acestia nu apar). Ce va ramane in urma invaziei din prezent? Un morman de moloz, cadavre si ura care sa alimenteze viitorul Hamas. Sub Netanyahu, Israelul incearca abil sa dinamiteze orice efort de pace cu arabii de teama unor concesii viitoare in relatia cu acestia. Din pacate, invazia din Gaza ne arata ca natiunile pot trece relativ repede de la statutul de victima la cel de opresor, e nevoie de mai putin de doua generatii...

3 comentarii:

  1. http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/07/maimutoi-circari.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Propaganda ieftina anti-rusia...Ha Ha Ha.Daca ai incredere in ei da-le verghietele familiei si bijuteriile sa ti le pastreze si nu o sa le mai vezi niciodata.Eventual invita-i la tine in casa intr-o vizita.Nu vei mai scapa de ei decenii.Capitalul de incredere al rusiei este zero barat si se va reface in secole.

    RăspundețiȘtergere
  3. Subiectul nu era cat de demni de incredere sunt rusii ci cat de rudimentara e propaganda anti-ruseasca....de regula discutiile din prezent nu trebuie amestecate cu trecutul..gen:americanii sunt asasini, au exterminat pieile rosii...sau spaniolii, portughezii, britanicii din epoca lor coloniala

    RăspundețiȘtergere