miercuri, 19 mai 2010

Solidari in fata Crizei!

Indemnul stahanovist de mai sus apare de cateva emisiuni bune in spatiul de emisie al acestui Goebbels autohton care a devenit Radu Moraru de ceva vreme. Omul are si solutii, renuntarea la salarii din partea demintarilor si parlamentarilor, o masura de un populism feroce, care n-ar aduce in mod real prea multi bani la buget fiind vorba in definitiv de mai putin de 1.000 de oameni care ar trebui sa renunte la venituri (recuperandu-le probabil repede prin trafic de influenta si votarea unor legi tintite pentru anumite grupuri de interese economice, dar asta ii scapa lui Raducu). Cum taierea salariilor si pensiilor e greu de digerat indiferent ce simpatii politice ai, in deturnarea nemultumirii publice pune umarul mai nou si Realitatea TV, o televiziune care ne-a obisnuit sa dea o mana de ajutor echipei Basescu cand are mai mare nevoie, desi pozeaza de regula in voce critica. Si nu se poate sa nu va amintiti de cazul Nicolae Popa, mana dreapta a lui SOV, gata-gata sa fie adus in tara dupa alegeri cum se lauda administratia prezidentiala si cum aplaudau asta o droaie de naivi care nu intelesesera trocul facut cu Vantu in campanie (invitarea lui Geoana la resedinta Vantu, cu o zi inainte de alegeri, sosire filmata profesional de oamenii din trustul Realitatea, ce lovitura de maestru!).

Acum trusturile pro-Basescu scot din palarie argumentatia ziarului Azi din timpul Pietei Universitatii. Citesc de pilda in Evenimentul Zilei “Cum s-a deghizat PSD in cetatean nemultumit”. Nu contest faptul ca partidul lui Ponta da o mana de ajutor cu logistica sindicalistilor care vor sa se deplaseze la Bucuresti, e posbili, dar de aici pana la a transforma nemultumirea taierii veniturilor in simpatie de partid, e cale lunga. Ca or fi si simpatizanti PSD in Piata Victoriei de azi, nu contest, dar oricine trage cu urechea la ce se mai discuta la piata si prin transportul in comun intelege ca nu e vorba de “drogati, agenturi si golani”, ca sa ne intoarcem la etichete din Piata Universitatii, ci de oameni indignati care au fost mintiti in ultimul an ca economia isi revine in 2010, ca nimeni n-o sa le umble la salarii si pensii, ca nu vor contribui cu “nici un leut”, vorba lui Boc, la rambursarea imprumutului FMI, etc. Daca vom avea si provocari, tentative de manifestari violente (ca tot se da de ceasul mortii PDL-ul aratandu-ne pisica iar televiziunile l-au scos la tanc de la naftalina pe Miron Cosma pentru a sugera mentalului colectiv asta), chiar ca ne intoarcem la arsenalul media al anilor ’90, semn ca istoria se repeta repede in Romania. Ar urma desigur ca PDL-ul sa aiba soarta PNT-ului pentru ca ciclul sa fie complet.

Mai trebuie sa spun in incheiere ca i-am iertat lui Mircea Badea, pentru emisiunea de ieri, toate stridentele partizane din ultimii ani. Daca tot ne intoarcem in aceste zile cu aproape 20 de ani in urma, Badea si-a amintit ca imediat dupa realegerea sa ca presedinte in 2000, Iliescu declarase ca il sprijina la sefia BNR pe Misu Negritoiu. A diua zi-stupoare!-un om cu experienta sa politica facea inexplicabil pasul inapoi, afirmand ca tot Mugur Isarescu ar fi mai nimerit, dovada ca licuricii cei mari sunasera apasat in noaptea care despartise cele doua declaratii. Sigur, sa nu se inteleaga ca Misu Negritoiu venea de pe alta planeta,tot din sistem provenea chiar daca nu juca in aceeasi echipa si nu facea parte din acelasi club ( de la..Roma) cu Benerel Masonescu. Totusi, viteza de reactie a baietilor a fost remarcabila, ca si replierea instantanee a Puterii autohtone. Ma rog, vezi si povestea imprumutului de la FMI, contestat intai vehement de autoritati apoi aceptat ca centura providentiala de siguranta dupa ce au fost urechiati la nivelul superior, transnational, de decizie, ca niste elevi indisciplinati. Ocazie cu care impertinenta adolescentina romaneasca s-a transformat oportun in servilism balcanic globalizator.Aferim!

PS: Fara nici o legatura, un articol interesant despre lumea financiara gasiti mai jos:

http://www.informationclearinghouse.info/article25449.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu