marți, 2 noiembrie 2010

Soarele se invarte in jurul Pamantului!

Dau ieri din intamplare peste un blog cu nume ciudat: Saccsiv. (http://saccsiv.wordpress.com). Era in lista de bloguri a unui site pe care il frecventam (Iesirea din Matrix, o sursa de documentare interesante) asa ca am dat click. Si ce vad? Un articol vituperant despre …homeopatie (“HOMEOPATIA – ratacire NEW AGE. Hahnemann, fondatorul homeopatiei, a fost MASON”). Ups! Nu rezist si pun un comentariu:“am intrat accidental pe aici…cat obscurantism!!!!….e condamnata pana si acupunctura!…homeopatia e pusa la zid, in schimb ingerarea de chimicale de 2 lei din hapurile traditionale de prin farmacii e cat se poate de crestina…..oare ati aflat ca pamantul se invarte in jurul soarelui sau o fi ramas plat?”

Si ce credeti, mi s-a raspuns cu citate, cu alte linkuri, etc? Corect! Linkuri nu despre sursele si efectele homeopatiei ci despre…..adevarul privind miscarea de rotatie a soarelui in jurul Pamantului (de aia au avut probleme cu Biserica la un moment dat Galileo si Giordano Bruno, ca au contrazis-o in chestiunea cu pricina. Intre timp, oamenii in sutana s-au mai rasgandit, nu insa si ultra-religiosii cum sunt cei care scriu si comenteaza pe astfel de bloguri-deloc neglijabili numeric daca ne uitam ca fiecare postare genereaza cateva zeci de comentarii).

Zice Saccisv:
“Spre maxima ta uluire, cine-i ortodox pricepe ca soarele se invarte in jurul pamantului:
VIDEO: GEOCENTRISM
http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/28/video-geocentrism/
De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?
http://saccsiv.wordpress.com/2010/04/16/de-ce-cucerirea-spatiului-cam-bate-pasul-pe-loc/
VIDEO: Ciudatenie in imaginile transmise de Deep Impact, in care se vede miscarea de rotatie a pamantului?
http://saccsiv.wordpress.com/2010/04/22/video-ciudatenie-in-imaginile-transmise-de-deep-impact-in-care-se-vede-miscarea-de-rotatie-a-pamantului/

Probabil ca doar din criza de timp (Saccsiv a generat in ultima luna peste 170 de postari pe blog potrivit Zelist) nu mi s-au furnizat dovezi privind …platitudinea Pamuntului. Dar am mai gasit alte chestii interesante:

http://saccsiv.wordpress.com/2010/08/11/extraterestrii-sunt-draci-new-age-ii-numeste-sefi-secreti/

http://saccsiv.wordpress.com/2010/09/28/in-asteptarea-dracilor-onu-va-desemna-un-responsabil-pentru-primirea-extraterestrilor/

Cu alte cuvinte Soarele se invarte in jurul Pamantului, extraterestri sunt..draci (aici Vaticanul pare sa aiba o alta parere, incercand sa integreze timid ideea existentei lor, cel putin in ultima vreme, in filozofia crestina) iar ecumenismul o inventie masonica (sunt aduse in sprijin citate din mari duhovnici care militau pentru izolarea ortodoxiei stramosesti, la adapost de orice influente). Gasiti de asemenea postari impotriva cipurilor, noii ordini mondiale, conspiratiei iluminatilor, etc, etc.

Ce raspandeste intr-un cuvant acest site ultra-ortodox? Teama, izolare, lipsa de dialog, blocare in jurul unor idei fixe. Asta sa fie esenta crestinismului? Unde e dragostea si deschiderea fata de cel de langa tine?

A, sa nu uit. Pe blog exista si …publicitate. Cu un simplu click puteti comanda sticlute cu mir de nard la 20 lei bucata de la Manastirea Negru Voda. Cum mesajul lui Saccsiv risca sa se propage cu viteza tunetului in societatea contemporana dezorientata, era normal sa apara sabotorii. In dreapta sus pe blog apare deci un avertisment: “Atentie! O grupare spurcata posteaza in presa on-line mesaje anticrestine semnate “saccsiv.”

9 comentarii:

  1. Cand vezi asemenea teorii care sunt inca sustinute intr-o lume in care oamenii pot comunica instantaneu cu cei aflati la polul opus al planetei unde este noapte cand la noi este zi sau pot zbura si vedea cu ochii lor curbura orizontului… zambesti si te intrebi…

    Te intrebi cate bazaconii au mai bagat in colectia aia de povestiri vajnicii urmasi ai lui Iisus care venise bietul sa ne invete doar despre iubire si pace… nu despre geografie, astronomie, extraterestri sau altele…

    RăspundețiȘtergere
  2. :-)) Corect Cristi. Sunt 2 mari categorii de oameni-frana, ce se nasc parca pt a face viata celorlalti mai grea: cei obsedati de putere si cei obsedati de existenta primei categorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. La blogul meu, in dashboardul de wordpress, apare zilnic categoria "Top WordPress.com blogs today". Utilizatorii de wordpress stiu. Saccsiv cu blogul lui cu tot sunt mereu acolo, in primele 4 pozitii.
    Iara azi este pe locul 1. Urmat de aproape de blogul urania care zice horoscopul, apoi pe locul 3 ... † Apologeticum, iar pe locul 4 Politeía.
    Asa, zic asta doar ca si o simpla contatare. E prosti dar e multi ! Asta e o alta constatare !

    RăspundețiȘtergere
  4. @vladimir....da, cam asa e...altfel, felicitari pentru blogul tau, foarte interesant...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu chiar nu inteleg de ce va luati de saracul om. Pamantul chiar este centrul universului, nu stiati ca "s-a demonstrat"?

    Universul nu are Centru (la fel cum o banda a lui Moebius nu are inceput, sfarsit sau mijloc), adica ORICE punct din Univers poate fi centrul sau fara nici o problema.

    E trist ca nu stiati pana acum ca sunteti Buricul Pamantului, Universului, Multiversului. Zau asa..

    :D

    RăspundețiȘtergere
  6. nu are nici o importantza daca soarele se invarte in jurul pamantului sau invers atata timp cat in perioada asta de timp oamenii sunt invartitzi de sistemul social in care traiesc in cea mai puternica prosteala si pierdere fara sens a vietzii pe care o duc ...sclavi din toate colturile lumii uniti-va si distrugeti notiunea de vechi sistemul monetar si celelate sisteme vechi care sunt o frana in dezvoltarea omului si are doar menirea sa masoare saracia pe o planeta foarte bogata unde tehnologia daca ar fi lasata libera sa functioneze ar elibera omul din invarteala prosteasca in care se afla azi

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate discutiile astea se invart in jurul unor concepte. Toate conceptele sunt gresite.
    Sa pornim cu perceptia?
    1. Ceea ce crezi ca este
    2. Ceea ce crezi ca ar trebui sa fie
    3. Ceea ce este de fapt

    Oricum le invarti adevarul este in tine, pentru ca singurul lucru care conteaza este ceea ce crezi TU ca este adevarat. Ceea ce crezi ca este adevarat, este adevarul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aiurea! Asta parca se numeste egocentrism. Dar este si boala, paranoia, sa crezi ca ai mereu dreptate.

      Ștergere
  8. De asta toate mediile inconjuratoare, fie politicieni, mass-media, vecini, prieteni, familie se lupta pe ceea ce TU trebuie sa crezi. La asta se restrange TOT.

    Manipulatorii sunt asi in ati schimba perceptia care se formeaza la nivelul creerului.

    Asa ca asculta-ti inima si iubeste. Pentru ca iubirea este singurul lucru existent in lume care este adevarat si nu poate fi manipulat.

    Succes

    RăspundețiȘtergere