joi, 15 aprilie 2010

Imperial Capital, o afacere cu credite “ieftine” care pute a Teapa

Cat de serioasa vi se pare o institutie care ofera credite in urma solicitarilor prin …SMS, procedura de aprobare desfasurandu-se exclusiv prin Posta? Si cat de naiva sa fie oare propunand imprumuturi cu DAE fixa, de 6% in euro, timp de 7 ani, in momentul in care Euribor se afla la minimul istoric si ar putea creste chiar peste acest nivel pana la scadenta, provocand pagube finantatorului? Si mai ales, dupa ce ca sunt naivi, oamenii mai sunt si buni crestini: nu percep penalitati pentru intarzierile la plata ratelor! Faceti cunostiinta cu Imperial Capital Ventures, parte a binecunoscutului grup austriac Imperial Capital de care Google n-a auzit insa in primele pagini (atat cat am avut rabdare si noi sa cautam! E drept, exista un Imperial Capital, numai ca respectivii sunt banca de investitii si sunt din America).
Va mai amintiti de MTS Leasing? Oferea finantari cu 5% dobanda, cand Euriborul era cam de 4%, astfel incat ar fi trebuit sa se refinanteze la costuri similare Guvernului german. Se pretindeau si ei firma serioasa, cu actionariat comun cu Volksbank, dar au fugit pana la urma cu banii de avans ai oamenilor si dusi au fost. Ca sa o spunem din capul locului, faptul ca firmulita de azi, care ofera credite ieftine in euro (”credite corecte pentru oameni simpli” cum suna sintagma gen Provident pe care o scot in fata), este obscura si isi deruleaza procedurile prin Posta si SMS-uri ma duce cu gandul la ceva similar. Oamenii nu mai depun avans (sau nu rezulta nicaieri de pe site-ul companiei-www.creditcorect.eu) dar isi cesioneaza veniturile prezente si viitoare (cuantumul cesiunii depaseste cu 20% imprumutul acordat dupa cum se afirma pe forumuri). Aici ma intreb si eu ca Primarul: ce se intampla daca cineva e anuntat ca este eligibil pentru un imprumut, trebuie sa semneze doar actele pentru a-si primi banii, iar in final nu se alege cu nimic in cont dar a ramas cu veniturile cesionate in favoarea Imperial Capital? Va dati seama, cum firma lucreaza prin Posta, nimeni n-o sa-i dea banii inainte de a semna actele viitorului debitor. Si modalitatea de inmanare a banilor este interesanta: pe langa clasicul transfer bancar acestia pot veni si prin Posta sau pot fi inmanati personal! Hm, daca tot exista oameni ce pot fi angajati pe post de curier, ce mare lucru era deschiderea si unui mini-birou pentru informatii, primire de documente, etc?
Creditele oferite sunt in valoare de 500, 1000, 3000, 5000, 7000, 10000 euro iar scadenta se poate intinde de la 1 la 7 ani. DAE este de 6,5%, dar in mod promotional a fost scazuta la 6%! A, nu exista nici comision de rambursare anticipate, pe principiul daca e pomana, sa fie pomana pana la capat.
Exista si un vehicol romanesc prin care se deruleaza aceste imprumuturi: Credit Offensive SRL. Exista si un numar de telefon -021.3111168-unde ni s-a raspuns textual de catre robot: “Bine ati venit la Credit Offensive. Programul nostru de lucru este de la 9 la 17. Pentru a fi preluati in lista solicitantilor pentru Fair-Play Credit dati un SMS la numarul 1744”. Deja o dovada a lipsei de fair-play: era ora 9,30 cand am sunat, astazi, deci in timpul programului, dar am fost preluati de robot si directionat spre o relatie prin SMS. Politia, BNR au ceva de spus? Sau ne vor furniza din nou teorii savante dupa ce se materializeaza primele tepe, precum in cazul MTS Leasing sau mergand si mai departe, FNI, Banca Populara, FMOA, Caritas, etc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu